Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser's Minions gameplay uitgelicht

Article
woensdag, 05 juli 2017 om 14:00
xgn google image
Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions is een remake van de Game Boy Advance game met dezelfde naam. Het spel wordt ook uitgebreid met de gloednieuwe Bowser's Minions mode. Je leest in deze special alles over de Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions gameplay!
Éen van de meest opvallende games voor de Game Boy Advance was zonder twijfel Mario & Luigi: Superstar Saga. Dit unieke Mario RPG spel speelde als een soort mix van Super Mario RPG: Legend of the Seven Star en Paper Mario. Het spel bevatte een gigantische spelwereld om te verkennen, turn-based gevechten vol actie en een gezonde portie aan humor voor alle leeftijden.
In Mario & Luigi: Superstar Saga wordt de stem van Princess Peach gestolen door een kwade heks genaamd Cackletta. Net wanneer de prinses denkt bezoek te krijgen van de ambassadeur van buurland Beanbean Kingdom, blijkt het dat de ambassadeur en haar assistente eigenlijk de kwaadaardige Cackletta en volgeling Fawful zijn. Het is vreselijk dat de prinses haar stem kwijt is, want alle woorden die ze nu uitkraamt zorgen voor explosies!
Mario & Luigi reizen af naar het Beanbean Kingdom om Cackletta te vinden en Princess Peach haar stem terug te winnen. Hiermee is zelfs ditmaal aartsvijand Bowser bereid om te helpen, want die kan het niet hebben dat hij Princess Peach niet kan ontvoeren in haar huidige staat. Wat volgt is een legendarisch avontuur vol actie en verrassingen dat voelt als een parodie van de Mario spelseries.
114556

Het unieke Beanbean Kingdom

Het is tegenwoordig redelijk vanzelfsprekend dat Mario & Luigi games altijd iets van een knotsgekke gameplay mechanic of twist hebben. In Bowser's Inside Story zaten de Mario broers de gehele game in de maag van Bowser, terwijl de speler het avontuur beleefde als Bowser. In Paper Jam kwamen zelfs Paper Mario en alle andere papieren varianten van onze helden op bezoek om Mario & Luigi te helpen in hun strijd.
In Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions is dat niet het geval. Het spel speelt eigenlijk het meest recht voor z'n raap van alle Mario & Luigi games. Maar wat dit spel juist zo uniek maakt, is de Beanbean Kingdom spelwereld. Deze lijkt namelijk op geen enkele manier op de Mushroom Kingdom, de bekende Mario spelwereld.
In het Beanbean Kingdom is alles nét even anders. Goomba's en Koopa's zijn er niet te bekennen, maar wel Beanies en Troopeas. Zo zijn er in het Beanbean kingdom ook nog talloze andere unieke en creatieve NPC's en vijanden te vinden, die er uitzien als iets wat je nog nooit eerder in een Mario game hebt gezien. In het begin voelt de speler zich dan ook echt als een vreemdeling, aangezien de meeste inwoners van het Beanbean Kingdom nog nooit van de supersterren Mario of Luigi hebben gehoord.
114563

Samen staan ze sterker

Tijdens het verkennen van het Beanbean Kingdom leren Mario & Luigi allerlei nieuwe technieken om puzzels op te lossen. Zo leren de broertjes in het begin van het spel al snel een nieuwe spring techniek om hoger te kunnen springen, en de spin-jump om als een een soort helicopter kleine afstanden te overbruggen.
Samenwerken staat centraal in Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions. Nog nooit eerder waren de broertjes zo afhankelijk van elkaar. Zo heeft elke broer zijn eigen set aan moves die hij kan leren. Deze moves worden naarmate het spel vordert uitgebreid.
Op een gegeven moment krijgen bijvoorbeeld zowel Mario als Luigi een hamer tot hun beschikking. Eerst kunnen ze alleen die hamers individueel gebruiken, maar nadat ze een lesje hebben gekregen van de juiste leermeesters kunnen ze zelfs de hamers op elkaar gebruiken voor nieuwe mogelijkheden!
114564

Een echte bro

Al deze technieken vertalen zich ook naar de turn-based gevechten waaruit het spel bestaat. Wanneer de broers tegen een vijand aanlopen in de overworld start het gevecht automatisch. Voor spelers die voorafgaande Mario & Luigi games hebben gespeeld klinkt dit natuurlijk bekend, maar Mario & Luigi: Superstar Saga was de game waar dit allemaal begon.
Beide broers kunnen vijanden aanvallen door jump en hamer attacks, maar de gevechten worden een stuk interessanter wanneer de speler verschillende Bros Attacks ontgrendeld. Deze Bros Attacks zijn speciale aanvallen die slim gebruik maken van de technieken die de broers leren tijden hun avontuur. Wanneer de Mario broertjes bijvoorbeeld leren hoger te springen, kunnen ze ook zo'n zelfde soort techniek gebruik om mee aan te vallen in gevechten.
114565

Bowser & z'n Minions

En dan is er natuurlijk nog het gloednieuwe Bowser's Minions. Tijdens het spelen Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions ontgrendel je deze mode wanneer je bij een bepaald punt bent aangekomen in het spel. Vanaf dit moment kan je elk moment schakelen tussen de main game, en de Bowser's Minions mode.
Deze gloednieuwe verhaallijn gaat over Bowser's onderdanen die strijden tegen vijanden uit het Beanbean Kingdom om Bowser te bevrijden. Je speelt als Captian Goomba, die legers vijanden op zich neemt met zijn eigen leger in automatische gevechten. De speler kiest zelf welke personages mee doen in de strijd, en wat voor acties zij ondernemen. Aan het einde van elke strijd zullen de overgebleven vijanden jouw team vergezellen.
Bowser's Minions voelt als een leuke nieuwe toevoeging, maar ook zonder zou deze Mario & Luigi: Superstar Saga remake nog steeds prima te spelen zijn. Het avontuur is namelijk nog geen moment verouderd, en met een flinke grafische update en de mechanics van de Mario & Luigi games van tegenwoordig kan het alleen maar beter worden met de Game Boy Advance klassieker.
Reis (opnieuw) naar het Beanbean Kingdom en redt Princess Peach van de vloek van de kwade Cackletta! Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions ligt vanaf 6 oktober in de winkel. Pre-order het spel nu om er vanaf de dag van release er mee aan de slag te gaan.