Waarom je The Vampire Diaries moet kijken

  Nog even wachten en dan is het zover: op 14 oktober verschijnt seizoen 6 van The Vampire Diaries. En gezien ondergetekende groot fan is van de serie lees je in deze special waarom je The Vampire Diaries moet kijken.

  5. Driehoeksverhouding

  De subtitel op de boxsets van The Vampire Diaries is niet voor niets: love sucks. Want er zijn toch wat liefdesperikelen en liefdesdrama's in alle The Vampire Diaries seizoenen! Het belangrijkste is het verhaal van drie mensen: Damon, Elena en Stefan. Stefan en Damon zijn broers van elkaar en beminnen hetzelfde meisje: Elena.

  De verhouding tussen deze drie is geniaal. Eerst gaat Elena met Stefan en is Damon strontjaloers. Waar Stefan eigenlijk symbool staat voor het goed, is Damon dat voor het kwaad.

  Het zorgt ervoor dat Elena door alle zoetsappigheid van Stefan soms wat twijfels krijgt en zich op een gegeven moment aangetrokken voelt tot Damon. Damon de bad guy, die het helemaal niet waard is, toch?!

  4. Er gebeurt van alles in The Vampire Diaries

  Een andere reden wat The Vampire Diaries zo leuk maakt, is dat er van alles gebeurt. De serie biedt de ultieme mix tussen romances, actievolle scènes, humoristische momenten en genoeg drama. Waar je het ene moment kijkt naar een vampier die vol haat in iemands nek bijt, kijk je een paar minuten later naar een kwijlende romantische scene.

  Daarbij weet je nooit wat er per seizoen gaat gebeuren. Want al gauw blijkt dat er ook allemaal dubbelgangers zijn en het verhaal niet beperkt blijft tot de personages van 'nu'. Bovendien hebben alle personages hun eigen geschiedenis en zit de serie vol met interessante flashbacks. Never a dull moment is dan ook zeker een uitspraak die opgaat voor deze enorm toffe serie!

  3. Personages worden steeds verder uitgediept via flashbacks

  Zoals net al aangegeven zit The Vampire Diaries vol met flashbacks. Stefan en Damon lopen al eeuwenlang rond in Mystic Falls en het is lang, lang geleden dat ze mensen waren. De serie vertelt hun verhaal niet meteen, maar doet dit in diverse fases. We zien daarbij geregeld Damon en Stefan in compleet andere tijden met daarbij behorende setting en zo nodig kostuums.

  Interessant is ook om te zien hoe de karakters een complete ontwikkeling hebben ondergaan, met name Stefan. Waar Stefan nu bekend staat als de goedzak, dé meest meelevende vampier, was hij ooit in een ver veleden een ripper. Een koelbloedige moordenaar dus.

  The Vampire Diaries is gevuld met een hele cast aan personages waar gaandeweg ook nieuwe bij komen. Ook van andere mensen zijn er vele flashbacks en is er plaats voor verdieping. Hoewel de serie op het eerste oog dus misschien een beetje 'simpel' lijkt is dat zeker niet het geval en heeft The Vampire Diaries dus meer in huis dan je in eerste instantie misschien zou verwachten. Vandaar staan de personages op een goed verdiende derde plek.

  2. Bad guys

  De tweede plek gaat naar de bad guys. Een serie zou niet spannend zijn als er niet van alles gebeurde en in The Vampire Diaries gebeurt er zeker van alles, zoals we op de vorige pagina al besproken. Waar je misschien zou denken dat mensen aan een zijde staan, weervolven aan de andere en vampiers weer aan een andere zijde, is dat zeker niet het geval.

  The Vampire Diaries toont namelijk aan dat vampiers onderling ook onenigheid kunnen hebben, heel veel zelfs. De beste schurk van de serie is misschien wel Klaus, een eeuwenoude vampier. Eigenlijk is hij meer dan een vampier, hij is namelijk een hybride: half vampier, half weerwolf.

  Hij is dan ook erg sterk en geregeld krijgen diverse personages uit de serie het met hem aan de stok. Het is bizar hoe geloofwaardig hij zijn rol neer weet te zetten. Meestal als een vies mannetje, die af en toe ook charismatische trekken heeft.

  Wist je dat er een The Vampires spin-off is? Dat is The Orignals, waar nu al twee seizoenen van zijn. Daarin schittert Klaus ook, samen met zijn familieleden. Helaas is er in deze serie geen ruimte voor onze drie favoriete personages: Elena, Stefan en Damon.

  1. Eye candy

  En dan zijn we aangekomen bij de nummer één reden om The Vampire Diaries te kijken en dat zijn de mooie mensen. Eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. De serie zit vol met pure eye candy, zowel mannen als vrouwen. Voor de vrouwen zal vooral Ian Somerhalder in de rol van Damon veel vrouwenharten laten kloppen, al mogen Stefan, Jeremy, Tyler en Alaric er ook wezen.

  Ook is er heel wat vrouwelijk schoon en voor ieder wat wils. Zo is er Bonnie met de donkere haren en een gekleurde tint, en natuurlijk Elena. Maar voor de mensen die liever blond willen is er Caroline Forbes, een prachtige vrouw.

  De cast voelt zich ook tot elkaar aangetrokken in het 'echte leven'. Want Damon en Elena hebben een aantal jaren een relatie met elkaar gehad, al is die inmiddels over. Gelukkig kunnen ze daar zelf nog om lachen, zoals je kan zien in de video bovenaan de pagina.

  Het belangrijkste is natuurlijk dat alle mooie mensen wel wat meer kunnen dan enkel mooi zijn en gelukkig kunnen ze dat. Want iedereen zet zijn of haar rol geloofwaardig neer.

  De gehele boxset van seizoen 1 tot en met 6 van The Vampire Diaries komt op 14 oktober uit. De set is alvast te pre-orderen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.