Maffe Maandag - Week 44

Article
maandag, 31 oktober 2011 om 18:00
xgn google image
Jongens, ik ga jullie iets vertellen. Ik heb namelijk ongelofelijk goed uitgeslapen. Alles is qua schoolwerk sinds gisteren laat in de avond ingeleverd, en nu ben ik even af van alles. Daarom zul je in deze Maffe Maandag merken dat de ondergetekende een zwaar goed humeur heeft!
En ja, ik weet dat het Halloween is geweest. Het is eigenlijk vandaag, maar afgelopen weekend werd het alvast uitbundig gevierd. Maar ik ga er geen aandacht aan besteden. Kom op zeg. Dat zou zó cliché zijn. Daarom doen we net alsof er geen Halloween is geweest. Nou ja, misschien toch wel. Misschien hebben jullie ook Halloween overgeslagen. Ik heb het echter niet overgeslagen. Er was zaterdag een groot feest in Zeist en ik was verkleed als Justin Bieber met een snor. Kijk, dat zijn pas enge dingen. Alsof je het einde van Se7en of The Mist meemaakt.
Zo eng was het, ja. Gelukkig is het inmiddels alweer maandag en doen we alsof er niets aan de hand is geweest. Het is prachtig weer. Alsof je naakt over de straat wil rennen omdat je geen riem om je broek hoeft te doen. Dat soort dingen maken je blij, ik weet het. Doel van vandaag is dan ook om jou naakt over straat te laten rennen omdat je de Maffe Maandag hebt gelezen. Het is donker op het moment dat je dit leest waarschijnlijk. Dus waarom niet?
Inderdaad. Waarom niet? Het volgende wat ik ga tonen is gewoon grappig. Het is briljant, het is mooi, het is bizar. Japanners. Die zijn bizar. En dan heb ik het niet over Japanners in ons land, maar gewoon de Japanners in Japan. Japanners in Japan zijn goed in Japans, maar ze zijn ook goed in overdrijven.
In een ochtendshow, te vergelijken met Eva Jinek op Zondag, werden de eerste beelden van de verfilming van Phoenix Wright: Ace Attorney getoond. Hartstikke mooi, maar het meest bizarre is dat het televisieprogramma ook de reacties van de aanwezigen in de show toonde. Keihard geschreeuw, keihard gejuich, keihard gehuil? Alsof het heel normaal is. Moeten ze ook doen bij De Wereld Draait Door. Dat ze een kreunende Jan Mulder laten horen als ze beelden van de Nova Zembla met Doutzen Kroes laten zien. En dat Matthijs van Nieuwkerk in zijn neus aan het peuteren is tijdens het tonen van de beelden van het CDA-congres.
Halo sniper rifle van LEGO
Goed, tijd voor iets creatiefs. Een creatieve creatie, jazeker! Ik wil het dolgraag hebben over de meester Nick Jensen, die een fervent LEGO bouwer is. Niet Bob de Bouwer, maar Nick de LEGO Bouwer. En terecht. Hij heeft een talent. Zo maakt hij van alles met LEGO. Vooral dingen die met games te maken hebben.
Zijn laatste creatie is een levensechte Halo sniper rifle, gemaakt van LEGO. En ik kan je zeggen: op het eerste gezicht ziet het er heel erg bruut uit. Ongelofelijk bruut zelfs. Bijzonder knap. Zijn er nog meer bijvoeglijke namen die ik bij deze creatie kan gebruiken? Nee? Nou, dan moet een plaatje meer dan duizend woorden zeggen.
Dat doet het onderstaande plaatje wel. Wat ik me overigens afvraag: heb jij ooit, in je kindertijd of gewoon nu (LEGO is gewoon tijdloos, mensen), iets heel erg creatiefs van LEGO gemaakt? Zo ja, laat het dan even weten! Ik ben namelijk benieuwd naar jullie creaties, want daar heb ik bijzonder veel waardering voor. Ja, doe dat.

Populair Nieuws