Mario Strikers Club guide - Richt je eigen Nintendo voetbalclub op!

Article
zaterdag, 18 juni 2022 om 11:00
mario strikers battle league football review 5f1655161138
Na 15 jaar stapt Mario eindelijk weer het voetbalveld op in Mario Strikers Battle League. Nieuw in de game is Strikers Club, waarin je online je eigen club vertegenwoordigt en de strijd met anderen aangaat. Wij vertellen je wat je allemaal van de gloednieuwe Strikers Club modus mag verwachten!

Kies je eigen mascotte

Wanneer je je een weg door de verschillende cups in de singleplayer hebt gebald, is het tijd om online de strijd aan te gaan met andere spelers die denken jou te kunnen verslaan. De Strikers Club in Mario Strikers Battle League geeft je de kans om niet zomaar het internet op te duiken voor een potje. Integendeel zelfs, je krijgt namelijk de kans om je eigen club op te richten en in je zelfgekozen kleuren het veld te betreden. Maar voor het zover is, moet je eerst zelf goed voor de dag komen. En dat doe je door een mascotte te kiezen.
Je kunt een van de tien Nintendo karakters die in de game zitten namelijk uitkiezen als jouw favoriet. Vervolgens bepak je hen met de uitrusting die jij het mooist vindt passen en voilà. Jouw mascotte is geboren. Als andere spelers op jouw profiel kijken in Mario Strikers Battle League Football, zien ze naast jouw naam jouw gepersonaliseerde speler pronken!

Kleed je stadion naar wens aan

En daar houdt het aankleden en aanpassen niet op. Want ook de club zelf moet netjes ingevuld worden. Tijd dus om een goede clubnaam te bedenken om onder te voetballen. Verder kun je ook jouw stadion helemaal naar wens tweaken. Dat begint bij de stijl van jouw helft, zoals je die ook uitkiest bij een snel potje voetbal in de game. Strikers Club geeft je alleen nog een heleboel meer vrijheid om dat aanpassen nog dieper door te voeren. Want behalve de stijl, kun je ook specifiekere aankleding aanpassen.
Denk aan bijvoorbeeld het uiterlijk van de doelposten, het patroon op het grasveld of de versiering die langs het veld neergezet is. Nintendo heeft ervoor gezorgd dat je jouw nieuw opgerichte club meteen kunt laten aanvoelen als jouw thuis met alle aanpassingsmogelijkheden. Zo is elk stadion op maat gemaakt voor elk team en is de kans dat je twee exact dezelfde helften tegenkomt in een online match vrijwel nihil.
mario strikers battle league footballf1654586222

Begin de zoektocht naar clubgenoten

Je stadion is klaar voor gebruik, je clubnaam staat op de gevel geprint en je clubkleuren zijn gekozen. Tijd om te voetballen zou je zeggen. Maar voor het zover is, is het aan te raden om je club wat te promoten en wat extra spelers op te trommelen. Samen sta je immers sterker. Je kunt ervoor kiezen om je club open te zetten voor iedereen of juist exclusiever te blijven voor bekenden en vrienden. Met je club policy kun je heel makkelijk aangeven welk van de twee opties jouw voorkeur geniet.
Ook de regio waaruit spelers komen, kun je hier instellen. Of jouw club dus bedoeld is voor Jan en alleman of juist voor je vriendengroep, Nintendo heeft genoeg opties beschikbaar gesteld om alles in te stellen. Hou er wel rekening mee dat er maximaal 20 mensen in een club passen. Mocht je dus mensen sowieso in je team hebben, nodig ze dan eerst uit voor je de poorten opent voor het grote publiek.

Stijg in rank en upgrade je club

Dan is het eindelijk tijd om te doen waarvoor je bent gekomen: een goede pot voetbal! Via je club kun je gemakkelijk een match starten en een online rivaal opzoeken. Dat is natuurlijk leuk, maar het is ook een belangrijk onderdeel om je club mee te laten groeien. Door wedstrijden te winnen, verdien je namelijk punten die bij jouw clubtotaal worden opgeteld. Met die punten kun je als club promoveren naar een hogere divisie, waarin je andere teams tegenkomt die matchen met jullie skill-level.
Bovendien krijg je voor elke gespeelde wedstrijd beloningen in de vorm van coins en bolts. Coins kun je gebruiken om nieuwe uitrustingen vrij te spelen voor je team, terwijl bolts ingezet worden om nieuwe aanpassingsmogelijkheden voor je stadion vrij te spelen. Zo blijft je club groeien en veranderen, terwijl je samen met je teamgenoten vecht om bovenaan de leaderboards te komen. De Eredivisie is er niks bij!

Mario Strikers Club Guide- Betreed het online voetbalveld

Met deze Mario Strikers Club Guide ben jij helemaal voorbereid op de online chaos die je in de nieuwe voetbalgame van Nintendo terugvindt. Met deze guide kun je goed geïnformeerd aan je sportavontuur beginnen en binnen no-time is jouw club nummer één. Benieuwd welk cijfer Mario Strikers Battle League Football heeft gekregen? In de review bespreken we uitgebreid wat Nintendo's nieuwste game allemaal te bieden heeft.