Top 5 beste Nintendo E3 Exclusives - Zelda en andere coole onthullingen!

Article
donderdag, 16 juni 2016 om 15:30
xgn google image
Nintendo blijkt toch meer uit de hoge hoed te kunnen toveren dan alleen maar zelda. De gamesgigant heeft tijdens de E3 een aantal nieuwe games getoond en alles belooft in ieder geval even tof te worden als je zou mogen verwachten van een nieuwe Nintendo Titel. De top 5 beste Nintendo E3 Exclusives is dan ook snel geschreven.
Zo wisten we natuurlijk al dat er een nieuwe Zelda aan zat te komen, maar dat de game zo vernieuwend zou zijn had waarschijnlijk niemand verwacht. Daar komen we in ieder geval later in deze top 5 Nintendo Exclusives op terug. Nintendo staat erom bekend dat ze vaak haar eigen titels exclusief voor haar eigen consoles uit gaat brengen dus de titels in deze Top 5 beste Nintendo Exclusives zijn of 3DS of Wii U/NX titels.
Wat je van Nintendo aan Exclusives mag verwachten de aankomende maanden? Dat lees je in onze top 5 beste Nintendo E3 Exclusives!
Top 5 beste Nintendo E3 Exclusives

5. Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past

En we trappen de top 5 Nintendo E3 exclusives af met een populaire Japanse RPG. Daar lijkt de uitgever de laatste tijd sowieso al in te grossieren en we mogen er dan ook vanuit dat de line-up dit jaar voornamelijk blijft bestaan uit dit soort type RPG’s.
De nieuwe Dragon Quest VII reboot zagen we eerder al in de Nintendo Direct voorbij komen maar op de E3 toont Nintendo nog veel meer nieuwe gameplay van de nieuwe Dragon Quest. Hoewel de titel in Nederland niet tot de grootste of bekendste RPG’s hoort, heeft de Dragon Quest franchise wel een behoorlijke schare fans.
Tijdens de E3 persconferentie van Nintendo, wat in principe niet echt een persconferentie is maar eerder een livestream van een hele dag, kondigde Nintendo aan dat we de game opnieuw te zien gaan krijgen. Hoewel we dus al behoorlijk wat weten van de nieuwe game, laten we ons graag verrassen door de Japanse uitgever. De vijfde plaats in de top 5 beste Nintendo E3 Exclusives is in ieder geval iets waar de game trots op mag zijn.
93229 4

4. YO-KAI Watch 2

Fans van verzamelbare monsters kunnen hun hart ophalen dit jaar. Waar eerder dit jaar al de toffe YO-KAI Watch uitkwam voor de Nintendo 3DS, zit de ontwikkelaar niet stil en krijgen we deze zomer alweer de YO-KAI Watch 2 release. Waar het vorige deel nog in een versie uitkwam, krijgen we bij de YO-KAI Watch 2 release twee uitvoeringen van de game en het is aan jou als gamer de taak om te kiezen tussen de twee uitvoeringen.
Natuurlijk wisten we al dat de nieuwe YO-KAi Watch eraan zat te komen, maar we hebben nog niet al te veel meegekregen van de nieuwe titel. In de tussentijd begint de eerste game een behoorlijk goede reputatie op te bouwen en wanneer het tweede deel van de game weet voort te borduren op het succes van de eerste, dan is het in ieder geval zeker dat ook deze game weer een succes gaan worden.
Nintendo gaat tijdens haar inmiddels standaard geworden Treehouse presentatie meer laten zien van de nieuwe game met verzamelbare monsters. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de nieuwe game en de gameplay. Niet meer dan terecht om de nieuwe YO-KAI Watch 2 in de top 5 beste Nintendo E3 Exclusives te zetten.
93230

