De top 5 beste FIFA 16 Nederlandse spelers

Article
zaterdag, 05 september 2015 om 9:00
xgn google image
De vijftig beste spelers in FIFA 16 zijn bekendgemaakt en het blijkt dat er dit jaar niet veel van Nederlands afkomstige spelers in de top vijftig zitten. Om de Nederlandse glorie toch even te benadrukken hebben wij voor jullie de top 5 beste FIFA 16 Nederlandse spelers geselecteerd.
Omdat nog niet alle statistieken bekend zijn gemaakt van alle spelers is de volgende lijst een ruwe schatting. Het kan zijn dat andere spelers die eigenlijk wel noemenswaardig zijn, maar niet in deze lijst staan toch een hogere algemene rating hebben gekregen van EA. Bekijk hier de volledige top 5 beste FIFA 16 Nederlandse spelers lijst!

5. Memphis Depay

Memphis Depay is een Nederlandse voetballer die bij voorkeur in de aanval speelt. De speler behaalde met zijn club PSV de landstitel en wist daarnaast ook meteen topscorer te worden van het seizoen. Dat het een goed jaar voor Memphis Depay is geweest en dat zijn carrière een stijgende lijn betreft valt ook op bij andere voetbalclubs. De voetballer tekende namelijk op 7 mei 2015 bij Manchester United als aanvaller.
In FIFA 15 heeft de speler nog een algemene rating van 78, maar wel al een opmerkelijk tempo van 91 waarbij zijn versnelling op 92 staat en sprintsnelheid op 90. Memphis Depay heeft een potentieel van 88(+10 groei) en wie weet kan dit nog hoger liggen in FIFA 16. Voor ons staat de opmerkelijke speler in ieder geval hoog qua verwachtingen.
77862

4. Daley Blind

Daley Blind speelt momenteel samen met Memphis Depay bij Manchester United. In tegenstelling tot Depay ging Daley Blind al één seizoen eerder naar de club en daarvoor moest hij Ajax verlaten. Niet getreurd, de speler had een goed seizoen, ontving daarom ook de Nederlandse Gouden Schoen voor Voetballer van het Jaar en was een sterspeler op het WK.
Daley Blind speelt bij voorkeur als verdedigende middenvelder maar hij kan ook als linksback of linkshalf spelen. In FIFA 15 kreeg hij de algemene rating van 79 waarbij voornamelijk zijn uithoudingsvermogen opvalt met een score van 92. Zijn reactievermogen is redelijk goed in de game en ook zijn korte pasen zijn uitstekend. Als dat niet nog beter wordt in FIFA 16 met de vernieuwde gameplay elementen, dan weten wij het ook niet meer!
77863

3. Robin van Persie

Robin van Persie gaat dit seizoen spelen bij de Turkse topclub Fenerbahce nadat afgelopen seizoen geen bijzonder goed jaar voor de speler is geweest. In tegenstelling tot twee jaar daarvoor toen hij topscorer werd in de Premier League met 26 goals en daarnaast met Manchester United landskampioen werd scoorde hij dit jaar maar 10 doelpunten in 27 wedstrijden. De speler is nog steeds opmerkelijk goed, maar zal wel dalen ten opzichte van zijn algemene rating in FIFA 15.
Robin van Persie is al jaren een bekende speler in FIFA. In FIFA 15 kreeg de speler nog de algemene rating van 88. Dit jaar lijkt de speler niet tussen de vijftig beste spelers te zitten, maar desondanks is zijn volley score van 92 opmerkelijk te noemen. Als dat nog niet overtuigend genoeg is om Robin van Persie als een van de top 5 beste FIFA 16 Nederlandse spelers te positioneren, dan zijn het de scores van 91 voor afmaken en 90 voor: schoten, schotkracht en positie aanval wel!
77864

2. Wesley Sneijder

Wesley Sneijder is geen kleine speler in het voetbal circuit (figuurlijk dan) en weet zijn stempel te drukken bij een aantal grote clubs. Van Ajax naar Real Madrid, tot aan Inter Milaan naar Galatasaray, de speler komt werkelijk overal en is daar als sterspeler te zien. Voor Galatasaray heeft Wesley al verschillende opmerkelijke momenten kunnen benutten om wedstrijden te beslissen. De club werd dit jaar met Wesley Sneijder voor de twintigste keer landskampioen.
Met vier punten onder de algemene rating van Robin van Persie stond Wesley Sneijder op een algemene rating van 84. Opmerkelijk is zijn visie die een score van 90 heeft en daarbij meedraagt aan zijn 89 op het gebied van lange pasen en nauwkeurigheid vrije trap en uiteraard de curve van 88. Iedereen weet dat Wesley Sneijder vanaf een afstand gevaarlijk is en wij verwachten dat hij dit jaar ook weer hoog scoort als een van de top 5 beste FIFA 16 Nederlandse spelers!
77865

1. Arjen Robben

Arjen Robben is momenteel de sterspeler van Nederland te noemen en ook in FIFA 16 staat hij in de top 10 van de vijftig beste FIFA 16 spelers. De kale sterspeler staat op plek 3, achter Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Arjen Robben speelt als rechter- of linkervleugeraanvaller bij Bayern München en heeft daar al meerdere landstitels gewonnen. Ook won hij de Champions League in 2013 en de Wereldbeker voor clubteams.
Met een algemene rating van 90 staat Arjen Robben in FIFA 15 achter Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Zijn snelheid heeft een score van 93 en dat weet hij te behouden bij het dribbelen aangezien hij daar 92 scoort. Om daarop hoog te scoren staat zijn versnelling, sprintsnelheid en lenigheid op 93, maar ook zijn balans van 91 en balbeheersing van 90 helpen mee om een hoge algemene rating te ontvangen!
De top 5 beste FIFA 16 Nederlandse spelers lijst is een schatting en dus nog niet zeker. Wie is jullie favoriete Nederlandse speler die wel een plek verdient in de top 50 lijst van FIFA 16? Laat het ons weten door een comment achter te laten.
âFIFA 16 komt op 24 september uit op de Xbox One, Xbox 360, PS4, PS3 en de PC.

Populair Nieuws