Metal Gear Solid 5 Buddy Guide - Zo krijg je Quiet, DD en D-Walker in The Phantom Pain!

  The Phantom Pain is inmddels al een tijdje in al zijn glorie te spelen. Allemaal leuk en aardig, maar hoe speel je DD vrij? En hoe rekruteer je Quiet? Dit en meer in de Metal Gear Solid 5 buddy guide!

  Big Boss kruipt, klautert en sluipt weer als vanouds in een gigantische open wereld. Gelukkig is hij deze keer niet alleen, want hij heeft een waar leger aan soldaten van Diamond Dogs achter zich staan! Maar goed, deze vechtersbazen zijn voornamelijk aanwezig op Mother Base, de basis van Diamond Dogs op zee.

  Onze geniepige soldaat moet het dus hebben van een aantal buddies die hem in het veld kunnen helpen. D Horse, DD, Quiet en D-Walker staan allemaal klaar om Punished Snake te assisteren in zijn verschillende missies. Maar hoe vind je deze gekke gasten?

  Met deze guide ben je aan het juiste adres. Wij leggen haarfijn voor je uit hoe je deze vriendelijke vriendjes vrijspeelt!

  Metal Gear Solid 5 Buddy Guide - D Horse (Diamond Horse)

  In het begin van Metal Gear Solid 5 heeft Snake nog maar bar weinig hulpmiddelen tot zijn beschikking. Het kost ook wel een flink aantal speeluren totdat je in staat bent om je eerste voertuig te stelen. Gelukkig staat D Horse vanaf de eerste missie al voor je klaar.

  Voor deze trouwe viervoeter (of vier…hoef-er?) hoef je dus helemaal niks te doen. Als je D Horse vaak in missies gebruikt, vallen er wel een aantal upgrades vrij te spelen. D Horse begint als een kaal paard, maar nadat je zijn trust level hoger maakt kan hij bepantsering krijgen die hem beschermt tegen kogels.

  Als laatste kan D Horse bij een hoog genoeg trust level ook poepen op commando. En ja, dat lees je goed. Als je D Horse laat poepen op de weg, laat de bruine smurrie tegenstanders de macht over het stuur van hun voertuig verliezen. Vies, maar handig!

  Metal Gear Solid 5 Buddy Guide - DD (Diamond Dog)

  DD leeft en ademt Diamond Dogs. Want hij is een hond. En zeker zo waardevol als edel metaal!

  Je kan DD vinden als je Mission 4: C2W start, bij de landingszone ter noorden van Spugmay Keep. DD is te herkennen aan zijn geblaf (goed luisteren dus!). Wij zagen hem al de allereerste keer toen we deze missie startten, maar hij verschijnt hier niet altijd. Als je hem ziet hoef je alleen maar een Fulton Extraction het op arme beest uit te voeren, en dan maakt hij deel uit van Diamond Dogs.

  Ocelot traint DD vanaf dat moment, dus hij is nog niet te gebruiken als Buddy in missies. Nu is het dus een kwestie van zes missies spelen en op een gegeven moment krijg je vanzelf een cutscene te zien waarin Ocelot DD veld-waardig verklaart. Gefeliciteerd, DD is nu een buddy!

  Net als met D Horse krijgt DD allerlei nieuwe vaardigheden bij het verhogen van zijn trust level. Hij kan medicinale planten ontdekken, vijanden markeren en andere verborgen dingen als wapens zien. Later kan hij ook nog vijanden bezig houden, blaffen om hun aandacht te trekken en ze zelfs vermoorden. Een vriend voor het leven dus!

  Als laatste is DD ook visueel aanpasbaar. Je kan de kleur van zijn vacht veranderen, zijn ooglapje aanpassen en DD zelfs zijn eigen sneaking suit geven. Schattig, maar dodelijk.

