Maffe Merchandise: Wie is het, maar dan met Mario

Article
donderdag, 23 mei 2024 om 16:00
paper mario thousand year door
Paper Mario: The Thousand-Year Door schotelt ons deze week een avontuur voor met allerlei memorabele personages. Veel daarvan komen alleen in Paper Mario voor. Maar hoe goed ken jij de terugkerende Mario-cast eigenlijk?Er kan soms opvallend veel overlap zijn tussen games en bordspellen. Sommige games zijn gebaseerd op bordspellen, of andersom. Er zijn zelfs spellen die eigenlijk niets te maken hebben met games, maar een speciale uitgave krijgen met game-personages. Vaak zijn dat klassiekers als Monopoly of zelfs schaaksets, als je het over echt oude bordspellen wil hebben.
Maar ook modernere bordspellen zijn niet veilig. Zo blijkt uit deze speciale uitgave van Wie is het. De standaardversie is vermakelijk, maar de personages zijn eigenlijk niet echt memorabel. Misschien moet je het eens proberen met de cast van Super Mario.

Heeft hij een snor?

Want ja, dat blijkt dus te bestaan. In plaats van de bekende Wie is het? gezichten vind je in deze versie Mario, Luigi, Bowser, Peach en nog veel meer op het bord. Sommige personages lijken helemaal niet op elkaar, dus het kon nog wel eens lastiger zijn dan je denkt om vragen te verzinnen waarmee je heel veel personages in één keer kan afstrepen.
Dat wil niet zeggen dat deze Mario-versie van Wie is het? ineens heel moeilijk is. Het blijft een spelletje voor kinderen. De doos demonstreert al dat je eigenlijk maar drie vragen nodig hebt om Luigi te vinden. Als je vraag of het personage een snor heeft en het antwoord is ja, dan kun je eigenlijk bijna het hele bord dichtklappen.
paper mario ttydf1711554442

Bijzondere vragen bij Mario Wie is het? 

Aan de andere kant ken je deze personages misschien goed genoeg om wat apartere vragen te stellen. In plaats van te vragen naar het uiterlijk, is het misschien een leuke twist om te informeren of het personage speelbaar was in Mario Party 5, bijvoorbeeld. Of je kunt vragen of het personage een lafaard is, dat weten we niet van de normale Wie is het-cast, maar wel van Mario en vrienden.
Hoeveel plezier je hier uithaalt zal er sterk van afhangen hoe leuk je het normale spelletje vindt. We kunnen ons zo voorstellen dat er niet zoveel volwassenen zijn die zich nog uren kunnen vermaken met Wie is het?, maar als je op zoek bent naar iets leuks voor de kinderen, is het het overwegen waard.