De beste overlappingen in Blizzard games

  Elke ontwikkelaar of uitgever die veel titels op zijn naam heeft staan doet het wel eens: een easter egg of overlapping stoppen van hun eigen game in een andere game. Ook Blizzard staat hier bekend om en wij zetten de vijf beste overlappingen in Blizzard-games op een rijtje.

  5. Een Goblin die verliefd is op Kerrigan

  World of Warcraft is verreweg de meest bekende game van Blizzard en het is dan ook geen wonder dat deze titel veel overlapping heeft met andere games van Blizzard. Er zitten veel kleine easter eggs in, die soms flink goed verstopt zitten.

  Zo kan je een foto zien van Sarah Kerrigan, de Queen of Blades uit Starcraft, als je een kijkje neemt in de cockpit van een Goblin Shredder. Waarschijnlijk heeft de desbetreffende piloot een zwak voor de, laten we eerlijk wezen, zeer charmante Kerrigan. Toch zouden wij liever geen beschuitje eten met de half mens, half Zerg. We hechten namelijk meer waarde aan ons leven.

  4. There is no cow level

  Er zullen altijd een aantal grote conspiracy theories blijven bestaan; wie was verantwoordelijk voor 9/11? Bestaat de Illuminati nog steeds? Is er toch wel een cow level? Vooral die laatste scheurt de fansbase van Blizzard dwars doormidden.

  De vraag stak voor het eerst de kop op toen in de originele Diablo verhalen naar buiten kwamen dat als je meerdere keren klikte op een willekeurig gespawnde koe, je in een geheim cow level terecht kwam. Daar waren niks anders dan koeien te vinden, alhoewel er ook magische koeien tussen zaten. Deze geruchten zijn echter nooit bevestigd en Blizzard deed de kwestie simpel af met de stelling “There is no cow level!”

  Dat bleek echter een startschot voor een heuse heksenjacht, op zoek naar een cow level in elke game van Blizzard. Het hielp ook niet mee dat er ook echt een cow level zat in Diablo II en dat Blizzard in zo’n beetje elke game er een verwijzing in heeft geplaatst. Zo is de zin een cheat code in Starcraft om een level over te slaan en in World of Warcraft loopt er een Techbot rond in Gnomeregan met de volgende tekst:

  “There is no COW level… really! I repeat: there is no COW level. Well, maybe there is…”

  Wij zijn ondertussen druk bezig om een cow level te vinden in Heroes of the Storm. Als je niks meer van ons hoort, dan weet je wel hoe laat het is.

  3. Conversaties in Hearthstone

  Het kaartspel van Blizzard, Hearthstone, is gebaseerd op de Warcraft-games en dat is natuurlijk goed te zien aan de kaarten. Veel van de digitale papiertjes zijn rechtstreeks terug te leiden naar bijvoorbeeld de vaardigheden of vijanden in World of Warcraft. Er zijn echter een paar zinnen die alleen te horen zijn bij een bepaalde combinatie op het veld.

  Voor de eerste ‘conversatie’ moet één van de spelers de Druid Hero zijn, Malfurion Stormrage, en de andere speler moet dan de Legendary minion Illidan Stormrage spelen. Illidan zegt dan op illustere toon ‘Hello brother’, zoals je waarschijnlijk wel aan de achternaam hebt kunnen zien zijn het (tweeling)broers van elkaar. De twee staan echter niet op goede voet met elkaar, nadat Illidan de Night Elfs had verraden.

  Voor de andere combinatie moet één speler de Warrior Hero, Garrosh Hellscream, zijn en de andere speler moet de Legendary minion Cairne Bloodhoof spelen, laatstgenoemde schreeuwt dan “Garrosh! You are not fit to rule the Horde!” Net zoals de broertjes Malfurion hebben ook Garrosh en Cairne een appeltje met elkaar te schillen.

  Nadat de Warchief Thrall besluit om zijn taken neer te leggen, neemt Garrosh de titel aan. Cairne is het niet eens met dit besluit – nadat Garrosh wat radicale beslissingen had genomen – en daagt Garrosh uit tot een duel tot de dood. In Hearthstone is dat gevecht nog niet beslist, maar in World of Warcraft is de machtige Cairne uiteindelijk de verliezer gebleken. Hij werd tijdens het gevecht verraden door de shaman Magatha Grimtotem.

  2. Harrison Jones

  De naam Harrison Jones kan je bekend voorkomen en dat klopt ook helemaal. De naam is een verbastering van Harrison Ford en Indiana Jones en is de parodie op laatstgenoemde in de games van Blizzard. Hij kwam voor het eerst voor in World of Warcraft, tijdens de Burning Crusade-uitbreiding. Niet verrassend is hij in elke uitbreiding te vinden geweest bij exotische locaties en werd hij later een trainer voor de Archeology-professie.

  Na zijn verschijning in World of Warcraft maakte de held met een hoed ook zijn opwachting in Hearthstone, als een Legendary minion. Decks die veel gebruik maken van wapens, zoals de Warrior- en Palladin-decks, hebben een grondige hekel aan deze kaart, omdat het wapen van de tegenstander wordt vernietigd en je ook nog eens kaarten mag trekken.

  Nadat Garrosh en Luther hem uit Hearthstone hebben gegooid is de avonturier naar Heroes of the Storm gegaan, waar hij te zien is in de Sky Temple en Tomb of the Spider Queen. In eerstgenoemde is hij te zien als je meerdere keren op een cilinder klikt, waarna hij ontsnapt op een vliegend tapijt. In de Tomb komt Jones tevoorschijn als je meerdere keren op een diamant klikt, vervolgens komt hij naar beneden met een touw om de diamant te lenen. Win je het potje, dan komt hij weer even naar beneden om naar je te zwaaien, aardige kerel, die Jones.

  1. Leeroy Jenkins

  Hoogstwaarschijnlijk de meest bekende World of Warcraft-speler is uiteraard Leeroy Jenkins. Deze loveable bastard zorgde voor veel koppijn voor zijn raid-groep, toen hij in een raid een stukje kip ging pakken toen de leider uitleg gaf, hij zonder nadenken weer achter zijn PC ging zitten, richting de vijanden rende, terwijl hij de volgende legendarische woorden brulde:

  “Time up, let’s do this! LEEEEEROOOOOOOOY.. JEENKIIIIIIIINSS!!”

  Nadat de video viral ging was Ben ‘Leeroy Jenkins’ Schultz in één klap wereldberoemd en zijn karakter werd door Blizzard op meerdere manieren ‘geëerd’. In World of Warcraft kon je een achievement vergaren met zijn naam en later is er zelfs een Leeroy Jenkins NPC in de game gekomen.

  Ook Hearthstone kon natuurlijk niet achterblijven, en zorgde voor een Legendary minion Leeroy Jenkins, die de tegenstander twee 1/1 dragon welps geeft, helemaal in de stijl van Leeroy. Daarnaast is Leeroy ook als easter egg in andere games gestopt, zoals een NPC die roekeloos de dood inrent in Mass Effect, en maakte zijn woorden de opwachting in meerdere series. Eén ding is duidelijk: Leeroy Jenkins heeft meer dan alleen kip overgehouden aan zijn actie.

  Diablo III: Reaper of Souls - Ultimate Evil Edition

  Verkijgbaar vanaf 19 august 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.