Maffe Maandag - Week 7

Article
maandag, 14 februari 2011 om 18:00
xgn google image
Het is vandaag Valentijnsdag! Wat gaan jullie allemaal doen op deze mooie maandag? Het is één van de leukste maandagen van dit jaar, verzeker ik je. Oké, Tweede Kerstdag is ook op een maandag. Maar dat is nog zo ver weg. Laten we het hebben over Valentijnsdag! Helaas is er op het moment van schrijven nog weinig gekke, maffe Valentijnsdag nieuws dat met games te maken heeft. Nou ja, we kunnen wel aftrappen met iets wat een klein beetje met deze mooie dag te maken heeft.
We gaan namelijk weer over naar de Verenigde Staten, naar Fox News welteverstaan. Deze conservatieve televisiezender staat bekend om haar gedurfde uitspraken van enkele deskundigen en presentatoren. Maar voordat jullie denken dat dit het zoveelste Amerikaans nieuwtje is, wil ik met gerust hart zeggen dat dit maffe gebeuren net zo goed in Nederland kan gebeuren. En sterker nog: het zou me niet verbazen als de Nederlandse kranten van deze week er mee volstaan.
Goed, wat is er nu weer met Fox News? Nou, het gaat deze keer over schrijfster en psychologe Carole Lieberman. Zij heeft namelijk de game Bulletstorm uit-ge-breid gespeeld en is tot de conclusie gekomen dat dit soort games de kans op verkrachting van mensen vergroot. Goed, dat klinkt heel erg kort door de bocht. Maar ik zal haar letterlijk citeren: “De toename van het aantal verkrachtingen in de Verenigde Staten is een groot deel te wijten aan dit soort seksuele scenes in games als Bulletstorm.
Zijn we in een nieuw tijdperk beland? Het is niet meer Grand Theft Auto en Bully die ervoor zorgen dat veel meer mensen geweld plegen, maar games als Bulletstorm die vooral voor een toename in het aantal verkrachting zorgt. De twee eerder genoemde games zijn zó van het vorige decennium. Bulletstorm, dat is pas de jaren '10. Je zult misschien van dit nieuwtje denken: “het zal wel”, maar wacht maar tot het eerste nieuwsbericht komt waarin staat dat een jongen een vrouw heeft verkracht en dat hij de laatste tijd vaak Bulletstorm speelde. Nou, dan schreeuwt de politiek in Verenigde Staten én ook in Nederland moord en brand. Pas maar op.
Real life Mario Kart is terug!
Hopelijk weten jullie wie Rémi Gaillard is. Deze Fransman is bekend van de hilarische filmpjes die hij op internet plaatst. Denk aan geniale flashmobs, waar hij bijvoorbeeld in een feestwinkel met veertig man feest gaat vieren. Waarom? Omdat het kan! Mario Kart in het echt kan dus ook! En dat heeft Rémi Gaillard dan ook gedaan.
Dat filmpje staat intussen alweer een lange tijd op het internet, en sindsdien hebben we geen vervolg gekregen. Maar daar is afgelopen week verandering in gekomen. Rémi is namelijk weer met zijn eigen race kart de straat op gegaan en dat doet hij met verve. Bananen op de weg gooien, omdat het kan! Beveiligingsmensen die achter je aan rennen omdat je die bananen hebt gestolen? Omdat het kan!
Het moet gezegd worden, net als de Angry Birds video van vorige week is dit weer een meesterstuk geworden. Wie heeft er nou zoveel tijd om zoiets te bedenken en ook nog de tijd om een race kart als die van Rémi Gaillard te maken? Niemand, behalve de Fransman zelf dus. Ik hoop dat we binnenkort meer te horen krijgen van hem, dat we bijvoorbeeld straks zien hoe Rémi als een ware Super Monkey Ball door de badkamer van president Obama zien rollen. Wij zien dat graag, vooral op Valentijnsdag. Niet iedereen heeft iemand. Daarom heeft Rémi in ieder geval deze dag voor de eenzame mensen gered.