Marvel Snap tips om je matches te winnen

Article
vrijdag, 04 november 2022 om 15:30
marvel snapf1666870288
Marvel Snap is de nieuwe mobiele titel van die als een lopend vuurtje mobiele telefoons overneemt. Het betreft een kaartgame met de grootste Marvelhelden waarbij iedere match nog geen drie minuten in beslag neemt. Ben je met de game begonnen, maar win je nog niet zoveel? Met deze Marvel Snap tips kun je je volgende matches winnen!
In Marvel Snap kun je drie velden bezetten met de kaarten die je in de hand hebt. De truc is om altijd een meerderheid van die velden in je bezit te houden. Doe je dit niet, dan verlies je de wedstrijd en daar zit je niet op te wachten. Gelukkig is er een goede manier om dit voor elkaar te krijgen.

Focus op de meerderheid

Je deck moet je zo opbouwen dat je in de eerste vier ronden één van de twee velden op kunt bouwen. De twee laatste ronden gebruik je vervolgens om het tweede veld te veroveren. Ant-Man en Hawkeye kun je hier bijvoorbeeld goed bij gebruiken. Het tweetal Avengers is in het bezit van vaardigheden die je kunt combineren met elkaar om snel flink wat punten te vergaren.
De kaarten in de laatste twee ronden hebben vaak wat meer krachtpunten en kun je daardoor goed gebruiken om de tweede arena veilig te stellen. Anderzijds kun je ook kiezen om de eerste twee ronden te gebruiken om twee arena’s vol te ploeteren met kaarten die weinig energie kosten om vervolgens een booster-kaart als Blue Marvel in ronde vijf te gebruiken. De waardes van je eerdere kaarten schieten dan omhoog waardoor je ineens de velden in bezit hebt.

Speel in op de locaties

Om de meerderheid van de locaties te vergaren is het belangrijk om te letten op de locaties zelf. In de eerste drie rondes worden deze onthuld, dus je weet niet gelijk welke locatie goed is om al te bezetten. Bij de eerste ronde weet je alleen of het handig is om in te zetten op de eerste arena.
Als dit niet het geval is, loont het vaak om je kaartje van ronde 1 te gebruiken op één van de twee mysterie-velden. Een locatie als Death’s Domain vernietigt immers je kaartje zodra je deze plaatst. Het geluk hebben om al hier een kaartje te hebben liggen voor het effect in gaat, kan cruciaal zijn.
Anderzijds kun je sommige locaties op perfecte wijze combineren met kaarten die je in je hand hebt. Doe dit zoveel je kunt, want het extra voordeel dat je behaalt schrikt de tegenstander nog wel eens af. Zo kun je vroeg in een potje al een gigantisch voordeel hebben en gemakkelijker de rest van het veld controleren.
marvel snap 2f1666870395

Let op je tegenstander

Weten wat je tegenstander doet of gaat doen, is de sleutel tot succes in Marvel Snap. Vroeg in de game hebben spelers veelal dezelfde kaarten als jij en daar kun jij je voordeel uit halen. Als je een idee hebt van het deck van je tegenstander kun je inspelen op zijn zetten en ben je als het ware je tegenstander voor.
Mister Fantastic is bijvoorbeeld een handige kaart in ronde drie, omdat deze nabije locaties een krachtboost geeft van +2. De middel-locatie is dus de beste plek om het kaartje neer te leggen en die informatie kun je gebruiken om te counteren door zelf een kaart te gebruiken die een boost krijgt als je deze in hetzelfde speelveld plaatst als je tegenstander.

Speel niet te snel

Dat je maar zes ronden hebt in een match in Marvel Snap klinkt redelijk weinig. Veel spelers denken dat ze zo snel mogelijk zoveel mogelijk kaarten moeten spelen. Dat is niet het geval. Het is geen enkel probleem om een keer een rondje geen kaart te spelen.
Het is belangrijk om te weten wanneer je wel of niet een kaart moet spelen. Soms is afwachten tot een latere ronde veel voordeliger. Dan kun je wellicht een prachtige combinatie van kaarten lossen, zoals Bishop gevolgd door een ronde later vier kaartjes die slechts 1 energiepunt kosten om Bishop qua krachtlevel te laten stijgen.
marvel snap 3f1666870614

Powerlevel je Collection Level

Als laatste tip om matches te winnen, is het natuurlijk handig om je kaartcollectie zo snel mogelijk uit te breiden. Des te meer kaarten je hebt, des te sneller je een deck kunt bouwen om tegenstanders te verslaan. Meer kaarten krijgen doe je alleen door ze te kopen met je hard verdiende euro’s of door je Collection Level te laten stijgen.
Dat laatste kun je op slimme wijze al snel doen. Iedere keer dat je een nieuwe kaart met grijze rand krijgt, moet je deze aan je deck toevoegen. Kaarten met een grijze rand kun je namelijk sneller levelen via boosters die je ontvangt. Door dit te doen stijgt je Collection Level sneller en krijg je nieuwe kaarten om je deck sterker mee te maken.