De Mafia 3 districten op een rij - Waar kan je allemaal huishouden in New Bordeaux?

Article
vrijdag, 07 oktober 2016 om 16:42
xgn google image
Mafia 3 is vannacht feestelijk gelanceerd in de Jaarbeurs in Utrecht. Iedereen kan nu de game kopen en losgaan met de aggresieve en haatdragende Lincoln Clay. New Bordeaux is een mengelmoes van allerlei verschilldende districten die ieder hun eigen kenmerken hebben. Hier kun je alles lezen over de Mafia 3 districten en wat er zo allemaal aan de hand is.
Naast de toffe muziek, de grote hoeveelheid wapens en geweld en het ongelofelijke verhaal wat Mafia 3 bezit is de stad zelf ook een van de meest diverse en uitgebreide steden in de Mafia series en misschien wel in een videogame. Elk district heeft z'n eigen specialisatie en zijn eigen karakter. Hieronder kan je lezen waar je het beste heen kan gaan voor nieuwe auto's, waar de drugs de stad in komt en waar je bijvoorbeeld de mooiste plekjes in de stad kan vinden. Laten we direct beginnen bij Delray Hollow.

Delray Hollow

Deze wijk is misschien wel de belangrijkste wijk van allemaal. Het is namelijk de wijk waar Lincoln opgroeide. In deze wijk begint het verhaal van Mafia 3 wanneer Lincoln terugkomt uit Vietnam en zijn oude groep vrienden, zijn vader en broer terugziet.
Delray Hollow is een overwegend zwarte wijk waar Sammy, de man die Lincoln in huis nam, de touwtjes in handen hoort te hebben. Helaas voor hem zijn er andere groeperingen die het niet met hem eens zijn en die de macht proberen over te nemen.
De voornaamste criminele activiteiten in Delray Hollow hebben te maken met prostitutie en heroïne. Qua uiterlijk is Delray Hollow een beetje te vergelijken met de arme buurten die we kennen van steden zoals Detroit en New York. De gebouwen in de buurt zijn overwegend klein, zijn vaak redelijk verwaarloosd en ook de speciale plekken, zoals het theater, zijn toe aan een opknapbeurt.
Een van de meest interessante plekken die te bezoeken valt in Delray Hollow is het gesloten, afgebroken en/of verwoeste pretpark wat zich in de wijk bevindt.

99031

Frisco Fields

Frisco Fiels is samen met Downtown waarschijnlijk de meest nette wijk in de game. Frisco Fields is het beste te vergelijken met de nette Amerikaanse buitenwijken vol met kortgemaaide gezonnen, pergola's en veranda's vol met Amerikaanse vlaggen en luxe auto's.
Helaas is Frisco Fields ook een wijk waar je waarschijnlijk voornamelijk Donald Trump stemmers zal vinden en de meeste van de inwoners van Frisco Fields zijn dan ook enorme racisten die niks liever willen dan dat de oude wetten van voor de Amerikaanse burgeroorlog weer in stand worden gebracht.
Net zoals Delray Hollow wordt de wijk gebruikt door Sal Marcano om drugs te maken en te verkopen. In Frisco Fields is men gespecialiseerd in PCP, een soort hallucinerende drugs die ook wel Angel Dust wordt genoemd.
Daarnaast is er nog een grote criminele activiteit aan de gang in Frisco Fields, maar deze is te belangrijk voor het verhaal en het zou voor de meeste een behoorlijke spoiler zijn om hier verder op in te gaan. Frisco Fields is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen, al is het maar om een nieuwe leuke auto te scoren.

99032

French Ward

âDe French Ward is de wijk die lijkt op het meest iconische beeld van New Orleans. In The French Ward vind je namelijk de neonverlichte straten, de nachtclubs en de feestende menigte tijdens het Mardi Gras festival. De wijk is net zoals alle andere wijken in de stad echter meer dan wat het op het eerste opzicht lijkt.
In French Ward wordt er namelijk wederom flink gehandeld in heroïne en prostitutie. De wijk is een van de belangrijkste districten voor Sal Marcano en zijn Mafia. In dit gebied komen namelijk veel van zijn belangrijkste klanten en partners om even wat stoom af te blazen. Helaas voor de andere inwoners van French Ward gebeurt dit voornamelijk op de vele hoeren die op gruwelijke wijzen misbruikt worden door deze klanten.

