Mass Effect Andromeda facts voor nieuwkomers

Article
dinsdag, 14 februari 2017 om 16:44
xgn google image
Deze Mass Effect Andromeda facts special beantwoordt de vraag van wat je kunt verwachten van de nieuwste Mass Effect game als nieuwkomer. Hierbij kom je meer te weten over de karakters, de setting, jouw schip en wat je kunt doen in de multiplayer.
Deze special is voor de gamers die de Mass Effect games nog niet gespeeld hebben en graag in willen stappen in deze geweldige serie. Als je niets hebt met sciencefiction of met BioWare games, kans bestaat, dan moet je deze special niet verder lezen.

8 belangrijke Mass Effect Andromeda facts voor nieuwkomers

Waar ging Mass Effect nu ook alweer over? In het eerste deel maakte je kennis met Shepard en je crew op de SSV Normandy. Met je crew kwam je achter de dreiging van de Reapers. Een machine die iedere 50.000 jaar al het verontwikkelde leven in de Melkweg oogst.
In het tweede deel kwam je in aanraking met de Collectors. Na de opening scene werd Shepard meegenomen en terug naar leven gebracht door Cerberus en de Illusive Man. Met als doel om achter de locatie van Collector basis te komen en hun daar te verslaan.
Later na het verslaan van de Collectors in Mass Effect 2, kom je er achter dat Shepard huisarrest heeft gekregen in het begin van Mass Effect 3. Tijdens je huisarrest werd de aarde aangevallen door de Reapers. Later in het spel probeer je ieder ras te verzamelen om de Reapers te kunnen verslaan.
105592 2

De setting van Mass Effect Andromeda

Dit deel begint 600 jaar na de gebeurtenissen van Mass Effect 2. Om het voortbestaan van de mensheid en een aantal andere grote rassen te garanderen werd er het Andromeda Initiative opgericht. Mass Effect Andromeda splitst zich af van de gebeurtenissen in Mass Effect 3 en hoe je met Shepard de Reapers hebt verslagen.

In Mass Effect ga je aan de slag met de familie Ryder. Je kunt kiezen tussen Scott of Sarah Ryder. Ze zijn de kinderen van Alec Ryder . Alec is een N7 soldaat die als een van de eerste ons lokale stelsel heeft verlaten via een Mass Relay.
Met Scott of Sarah Ryder kun je stapsgewijs na aankomst in Andromeda het Helios cluster ontdekken met je nieuwe ruimteschip de Tempest.
105593 2

Pathfinders; de nieuwe ontdekkingsreizigers in Mass Effect Andromeda

Je begint niet als een super soldaat, zoals Shepard, in Mass Effect Andromeda. In tegenstelling tot vaste klassen zoals de Soldier, Vanguard of de Sentinel moet je nu je karakter uitbreiden door middel van een skilltree. Hierin kun je kiezen tussen tech, biotic of soldier gerichte krachten.
Op z’n zachtst gezegd is jouw Pathfinder in het begin van Mass Effect Andromeda een complete noob. Je begint als een complete nieuwkomer in een nieuw sterrenstelsel waarbij je je heldenstatus nog moet behalen middels jouw dynamische keuzes en acties.
Als nieuwkomer in de Mass Effect serie is deze insteek geniaal. Je komt samen achter de geheimen van de Pathfinders in het Andromeda Initiative en de Helios cluster. Samen met je crew en de Tempest moet je een nieuwe thuis wereld zoeken waarop iedereen kan overleven.
105594

Je nieuwe crew

Net als in de originele Mass Effect games bestaat je crew uit verschillende rassen. Niet alleen mensen, maar ook uit Asari, Turians, Krogan en Salarians. Dit zijn trouwens de rassen die de grootste impact hebben gehad in de originele Mass Effect titels.
Jouw crew zal bestaan uit 5 vaste teamleden en de kapitein van de Tempest. Naast de pathfinder Scott of Sarah kun je kennis maken met de mens Liam, een Asari genaamd Peebee, een vrouwelijke Turian genaamd Vetra, een mannelijke Krogan met de naam Drack en een menselijke vrouw genaamd Cora. Jouw kapitein is een Salarian.
In tegenstelling tot de Pathfinders hebben jouw crew maten een vaste skill set. Je moet dan ook strategisch gaan kiezen wie je mee neemt op bepaalde missies.
105595

