Met deze 5 tips kun je je Metal Gear Solid 5 basis versterken

  Degenen die al Metal Gear Solid 5 hebben gespeeld of nog steeds spelen hebben ruimschoots kennis gemaakt met mother base, de plek waar je je materialen en soldaten huisvest. Je moet je basis versterken om betere wapens te kunnen ontwikkelen en sneller je materialen gebruiksklaar te maken. Met deze 5 tips kun je je Metal Gear Solid 5 basis versterken!

  Naast het sneller verwerken van materialen en het ontwikkelen van wapens biedt het versterken van je basis meer voordelen. Zo heb je een grotere kans om combat deployment missies te halen met sterkere soldaten, geeft een beter intelligenceteam completere informatie over het slagveld en met een goede medische afdeling herstellen je soldaten sneller van hun wonden en PTSD. Een sterke basis betekent ook dat indringers je basis niet zomaar zullen aanvallen. Genoeg redenen dus om je basis te versterken.

  Je basis versterken doe je op diverse manieren. Je hebt elitesoldaten nodig, maar ook beveiligingsapparaten misstaan niet. Je kunt natuurlijk ook de nieuwe insurance modus gebruiken om je basis veilig te stellen. Hieronder vind je informatie over wat je het beste kan doen.

  5. Beveiligingsapparatuur en soldaten uitrusten

  Een belangrijke manier om je basis te beschermen is door je veiligheidsteam uit te rusten met de beste wapens en verschillende beveiligingsapparatuur te plaatsen op je basis. Je veiligheidsteam is verantwoordelijk voor het beschermen van de basis. De beveiligingsapparatuur helpt je veiligheidsteam hierbij. Dit is een van de voorwaarden voor een sterke basis.

  Het veiligheidsteam kun je speciaal samenstellen om zo je basis veilig te stellen. Het beste is om hiervoor soldaten te kiezen die echte vechtersbazen zijn, en dus minstens een A of hoger scoren wat betreft hun gevechtskills. De beveiligingsapparatuur kun je laten ontwikkelen, mits je beveiligingsteam hoog genoeg is in level. Je kunt echter ook machinegeweren, mortieren of antiluchtkanonnen naar je basis sturen met je Fulton Extraction Device.

  Let wel, dat de beveiliging van je basis met soldaten en beveiligingsapparatuur slechts van belang zijn wanneer je online een infiltratiemissie doet of een nieuwe FOB missie gaat ondernemen. In de normale, singleplayer game is er geen gevaar om aangevallen te worden. Deze tips zijn daarom vooral handig voor mensen die van plan zijn de digitale piraat uit te hangen en soldaten en materialen van medespelers te kapen. Bovendien zijn er belangrijkere tips die we je willen meegeven om je basis te versterken.

  4. Materialen verzamelen

  Materialen zijn samen met je GMP (Gross Military Product) je belangrijkste middelen om wapens te ontwikkelen, je basis uit te breiden en om bepaalde wapens te gebruiken. De materialen kun je op allerlei plaatsen verzamelen. Zo kun je materialen die klaar zijn voor gebruik in vrijwel iedere wachtpost en vijandige basis vinden, of je kunt ze stelen van andere spelers tijdens infiltratiemissies. Bepaalde planten groeien in het wild en ook containers die heel veel materialen bevatten kun je vinden in de speelwereld.

  De materialen zijn op te delen in planten en grondstoffen. De planten heb je nodig voor het ontwikkelen van bepaalde wapens en je verbruikt een paar planten elke keer dat je het slagveld betreedt. De grondstoffen zijn er in diverse soorten en ze hebben allemaal een bepaald gebruik. Vooral brandstof en metalen zijn belangrijk voor het uitbreiden van je basis.

  Sommige materialen vind je in groteren getale dan andere, maar de meest essentiële materialen zijn het meest voorkomend. Wanneer je je Fulton Extraction Device voldoende hebt geüpgrade, kun je ook hele voertuigen en containers naar je basis sturen. In de containers zitten heel veel materialen en omdat je er veel nodig hebt, is het bijzonder handig om je Fulton zo snel mogelijk te upgraden. Wel moet je hiervoor een bepaalde specialist hebben.

  Het verzamelen van materialen is essentieel voor het versterken en draaiende houden van je basis. Het uitbreiden van je basis zorgt er bovendien voor dat je meer soldaten kan huisvesten, wat betekent dat al je teams in level stijgen met de komst van meer soldaten. Dus, hoe meer materialen, hoe groter je basis en hoe meer soldaten en dus hoe sterker je basis. Mocht je in eerste instantie niet fanatiek materialen hebben verzameld, is het verstandig dit alsnog te gaan doen en daarnaast snel je Fulton te upgraden.

  3. Elitesoldaten en combat deployment missies

  Om je basis te versterken is het belangrijk soldaten te sturen naar je basis die je in de speelwereld tegenkomt en aan je eisen voldoen. Niet iedere soldaat is overal even goed in: de skills van iedere soldaat worden weergegeven met een toepasselijke afbeelding van het betreffende team en daaronder hoe goed ze zijn, op een schaal van E tot en met S++. De soldaten die een skillniveau hebben van A+ of hoger zijn zogenaamde elitesoldaten en behoren tot de beste soldaten in de game. Het verzamelen van elitesoldaten voelt aan als het vangen van Pokémon want je bent geregeld op zoek naar deze welbegeerde soldaten.

