Maffe Maandag - Week 5

Article
maandag, 31 januari 2011 om 18:30
xgn google image
Het is weer koud in het land. Mensen gaan klagen over het koude weer. Mensen gaan klagen over mensen die zeiden dat de aarde nu echt aan het opwarmen was gezien het relatief lekkere weer in de maand januari. Maar er zijn ook mensen die lekker binnen zitten. Zoals jij. Je zit weer de nieuwe Maffe Maandag te lezen. Benieuwd of er weer iets mafs of controversieels is gebeurd. Nou, met dat laatste trap ik af.
En ja, niets is leuker of bizarrer dan nieuws in de Verenigde Staten. Het land is zó groot, dat er altijd wat leuks te vinden is. Of juist iets discutabels. Want er gebeuren genoeg dingen in dat land die in jouw en mijn opzicht niet echt kunnen. Waar ik het nu ga hebben is hier wellicht geen goed voorbeeld van, maar laat wel zien hoe de media in Amerika werkt. Het gaat over autistische jongen Julius Jackson die van Xbox Live verbannen is omdat hij mogelijk vals heeft gespeeld.
En dat ontkent Julius. Jennifer Zdenek, zijn moeder, ontkent dat ook en is zelfs razend. Ze besluit om naar het conservatieve FOX News te gaan om te klagen. Dat lukt haar. De zender besteedt veel aandacht aan deze kwestie en dus krijgt Microsoft de volle laag. Voor autistische kinderen als Julius is Xbox Live de enige sociale activiteit. Nu hij is verbannen kan hij niets meer doen, en dat is schandalig in de ogen van de moeder.
Het feit dat Microsoft geen reden geeft voor het verbannen van Julius (enkel de reden dat hij aan het vals spelen was), is niet echt professioneel. Het kan net zo goed zijn dat Julius gewoon ontzettend goed is in het spelen van games. Autistische mensen kunnen namelijk bijzonder getalenteerd in een bepaald opzicht zijn. Denk maar aan de meest slimme mensen, die zijn soms autistisch of hebben iets uit het autistisch spectrum.
Maar goed, het is niet de Margriet of de Libelle waarvoor ik schrijf. Ik kom nu met de clue. Julius heeft wel degelijk vals gespeeld. Zijn moeder heeft namelijk een week later toegegeven dat Julius op een niet legale wijze de Recon Armor in Halo 3 heeft verkregen. Julius had zijn accountgegevens doorgegeven aan iemand, die ervoor zorgde dat hij zijn Recon Armor kreeg. Dat merkte Microsoft op en besloot hem vanwege die reden te verbannen.
Het rare is dat ‘de waarheid’ niet in de media is gekomen en dat Microsoft er niet zo goed vanaf komt. Ook het feit dat de moeder de ‘beperking’ van haar zoon gebruikt om de reputatie van Microsoft een klein beetje te beschadigen, is discutabel. Ondanks de rare handelingswijze van de moeder, heeft het bedrijf van Bill Gates de jonge kerel een nieuwe Gamertag en een maand gratis Xbox Live Gold aangeboden. Vrede op aarde.
Papier-maché Wii niet romantisch genoeg
Stel, je vriendin wil een Wii voor haar verjaardag hebben. Je houdt van haar en de vlinders zitten nog steeds in je buik. Maar je hebt geen geld. Je kunt ook niet ergens geld lenen om een Wii te kopen, dus je moet met een oplossing komen. Wat doe je dan? Een Wii van papier-maché maken natuurlijk. Dat dacht een Japanse jongen ook.
Dus, hij was uren bezig om een Wii van papier-maché te maken en het was hem gelukt. Een echte Wii console, mét Wiimotes, gemaakt van papier-maché. Zo trots als hij is gaat hij naar zijn jarige vriendin. Je ziet het misschien al voor je, hoe hij zijn pronkstuk aan zijn vriendin laat zien met het woord “surprise!”. Zijn vriendin is er echter niet zo heel erg blij mee. Ze wordt boos en besluit hem ook nog te slaan, omdat ze de grap niet echt leuk vindt.
Op zich is zo’n gemaakte Wii van papier-maché heel erg origineel, maar om dat als enige cadeau te geven vind ik niet echt heel erg slim van de jongen. Kom op, je hebt toch vast wel een beetje geld om iets anders te kopen? Denk aan een leuk diner of gewoon een mooie bos bloemen. Ik zeg maar wat. Maar aan de andere kant is het ook niet echt slim van die vriendin om haar vriend te slaan. Huilen mag natuurlijk.