Metroid Samus Returns gameplay uitgelicht

  Metroid Samus Returns is een remake van het Game Boy spel Metroid II The Return of Samus uit 1992. Metroid Samus Returns heeft echter zo'n flinke update gekregen, dat het spel oogt en voelt als een gloednieuwe titel. Je leest het in deze special over de Metroid Samus Returns gameplay!

  De terugkeer van Samus

  Nintendo had geen betere naam kunnen uitkiezen voor dit spel dan Metroid Samus Returns. Niet alleen keert Samus terug naar de Metroid thuisplaneet SR388 in deze game, maar ook keert Samus terug naar haar eerste 2D avontuur sinds Metroid Zero Mission, de uit 2004 stammende Game Boy Advance remake van de allereerste Metroid.

  Naast dat Nintendo afgelopen E3 aankondigde dat er een Metroid Prime 4 in ontwikkeling is, werden fans nogmaals verrast tijden de Nintendo Treehouse speelsessies met de aankondiging van deze gloednieuwe 3DS titel. Metroid Samus Returns wordt ontwikkeld in een samenwerking tussen Nintendo en de Spaanse studio MercurySteam.

  Yoshio Sakamoto, het grote brein achter de Metroid franchise, voelde al een tijdje het verlangen om weer een 2D Metroid spel te creëren, en hoorde dat MercurySteam interesse had om te werken aan een Metroid remake. Yoshio Sakamoto bezocht MercurySteam en in 2015 ging de samenwerking van start. Ondanks dat Sakamoto zelf niet meewerkte aan Metroid II The Return of Samus, geloofde hij wel dat het spel een erg belangrijke titel is binnen de franchise, en was erg enthousiast om een remake te maken van de titel.

  Terug naar SR388

  Metroid Samus Returns is dus een uitgebreide remake van Metroid II The Return of Samus. Dit spel vindt plaats vlak na de gebeurtenissen van de allereerste Metroid (en de remake, Metroid Zero Mission.) Nadat Samus op planet Zebes heeft afgerekend met de Space Pirates en hun leider Ridley, die de Metroid proberen te gebruiken voor een kwaad doeleinde, komt de Galactic Federation tot de conclusie dat de Metroid toch wel heel erg gevaarlijk zijn, en met wortel en tak uitgeroeid moet worden.

  In Metroid Samus Returns reist premiejaagster Samus Aran naar de Metroid thuisplaneet SR388, om voorgoed een einde te maken aan deze gevaarlijke levensvorm. Wanneer Samus arriveert op planeet SR388 wordt het de speler al snel duidelijk dat een goed ouderwets Metroid avontuur voor de boeg ligt, waarin je een labyrinth-achtige spelwereld verkent vol met upgrades, geheime gangen en sequence breaking.

  Tijdens Samus haar missie doet ze een zeer verontrustende ontdekking; naarmate de tijd vordert ondergaan Metroid verschillende stadia van metamorfose. Metroid in een ver metamorfose stadium zijn ontzettend gevaarlijk, dus het uitroeien van de Metroid is een race tegen de klok.

  De nieuwe uitrusting van Samus

  Al vanaf het begin merk je dat de besturing van Metroid Samus Returns net zo vlug en losjes speelt als die van Super Metroid, Metroid Fusion en Metroid Zero Mission. Samus rent met een rap tempo van links naar rechts en ook haar bekende hoge sprong is weer aanwezig. Met haar armkanon kan Samus dit keer in elke directie schieten. Samus kan haar armkanon 360 graden draaien om op het juiste doelwit te richten, waarbij haar richting duidelijk wordt aangegeven met een rode infrarood laser.

  Samus kan ook enkele nieuwe technieken uitvoeren in Metroid Samus Returns. Zo kan Samus vijanden die haar van dichtbij aanvallen afweren met een Melee Attack. Na het uitvoeren van een Melee Attack is een vijand tijdelijk verlamd. Samus kan kiezen om de vijanden af te maken met een haar armkanon, of nogmaals een Melee Attack uit te voeren waarmee Samus haar vijand vernietigt en een toffe finishing move uitvoert in de vorm van een quick time event.

  Nieuw in Metroid Samus Returns zijn de Aeon abilities. Dit zijn gelimiteerd te gebruiken wapens en vaardigheden die Samus ontdekt tijdens haar missie op SR388. Één van de Aeon abilities is bijvoorbeeld de Scan Pulse. Hiermee kun je makkelijker geheime paden en gangen ontdekken.

  Metroid op de radar

  Daarnaast is er in Metroid Samus Returns ook een map aanwezig. Deze is zichtbaar op het onderste scherm van de Nintendo 3DS. Het is ook mogelijk om beacons te plaatsen op de map, zodat navigeren door SR388 een stuk makkelijker verloopt. Deze beacons zorgen er dan voor dat bepaalde delen van de map verlicht worden, zodat het duidelijker is waar je heen moet.

  Deze beacons zijn een fantastische nieuwe functie, aangezien de originele Metroid II The Return of Samus niet eens een map had. Dit maakte het Game Boy spel niet alleen ontzettend lastig, maar het zorgde ook op lange termijn voor veel verwarring tijdens het spelen.

  Samus haar doel op planeet SR388 is om de Metroid voorgoed uit te roeien. In Metroid Samus Returns wordt dat haar iets makkelijker gemaakt dankzij de Metroid radar. Deze radar maakt geluid wanneer er Metroid in de buurt zijn. Hierdoor zal de jacht op Metroid net iets toegankelijker spelen dan in het originele Metroid II The Return of Samus.

  Welkom terug, Samus

  Het lijkt er toch echt op dat Metroid een triomfantelijke terugkomst gaat maken met Metroid Samus Returns. MercurySteam werkte voorheen al aan de enkele Castlevania games, een spelserie die net als Metroid gebruikt maakt van labyrinth-achtige werelden vol geheimen om te ontdekken. Yoshio Sakamoto heeft misschien met het wisselvallig ontvangen Metroid Other M een slechte indruk achter gelaten bij vele Metroid fans, maar met Metroid Samus Returns keert de serie terug naar de 2D gameplay die geliefd is onder veel gamers.

  Metroid Samus Returns bevat momenteel alles om een gigantisch succes te worden. De gameplay ziet er uit zoals we dat nog konden herinneren van een 2D Metroid. De gloednieuwe toevoegingen zoals de Aeon abilities en de battle mechanics beloven ook dat Metroid Samus Returns een unieke ervaring belooft te worden. We hebben er even op moeten wachten, maar de Metroid serie is weer terug, en het universum is weer vredig.

  Metroid Samus Returns ligt vanaf 15 september in de winkel. Ga jij het universum van de Metroid verkennen? Pre-order de game nu en bereid je alvast voor op de reis naar planeet SR388!

  Metroid Samus Returns

  Verkijgbaar vanaf 15 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.