99033

Bayou Fantom

Over Bayou Fantom kan je heel kort en bondig zijn. Het is namelijk een groot, moeras gebied ten zuiden van de stad. Dit gebied wordt voornamelijk door de criminelen gebruikt als stille plaats waar louche deals gesloten kunnen worden en producten zonder een spionerend oog van eigenaar kunnen wisselen.
Het gebied is een aaneenschakeling van allerlei rivieren, smalle stroken land en kleine haventjes waar boten kunnen aanmeren. Direct aan het begin van de game zal je hier ook een grote groep criminelen gaan omleggen. Een van de leukste manieren om dit te doen is door ze te grijpen en richting het water te slepen. De alligators doen dan de rest!

99034

Pointe Verdun

Pointe Verdun ligt helemaal aan de noordkant van de stad en wordt voornamelijk gerund door de Ieren die het gebied hebben omgetoverd in een broeiplaats van gespuis en een centrum van illegale drankhandel.
Verder is het gebied vrij neutraal qua uiterlijk en vorm. Het is een kleine havenplaats waar vooral veel waarhuizen te vinden zijn. Ideaal voor de stokerijen die het herbergt.
Verder zijn er veel Ierse winkels en pubs te vinden. Over drugs in het district is geen sprake. Pointe Verdun lijkt een vrij leeg district te zijn waar niet heel veel te beleven valt. Wel is er een chop shop te vinden waar Lincoln zijn auto kan modificeren en verder kan je een Ierse whiskey bestellen in Duffy's Irish Pub.

99035

Southdowns

âSouthdowns is een buurt waar voornamelijk de midden klasse en de hogere klasse burgers wonen. Het is een buurt die er verzorgd uitziet met parken, bioscopen en mooie huizen en voertuigen. Southdowns is niet zo rijk als bijvoorbeeld Frisco Fields, maar waarschijnlijk wel de één na rijkste wijk van de stad.
De illegale praktijken in Southdowns hebben voornamelijk te maken met gokken en illegale gevechten. Daarnaast gaan er veel gestolen goederen via Southdowns naar de rest van de stad en de VS. Een goede plek dus voor Lincoln Clay om flink zijn spierballen te laten zien en zijn shotgun voor hem te laten spreken.

99036

Barclay Mills, Tickfaw Harbor

Barclay Mills en Tickfaw Harbor zijn de industriële gebieden van de stad. Verwacht hier dan ook grote magazijnen, fabrieken en vooral grijze omgevingen. Barclay Mills is voornamelijk gericht op de agrarische industrie waar Tickfaw Harbor natuurlijk de grote schepen de stad in stuurt.
In Tickfaw Harbor zijn er daardoor grote open ruimtes die volstaan met containers. Grote schepen met kleine ruimtes en de eindeloze fabrieken en laadruimtes.
Barclay Mills is voornamelijk een gebied waar gestolen goederen van hand wisselen en een gebied waar waardeloze elementen (lees mensen) kunnen verdwijnen. Tickfaw Harbor is een gebied waar men uiteraard ook handelt in gestolen goederen. Voornamelijk auto's en benzine gaan hier over de illegale toonbank.

99037

Downtown

Het een na laatste district in New Bordeaux is Downtown. Traditioneel gezien het centrum van de stad en van de macht. In elke normale stad is dit het gebied waar de grote bedrijven zijn gevestigd en de burgers naar het stadhuis kunnen gaan.
New Bordeaux is echter geen normale stad en Downtown is de plaats waar alle corrupte politici, politieagenten, en andere hoogwaardigheidsbekleders zich schuil houden. Kijk dus ook niet gek op als er af en toe een man in een pak van de flatgebouwen afvalt of de politie niks doet terwijl er een auto al schietend voorbij raast.
In Downtown is het voor Lincoln vooral de taak om de omkoop praktijken van Sal Marcano te stoppen en er voor te zorgen dat hij en zijn Mafia niet meer beschikken over corrupte overheidsmensen.

99038

River Row

River Row is een beetje het saaie gebied dat iedere stad wel heeft waar je liever niet komt en waar niks te beleven valt. River Row is een vrij arm gebied waar Vito Scalletta de touwtjes in handen heeft. Hij gebruikt het gebied om wiet en wapens te verkopen aan de inwoners van de stad.
Hiermee is het gebied ook een plek waar veel gevechten plaatsvinden tussen laaggeplaatste gangsters, dieven en ander tuig. Verder heeft River Row niet echt een specifiek uitspringend kenmerk zoals French Ward of Bayou Fantom, maar is het eerder een van die wijken die niemand echt opvalt. Ideaal dus voor praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen.
Mafia III is vanaf vandaag te koop voor PC, Xbox One en PlayStation 4.

Populair Nieuws

Laatste Reacties