Mafia 3 reacties - De setting, graphics en het verhaal

  Tijdens gamescom is Mafia 3 officieel aangekondigd, met de bijbehorende trailers. Ook is de game gedemonstreerd aan journalisten en verschijnen de eerste previews. Op Twitter wordt er druk gereageerd door mensen die op gamescom met Mafia 3 in aanraking komen. Wij analyseerden een paar Mafia 3 reacties.

  Mafia 3 reacties op de de setting

  Het eerste aspect waar óf lovend over gedaan wordt, óf over geklaagd wordt, is de setting. Deze is namelijk nogal complex. Eén ding is zeker: 2K Games doet iets vernieuwends.

  Mafia 3 speelt zich namelijk af in 1968 in New Orleans. In die tijd was er nogal wat tumult in die regio, van onder andere de Vietnamoorlog en veel racistisch geweld.

  Beide thema’s spelen een prominente rol in Mafia 3, en dat doet nogal wat stof opwaaien. Zo schreven meerdere sites over racisme in de game en waren sommige Mafia 3 reacties wat verontwaardigd:

  Gamers spelen in Mafia 3 de rol van een getinte man, die niet zo hoog staat op de sociale ladder (behalve in die van zijn ‘eigen’ familie).

  Niet iedereen was enthousiast over de New Orleans setting, zo wilden sommige fans juist weer dat Italiaanse jaren '20 sfeertje terughebben:

  Gelukkig zijn de meeste Mafia 3 reacties op New Orleans als setting erg enthousiast:

  In het algemeen zijn de Mafia 3 reacties erg lovend over de muziek die in het spel zit. Zo hoorden we in de reveal trailer al The Animals en Jimi Hendrix voorbij komen. In het spel zelf zullen wenog wel wat andere leuke jaren ’60 muziek voorbij horen komen, waar mensen erg van houden.

  Mafia 3 reacties op het verhaal

  Ook op het verhaal wordt flink gereageerd. Sommigen zien het helemaal niet zitten, zo’n familie-drama als in Mafia 2, terwijl anderen juist weer enthousiast zijn over het verhaal. Check bijvoorbeeld deze reactie:

  Zo keert het personage van Vito terug, die we nog kennen uit Mafia 2. De game eindigde destijds met een cliffhanger, dus het ziet ernaar uit dat we te weten komen wat er met Vito en Joe (een ander personage uit Mafia 2) is gebeurd.

  Overigens gaan er al theorieën rond dat Lincoln, het hoofdpersonage in Mafia 3, een zoon zou kunnen zijn van Joe, gezien de gelijkenis tussen hem en zijn mogelijke ‘vader’:

  In het algemeen wordt er enthousiast gereageerd op het nieuwe verhaal, wat voor sommigen al een pre-order waard is:

  Mafia 3 reacties op de graphics

  Voor veel mensen viel het iets tegen, de graphics van Mafia 3. Maar, zoals we ook al in onze preview aangaven: de game heeft nog de tijd om te rijpen. Toch levert het wat tegenvallende Mafia 3 reacties op:

  Je kunt natuurlijk niet iedereen tevreden houden; een nieuwe setting, nieuwe gameplay en nieuw verhaal vergen veel tijd. Veel Mafia 3 reacties laten weten dat er wel degelijk wordt uitgekeken naar deze game:

  Wij houden je uiteraard ook op de hoogte. Voor meer Mafia 3 informatie kun je onze Mafia 3 Preview bekijken. Ben je ook enthousiast? Je kunt de game ook al pre-orderen.

  Mafia 3 verschijnt in 2016 op Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  Mafia III

  Verkijgbaar vanaf 7 october 2016

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.