  Zo nu en dan kom je een elitesoldaat tegen in de game. Ze worden echter wat meer voorkomend als je wat verder gevorderd bent in de game. De kans om dan een elitesoldaat tegen het lijf te lopen in een vijandelijke wachtpost of basis is dan aanzienlijk groter. Ook met behulp van de zogenaamde combat deployment missies kun je gevechtsteams op missies sturen en zo soldaten werven voor jouw basis.

  De skillniveaus van vijandige soldaten zijn afhankelijk van je heroïek. Heroïek verdien je door missies uit te spelen, soldaten te ondervragen, dieren te vangen en nog veel meer. Hoe hoger je heroïek is, hoe hoger de skillniveaus van de vijandige soldaten zullen zijn. Bovendien trek je als je genoeg heroïek hebt ook vrijwilligers aan, die beter worden naarmate je heroïek hoger is en zij sluiten zich dan vrijwillig aan bij Diamond Dogs.

  Wanneer je enkele belangrijke missies voltooit krijg je soldaten die een S+ hebben voor een bepaalde skill. Deze soldaten zijn echter zeldzaam en je heroïek moet haast door het dak heengaan wil je soldaten met een S rang of hoger tegenkomen. Hoe hoger de skillniveaus van de soldaten, hoe hoger je teams worden in level en daarmee krijg je toegang tot betere wapens. Een van de beste wapens is bijvoorbeeld een pistool met een geluidsdemper die niet kapot kan.

  2. Dieren verzamelen

  Als het verzamelen van elitesoldaten voor je basis je nog geen Pokémon gevoel gaf in Metal Gear Solid 5, moet het vangen van de verschillende dieren je dit gevoel zeker geven. Het vangen van dieren is een van de vele zijactiviteiten die je kan ondernemen in Metal Gear Solid 5. Het is de bedoeling alle diersoorten naar je basis te sturen waar ze verblijven in een heuse privédierentuin. Super vet toch?

  Nu zul je wellicht denken: dieren vangen, waarom zou ik dat in godsnaam doen? Nou, er zijn meerdere redenen. Allereerst is het natuurlijk zo dat het hebben van een privédierentuin super cool is en je krijgt er ook een achievement voor. Ook is het vangen van dieren een goede bron van GMP en heroïek.

  Wanneer je een dier vangt met een van de kooien of je stuurt het dier naar je basis met je Fulton apparaat, krijg je heroïek en GMP als beloning. Afhankelijk van de zeldzaamheid van het dier, kan de beloning flink oplopen. De meest zeldzame dieren leveren je dus een gigantische hoeveelheid GMP op en het vangen van deze zeldzame beesten is een supermakkelijke manier om geld te verdienen. Let wel op, want niet ieder dier kun je op elke plek vangen.

  De dieren zijn er in verschillende soorten en maten. Van de kleine woestijnratten tot de giga-zeldzame Tsuchinoko’s vallen er genoeg zeldzame beesten te vangen om zo je GMP en heroïek te spekken. Om de meest zeldzame dieren te vangen moet je echter de beste kooien hebben, anders vang je niet veel meer dan woestijnratten en vleermuizen in je kooitjes. Heb je dus een chronisch tekort aan GMP en of heroïek, weet je nu wat je te doen staat.

  1. Missies voltooien met een S rang

  Verreweg de beste manier om je basis sterker te maken in Metal Gear Solid 5 is het voltooien van missies met een S rang. Dat lees je goed, met een S rang. Het halen van een S rang is misschien moeilijk als je missie voor het eerst speelt, maar het loont om de missies nog een keer te spelen. Je krijgt namelijk een coole outfit als je alle missies met een S rang haalt en bovendien krijg je verreweg de meeste heroïek als je missies met een S rang haalt.

  Zoals al eerder aangegeven is betekent een hoge heroïek dat je meer elitesoldaten tegenkomt en kan toevoegen aan je basis. In dat opzicht is dat dus al een reden om de missies met een S rang te halen omdat je voor een S rang extra heroïek krijgt. Ook krijg je extra GPM voor de moeite wanneer je een missie met een S rang haalt. Het loont dus zeker om missies met S rangen te halen.

  De makkelijkste manier om een S rang te halen is de game spelen zoals deze gespeeld hoort te worden. Wat houdt dat in? Dat betekent dat je de missies moet voltooien zonder gezien te worden en dan het liefst met perfect stealth, no kills. Zoals de naam al aangeeft moet je om op deze manier een missie te voltooien niet gezien worden en niemand vermoorden, wat in sommige missies haast een onmogelijke opgave lijkt.

  De voldoening die je krijgt als je een missie met perfect stealth, no kills haalt is echter immens. Metal Gear Solid is natuurlijk in essentie een stealthgame dus missies halen op bovenstaande manier is hoe de game gespeeld hoort te worden.

  Bovendien kun je de soldaten die je vermoordt niet meer gebruiken voor je basis, dus is spelen zonder iemand te doden alleen maar handig. Dus maak het jezelf misschien iets lastiger door op deze manier missies te halen, want het is het meer dan waard.

  Hopelijk heb je wat aan deze tips om zo je basis te versterken in Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Met deze tips kun je waarschijnlijk nog wat extra speelplezier uit deze fantastische game putten die we een ruime 9.6 gaven!

  Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

  Verkijgbaar vanaf 1 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.