Top 5 beste films met Emily Blunt

Article
vrijdag, 07 oktober 2016 om 16:09
xgn google image
Door de jaren heen heeft Emily Blunt bewezen dat ze van alle markten thuis is. Zo verscheen ze afgelopen april nog als ijskoningin in Huntsman: Winter’s War en is ze nu te zien in de bioscopen als alcoholist in The Girl on The Train. Wat kan ze nog meer? Lees het in de Top 5 Beste films met Emily Blunt.
Theater was daar toen de box office drastisch begon te dalen. Judi Dench verscheen in een theaterproductie genaamd The Royal Family en niemand minder dan Emily Blunt mocht hier haar debuut maken. Vanaf dat punt verscheen de actrice in verschillende televisieseries and kleine films. Haar eerste blockbuster succes volgende in 2006.
In een bijrol schitterende Emily Blunt naast Meryl Streep in The Devil Wears Prada. Ze liet een goede indruk achter op het publiek en andere productiemaatschappijen, want vrij snel daarna schoot haar carrière de lucht in. Om het succes even te benadrukken verscheen ze in 2011 maar liefst in 5 (!) bioscoopfilms bestaande uit allemaal verschillende genres. Nu zijn we inmiddels al een paar jaar verder en blijken de volgende titels haar grootste hits te zijn.

5. The Devil Wears Prada

Het is inmiddels alweer tien jaar geleden sinds The Devil Wears Prada het publiek wist the veroveren met wat gebitch in de mode industrie. En in het jaar 2016 is het nog steeds oké hem te kijken wanneer hij voor de 100ste keer op de televisie verschijnt. Voor Emily Blunt was het de eerste rol die haar bekendheid opleverede terwijl ze eigenlijk niets voor de film voelde!
Onder het motto ‘nu ik er toch ben’ auditioneerde Blunt voor de rol van gemene assistent op haar teenslippers en in een basic spijkerbroek. Want eigenlijk lag haar focus bij de hoofdrol van Eragon die ze uiteindelijk niet wist te bemachtigen. Toen de productiemakers dat hoorde werd Blunt gelijk gebeld om nog een keer auditie te komen doen, maar dit keer wél iets beter gekleed.

4. Looper

In 2012 verscheen de sciencefictionfilm Looper die het Toronto International Film Festival met succes opende. Blunt kroop in het karakter van een boerinnetje en moest hiervoor haar handen vuil maken. Ondanks nauwelijks ervaring te hebben op het platte land ging ze er vol voor met de hulp van Bruce Willis.
Doordat ze nog nooit in haar leven had houtgehakt liet ze een extra bijl en hout bezorgen. Ze wilde niet als een loser overkomen en begon volop te oefenen. Tijdens haar enthousiaste pogingen raakte wel haar schouder geblesseerd waardoor ze waarschijnlijk nooit meer voor het plezier wat houtjes hakt! Gelukkig was ze wel geloofwaardig genoeg en werd de film een succes.

3. The Young Victoria

In 2009 bracht regisseur Jean-Marc Vallee een drama/docu uit over het jongere leven van koningin Victoria en haar lange relatie met prins Albert, met wie ze 9 kinderen heeft gekregen. Emily Blunt zet met haar sterke acteerwerk een film neer die enorm goed is ontvangen en flink veel kijkers heeft ingepalmd. Maar niet iedereen was hier vol lof over te spreken.
Koningin Elizabeth vond de film namelijk niet helemaal naar wens. Zo zit er namelijk een scene in die cruciaal is voor het verhaal, maar in het echt niet is voorgekomen. Gedurende de film komen er nog meer van deze onjuistheden in voor. Maar ondanks deze aanmerkingen is The Young Victorian een erg goede film die het verhaal in de grote lijnen aanhoudt.

2. Edge of Tomorrow

Edge of Tomorrow is gebaseerd op een Japans boek genaamd All You Need is Kill. Toen het boek werd vervormt tot een script en het casten van passende acteurs begon waren het eigenlijk Brad Pitt en Bérénice Bejo die in aanmerking kwamen voor de hoofdrollen. Doordat bij beiden de agenda’s het niet toelieten werd er pas verder gekeken. Gelukkig zijn Tom Cruise en Emily Blunt waardige vervangers.
Tom Cruise staat bekend om het doen van zijn eigen stunts, maar ook Blunt kan er wat van. Op set van Edge of Tomorrow heeft ze bewezen een vrouw met pit te zijn. Wel stond het huilen haar nader dan het lachen toen ze haar metalen pak aankreeg. Deze was blijkbaar te zwaar om te dragen laat staan stunts in te doen. Chapeau Emily!

1. Sicario

Vorig jaar verscheen Sicario in de bioscopen en bleek een succes te zijn. De kijker werd geboeid door het drugs verhaal maar vooral door het vrouwelijke hoofdpersonage. Toch is er een moment geweest dat investeerders de schrijvers aanmoedigde er een mannelijk personage van te maken. Dit zou namelijk grotere sterren aantrekken en uiteindelijk meer geld opleveren.
Toch bewees Blunt de perfecte kandidaat te zijn en ging net weer een stapje verder om het beste uit haar rol te halen. Doordat ze weinig afwist van FBI zaken is Blunt meerdere vrouwelijke agenten afgegaan om te vragen hoe hun dagen er uit zien en hoe het ze maakt als mens. Deze informatie gebruikte ze om haar rol zo eerlijk mogelijk neer te zetten en met succes! Inmiddels wordt er hevig gesuggereerd dat er een tweede deel zal komen met opnieuw Blunt in de hoofdrol, wij zijn voor!