Naruto Road to Boruto DLC Review - Te duur voor wat je krijgt

  Naruto Ultimate Ninja Storm 4 was de allerbeste, maar helaas ook de laatste Ninja Storm in de serie. De game is al even uit en veel gamers hebben inmiddels een einde aan het avontuur gebreid. Gelukkig is er nieuwe content beschikbaar: Road to Boruto. Hoe deze zich verhoudt tot de game, lees je in deze Road To Boruto DLC review!

  CyberConnect2, de ontwikkelaar van de Ultimate Ninja Storm saga heeft met het vierde Naruto deel in deze franchise goud afgeleverd. Helaas zijn we in de afgelopen vier delen door de verhalen van Naruto heen gelopen en is de verhaallijn echt op. Of toch niet? CyberConnect2 en Bandai Namco hadden nog ergens een stukje verhaal liggen, genaamd Boruto: Naruto the Movie.

  Road to Boruto dlc Review

  Het verhaal van een vader en een zoon

  Dit verhaal vormt de ruimte voor de content die we Road to Boruto mogen noemen. Een aanvulling die ons voor 20 euro ook daadwerkelijk in de huid van Boruto, de zoon van Naruto, laat kruipen. Boruto is onderdeel van Team Konohamaru, samen met Sarada en Mitsuki, maar hij is niet zo blij. Hij voelt zich namelijk een beetje genegeerd door Naruto, die op dat moment de zevende Hokage is.

  Naruto heeft het veel te druk met andere dingen en heeft daardoor minder aandacht voor zijn gezin, zo lijkt het, en Boruto wordt er steeds bozer om. Zijn schreeuwen om aandacht worden niet eens gehoord. Totdat hij op een dag een radicaal besluit neemt. Voor de fans van Naruto is de verhalende content een toffe aanvulling op Ultimate Ninja Storm 4. Alleen de prijs van de content, die overigens ook standalone te spelen is, is wat aan de hoge kant.

  Road to Boruto dlc Review

  Voelt wat inspiratieloos aan

  Zeker als je alleen naar de verhalende content kijkt. Het verhaal duurt namelijk slechts enkele uren en daarna is het klaar, op wat eenvoudige zijmissies na. In die laatstgenoemde haal je bijvoorbeeld iets op voor iemand of moet je een aantal dingen zoeken. Het is een redelijk mager stukje content wat dit betreft, net als wanneer je kijkt naar de spelwereld.

  Die ziet er namelijk, net als de game zelf, fantastisch uit, maar je krijgt niet het gevoel dat er veel leven is. Road to Boruto speelt zich af in Hidden Leaf Village, maar je kunt ook naar enkele andere plekken gaan. De uitbreiding ligt wat dat betreft, met een semi-open wereld die uit enkele verbonden gebieden bestaat, in dezelfde lijn als de hoofdgame. Alleen in Ultimate Ninja Storm had je het idee dat de wereld echt leefde.

  Mensen liepen in de hoofdgame door de stad en voelden simpelweg minder statisch aan dan in Road to Boruto. Zelfs de uitdagingen die je zo nu en dan tegenkomt in de vorm van een quiz en een spontaan gevecht, zijn steeds op vaste plekken te vinden. En dat is echt een misser, die eenvoudig voorkomen had kunnen worden.

  Road to Boruto dlc Review

  Niet alleen maar een stukje verhaal

  Gelukkig heeft Road to Boruto geen veranderingen aan het sterkste element van de Naruto game meegebracht; het vechten. De moves van Boruto en zijn teamgenoten zijn minstens zo indrukwekkend als de karakters uit de hoofdgame. En laten we eerlijk zijn; de Naruto games draaien voor minstens 50 procent om het in elkaar rammen van elkaar in de multiplayer modus.

  Bandain Namco en CyberConnect2 hebben hier rekening mee gehouden door ook een flinke serie karakters en varianten op bekende karakters in de uitbreiding te stoppen, al mis je er nog steeds enkele aan het einde. De karakters die je krijgt zijn onder andere Boruto, Sarada, Mitsuki en Mecha Naruto.

  Road to Boruto dlc Review

  Tof, maar te duur voor de aangeboden inhoud

  Jammer genoeg is het zelfs met deze karakters en de outfits nog steeds zo dat 20 euro wat veel gevraagd is voor deze content. Zeker wanneer je deze als standalone speelt. Anderzijds is het wel erg tof dat je weer naar Ultimate Ninja Storm 4 (en al het goede wat de game biedt) getrokken wordt door deze content.

  Alleen na enkele uren heb je de game weer zo goed als weggelegd. Dan heb je het verhaal namelijk doorlopen en de meeste karakters geprobeerd. En dan is de koek echt op wat deze content betreft. Road to Boruto biedt fanservice en een extraatje voor bezitters van de game, maar echt niet genoeg voor het geld dat je neerlegt.

  7.0

  De plus- en minpunten

  • Ziet er gelikt uit
  • Brengt je het verhaal van Boruto
  • Een aantal nieuwe karakters..
  • ..maar je mist ook wat karakters
  • Omgevingen voelen wat inspiratieloos
  • Boruto's verhaal is erg kort

  Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4

  Verkijgbaar vanaf 5 february 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.