  Metal Gear Solid 5 Buddy Guide - Quiet

  Als er een personage in de game is dat perfect de term Femme Fatale omschrijft, is het Quiet wel. Deze sniper is een van de gaafste Buddies uit Metal Gear Solid 5. Misschien wel dé gaafste!

  Quiet is te vinden bij het starten van Side Op: Make Contact With Emmerich. Research voordat je deze missie begint alvast een Sniper Rifle. Als je op weg bent naar de locatie van Huey Emmerich verschijnt Quiet namelijk ineens in de ruïnes van een tempel, en ben je zowaar bezig met je eerste boss battle uit de game.

  Rechtop staan is in dit gevecht een non-optie, omdat Quiet anders zonder pardon een kogel door je strot schiet. Probeer eerst te bepalen waar ze precies is (staan en snel bukken helpt), en kruip vervolgens tussen stenen door om zo niet in haar vizier te lopen. We hopen dat je de Sniper hebt meegenomen, want dit is het moment om ‘m te gebruiken!

  Maak je maar geen zorgen dat je per ongeluk Quiet vermoordt met je Sniper; dat kan namelijk (nog) niet. Het is technisch gezien ook mogelijk om haar met CQC uit te schakelen, maar dit is erg moeilijk. Dikke kudos dus als je dit lukt! Een andere methode die circuleert op het internet is geen wapens gebruiken, maar Supply Drops op Quiet’s hoofd laten vallen.

  Welk wapen je ook gebruikt, op een gegeven moment heb je Quiet verslagen. Ocelot en Miller kunnen het er na afloop alleen niet over eens worden: moet je Quiet de genadeklap geven of haar rekruteren voor Diamond Dogs? Aangezien je dit artikel leest gaan we er vanuit dat je haar als buddy wilt. Als Snake een pistool op haar hoofd richt moet je dus niet schieten, en na een korte tijd stopt Snake zijn pistool weg.

  Quiet maakt nu officieel deel uit van Diamond Dogs! Nou, nog niet echt officieel. Miller vetrouwt haar nog steeds niet, dus brengt ze haar tijd voorlopig door in de gevangenis van Mother Base. Ze wordt pas beschikbaar als buddy nadat je Mission 13: Pitch Dark gehaald hebt.

  Na een kort gesprekje met Ocelot in de gevangenis is Quiet eindelijk een buddy geworden, en kan je haar vanaf dat moment gebruiken in missies. Quiet kan vijanden neerschieten en kampen scouten voor vijanden. Bij het verhogen van jullie Trust Level krijg je toegang to nieuwe kostuums en snipers (waaronder niet-dodelijke varianten) voor Quiet.

  Metal Gear Solid 5 Buddy Guide - D-Walker

  Nadat je Huey Emmerich gered hebt uit de klauwen van Cipher is hij een gevangene in Mother Base. Om gebruik te maken van een van zijn Walker Gears, moet je een aantal missies doen in Afrika. Op een gegeven moment belt Emmerich je op met het heugelijke nieuws dat hij speciaal voor jou een Walker Gear gemaakt heeft: de D-Walker!

  D-Walker wordt vanzelf aan je arsenaal toegevoegd, dus daar heb je deze guide niet voor nodig. De D-Walker functioneert als voertuig, maar het staat niet tussen de voertuigen. Officieel is de machine een buddy.

  De D-Walker moet bestuurd worden door Snake, dus als je het niet gebruikt heb je er niks aan. Wel beschikt deze kleine lopende tank over allerlei subtiele wapens (zoals een tranquilizer gun) en minder subtiele wapens (een gatling gun). D-Walker bouwt geen trust level op zoals de andere buddies, zijn upgrades hangen volledig af van het R&D level van Mother Base.

  Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain ligt nu in de winkels. Welke van de vier is jouw lievelings-buddy? Kies je voor D-Walker of toch voor DD? Laat het ons weten in de comments!

  Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

  Verkijgbaar vanaf 1 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.