Keuzes

Als nieuwkomer zal dit waarschijnlijk een verrassing zijn. Al jouw keuzes tellen! Hoe je je gedraagt met je karakter in de game is belangrijk. De karakters zullen direct of indirect reageren op jouw acties. Sommige zullen medelijden tonen of juist agressief worden. Dit ligt echt aan jou!
De spelwereld van Mass Effect Andromeda zal dan ook niet volledig open zijn. Net als in andere BioWare games vorder je stapsgewijs in het verhaal waarbij je dan steeds meer van de spelwereld ontdekt. Dit vraagt veel geduld van speler en dat ligt je of dat ligt je niet.
In tegenstelling tot de eerste Mass Effect games maakt Mass Effect Andromeda geen gebruik van het Paragon of Renegade systeem. Dit systeem was gebaseerd op de manier hoe je je missies oplost en hoe je met andere karakters ingame omgaat.
In Mass Effect Andromeda kun je keuzes maken op basis van moraliteit. Wie help je? Hoe ga je ze helpen? Waar sta je voor als Pathfinder? Met deze keuze vrijheid kun je als gamer ook dynamische gesprekken verwachten waar je door middel van bepaalde interrupties het gesprek kunt sturen.
Alhoewel de Mass Effect games niet de grondleggers waren van het maken van keuzes in games waren ze wel verantwoordelijk voor de games waarin gemaakte keuzes invloed hebben op het latere verhaal.
105596

Je nieuwe ruimteschip: de Tempest

Net als in ieder ander grootst sciencefiction avontuur zul je veel tijd door gaan brengen in jou ruimteschip de Tempest. In Mass Effect Andromeda wordt jouw schip jou nieuwe thuis. De Tempest vormt de basis in jouw fysieke en sociale interacties, onderzoek naar nieuwe kit en het vormt de start van nieuwe missies.
Het belangrijkste is wel dat je zelf niet jouw eigen schip kunt besturen. Hiervoor dient de Salariaanse piloot. Tevens zijn er geen laadtijden aan boord het schip. Je kunt dus vrijuit rondlopen zonder dat je bijvoorbeeld vast staat in een lift.
De Tempest zelf is een verkenningsschip. Je gebruikt dit schip echt om nieuwe planeten of dergelijke te verkennen voor missies of andere grondstoffen. Het is dan ook beduidend kleiner en strakker ontworpen dan de SSV Normandy of de SR2 Normandy.
In de Tempest kun je de skills aanpassen van jouw Pathfinder, je eigen voorbereiden voor nieuwe missies en jouw team maten aanspreken. Daarnaast heb je ook jouw eigen kamer waar je gaandeweg het verhaal al jouw souvenirs en memento’s kunt plaatsen.
Daarnaast vind je ook jouw nieuwe ontdekking voertuig terug. De Nomad; een buggy met 6 wielen die je kunt gebruiken om op avontuur te gaan op allerlei planeten.
105599

Het vechtsysteem

Het overal tempo zal in Mass Effect Andromeda vele malen hoger dan in de eerdere Mass Effect titels. Als nieuwkomer zal je merken dat acties zeer snel van elkaar opvolgen. Dit komt doordat oudere gameplay elementen zoals de power wheel, auto aim en de sticky cover zijn weggehaald en zijn vervangen door meer dynamische elementen.
De nieuwe gameplay elementen zijn dat de karakters dynamisch dekking kunnen zoeken en gebruiken en je kunt ook voortaan gebruik maken van jetpacks. Hiermee kun je sneller en beter manoeuvreren over de kaart en je ze gebruiken om te hoveren zodat je je tegenstanders vanuit de lucht kunt aanvallen.
Een ander onderdeel van het gevechtssysteem is dat je nu je eigen gear moet craften. Je moet actief zoeken naar blauwdrukken tijdens de campagne voor betere wapens en betere bepantsering. Daarnaast kun je nu ook mêlee wapens ontwerpen.
105600

Dynamische multiplayer

Laatste van de Mass Effect Andromeda facts is dat de multiplayer ontworpen is met een zogenoemde Strike Team systeem in het achterhoofd. Dit houdt in dat je als speler actief kunt schakelen in het spel tussen de singleplayer campagne en de multiplayer.
Daarnaast beïnvloedt de multiplayer in mindere mate de singleplayer. Je hoeft de multiplayer dus niet te spelen als je alles uit het singleplayer verhaal wilt halen in tegenstelling tot Mass Effect 3 waarbij je dat wel moest doen.
De multiplayer kaarten zijn zo ontworpen dat je constant moet bewegen. Tegenstanders zullen er alles aan doen om je te verslaan. De jetpack komt hierbij goed te pas om verticaal of horizontaal over de map te bewegen.
Je wordt beloond met prestige ervaringspunten die gebruikt kunnen worden om bepaalde speelstijlen ingame te verbeteren. Zo kun je de skills van je pathfinder volledig personaliseren.

Populair Nieuws