3. Paper Mario Color Splash

De derde plaats in de top 5 beste Nintendo E3 Exclusives is wederom een titel waarvan we al wisten dat deze eraan zat te komen. De nieuwe Paper Mario Color Splash heeft iets te bewijzen. Fans van de serie waren met het vorige deel namelijk niet geheel tevreden. Het maakt in ieder geval dat we wel meer willen zien van de nieuwe Paper Mario.
Nintendo maakte daarnaast tijdens haar Treehouse presentatie ook de releasedatum voor deze Wii U exclusive bekend. Zo zal de nieuwe RPG met Mario in de hoofdrol uitkomen op 7 oktober uitkomen voor de Wii U. Je kunt de game nu al pre orderen. Wanneer je nog even wilt wachten met de pre order dan kun je altijd nog even naar de stream van de Nintendo Treehouse kijken om je over te laten halen.
93231

2. Pokémon Sun and Moon

Hoewel je na het zien van de nummer twee wel kunt raden wat er op de eerste plaats staat in deze top 5 beste Nintendo E3 exclusives, gaan we niet aan deze nieuwe game voorbij. Pokémon Sun and Moon luiden het nieuwe tijdperk van Pokémon samen in. Nadat de games in Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire er in 3D al behoorlijk goed uitzagen, doen Sun and Moon daar nog een schepje bovenop.
Een compleet nieuw gebied, een nieuwe generatie Pokémon en een volledig nieuw avontuur om in op pad te gaan. Wij zitten er in ieder geval klaar voor.
Tijdens de E3 persconferentie liet Nintendo in ieder geval ook nieuwe gameplay en een nieuwe spelmodus zien. Je kunt in de nieuwe games namelijk met vier spelers tegelijk strijden in een boxring. Het belooft in ieder geval mooier dan ooit te worden.
Het is voor Pokémon fans in ieder geval een goed jaar. Pokémon bestaat twintig jaar en dat wordt niet alleen gevierd door een nieuwe game voor de Nintendo 3DS uit, maar ook komt de nieuwe mobiele Pokémon GO uit voor Android en iOS.
Tijdens de livestream van Nintendo is er ook een Q&A waarin vragen over de nieuwe Pokémon game beantwoordt gaan worden. Maar aangezien Pokémon GO geen Exclusive is voor Nintendo hebben we deze titel niet meegenomen in de top 5 beste Nintendo E3 Exclusives.
93232

1. The Legend of Zelda Breath of the Wild

En dan last, maar zeker not least. De absolute nummer één van de top 5 beste Nintendo E3 exclusives is toch echt The Legend of Zelda Breath of the Wild. De ontwikkelaar beloofde dat de game net zo revolutionair voor een Zelda game zou gaan worden als Ocarina of Time dat destijds was. En jongens wat heeft hij gelijk gehad!
De vormgeving, de gameplay, de vechtstijl, verschillende wapens. Zo kunnen we nog een ellenlange lijst opsommen van vernieuwingen in The Legend of Zelda Breath of the Wild, maar daar is deze top 5 envoudigweg te kort voor. De nieuwe game belooft veel en lijkt ook op veel vlakken diezelfde beloftes in te gaan leveren.
Hoewel we natuurlijk eerder dit jaar al een nieuwe The Legend of Zelda kregen met de HD remake van Twilight Princess, hebben we nu dan ook echt vat op een echte nieuwe Zelda titel. Als je ook maar een beetje fan bent van de franchise, nee, als je ook maar een beetje gamer bent dan moet je er wel voor zorgen dat je deze titel in huis haalt. Geen Wii U in huis? Ga die eens snel kopen dan!
Maar de titel komt gelukkig niet alleen op de Wii U uit. Wanneer je liever wacht totdat de Nintendo NX uit is dan hoef je niet te treuren. Nintendo heeft namelijk besloten dat ze haar nieuwe The Legend of Zelda pas uit zal brengen wanneer de nieuwe console ook daadwerkelijk uit is.
We moeten dus nog wel eventjes op de nieuwe The Legend of Zelda Breath of the Wild wachten. Maar als de game ook echt zo tof gaat worden als de stream aan ons beloofd heeft, dan moet de game ook wel het wachten waard worden en mag Nintendo weer in de handjes knijpen als het op deze parel aankomt!