Pokemon Magikarp Jump tips en tricks - Dit moet je weten!

Article
woensdag, 31 mei 2017 om 10:34
xgn google image
Deze week is Pokemon Magikarp Jump uitgekomen voor Android en iOS. De app is razend populair en dus zetten wij enkele Magikarp Jump tips op een rij om de beginnende speler een goede start te geven.
Pokemon Magikarp Jump is een mobiele game die volledig draait om Magikarp. Deze nutteloze Pokemon krijgt een doel in deze game. In verschillende toernooien probeer je zo hoog mogelijk te springen. De Magikarp die het hoogst springt gaat er met de titel vandoor.
Om de beginnende speler op weg te helpen met hun eigen weg naar de top zetten we enkele Magikarp Jump tips op een rij.

Magikarp Jump tips om als kampioen te eindigen

5. Steek je muntjes in upgrades

Wanneer je begint aan je avontuur om de beste Magikarp ooit te trainen heb je nog een lange weg te gaan naar de top. De eerste tip die we voor je hebben in om de muntjes die je verdient meteen te investeren in beter trainingsmateriaal. De boksbal is bijvoorbeeld de slechtste trainingsmethode, maar met een paar upgrades staat de boksbal al op gelijk niveau met de springoefening. Op deze manier kun je meteen veel sneller groeien en ben je sneller op een hoog niveau.
Om te upgraden ga je naar de Town links onderin het scherm. Je kunt naast de trainingsmiddelen ook muntjes besteden aan berries. Deze upgrades voegen iets minder toe totdat je verder groeit en beter eten vrijspeelt. Als je bijna in level stijgt als trainer dan is het soms beter om je muntjes even te blijven sparen, omdat je mogelijk een nieuw hapje of trainingsmethode vrijspeelt, die je met muntjes moet activeren.
112145

4. Check actief de achievements

Zit je een beetje verlegen om muntjes om upgrades te kopen dan is het verstandig om de achievements te checken. Onder het knopje 'Menu' vind je de achievements en daar kun je precies zien hoe je ervoor staat. Sommige achievements zijn heel makkelijk te halen en zo kun je gemakkelijk extra muntjes en diamanten binnen halen. Iedere achievement heeft vijf niveaus die uiteraard steed moeilijker worden.
De truc zit hem in het feit dat je niet automatisch een beloning krijgt voor het voltooien van deze doelen. Je ziet bij iedere achievement ofwel 'In Progress' staan, ofwel 'Get Reward'. Je krijgt de beloning pas als je op 'Get Reward' drukt. Een van onze Magikarp Jump tips is dan ook om deze beloningen goed in de gaten te houden om het maximale te halen uit je Magikarp ervaring.
112146

3. Trainingspunten zijn er om gespendeerd te worden

Met deze Magikarp Jump tips ben je al aardig op weg om een sterke Magikarp te kweken. Om de sterkst mogelijke Magikarp te krijgen is het belangrijk dat je veel traint. Ben dan vooral niet bang om alle trainingspunten te gebruiken. Je schiet er niets mee op om deze op te sparen, dus je kunt net zo goed alle punten besteden om sneller tot de top te komen.
Als je als trainer bijna stijgt in level dan heb je geluk. Met ieder level dat je omhoog gaat krijg je namelijk het maximale aantal trainingspunten weer terug. Het is het dus waard om even extra hard te trainen om vervolgens een paar wedstrijden te winnen, te stijgen in level en alle punten weer terug te hebben. Dan kun je meteen weer door met je training om nog sterker te worden.
112147

2. Pas op met speciale events

Na het training, en na een wedstrijd, is er een kans dat je een speciaal event krijgt. Er zijn 34 verschillende events, waarvan sommige positief zijn en andere negatief. Het is aan te raden goed op te letten welke event, want het kan zomaar gebeuren dat je Magikarp wordt opgepeuzeld door een Pidgeotto en je weer opnieuw kan beginnen. Dat is het risico dat vast hangt aan bijvoorbeeld het 'Out of Nowhere...'-event.
Je komt hier een boom tegen die vol hangt met lekkere berries. Je mag zelf kiezen of je Magikarp naar boven laat springen om deze berries op te eten of om veilig terug naar huis te gaan. Als het geluk niet aan je zijde staat loopt dit event niet positief voor je af en kijk je zielig toe hoe je getrainde Magikarp weggenomen wordt. Zoals de game zelf al mooi zegt: Better safe than sushi.
112148

1. Diamanten opsparen voor meer Pokemon

We noemden bij het kopje over achievements al dat je ook diamanten kunt krijgen in Pokemon Magikarp Jump. In contrast met muntjes kun je deze wel het beste opsparen. Items in de winkel zijn best prijzig, dus het verstandig om door te blijven sparen om een beter item te krijgen dan alle diamanten uit te geven aan de goedkope voorwerpen. Hier komen ook gelijk de microtransacties naar boven, want met echt geld kun je meer diamanten aanschaffen.
Handige doelen om naartoe te sparen zijn de zogenaamde 'Friendship Items'. Met deze voorwerpen trek je meer Pokemon aan naar jouw meertje die handige skills kunnen om sterker te worden. Pikachu, Piplup, Meowth en Bulbasaur speel je automatisch vrij door wedstrijden te winnen, maar je kunt nog meer Pokemon langs laten komen. Het item voor Charizard is het duurst met een prijs van 600 diamanten, en vergeet trouwens ook niet dat je de skills van deze Pokemon kunt upgraden met Support Candy.