Maffe Maandag - Week 30

Article
maandag, 25 juli 2011 om 18:00
xgn google image
Het is maandag en jullie zitten waarschijnlijk al een week lang smachtend te wachten op dit moment. Want het is weer tijd voor Maffe Maandag. Maar helaas, het zal een andere Maffe Maandag worden dan jullie gewend zijn. Nog steeds maf, maar anders maf. Maf in de zin van maandag zonder Eke.
Want Eke is op vakantie. En hij heeft geen lekker weer met zich meegebracht. Tenminste, dat ligt er aan waar hij is natuurlijk. Omdat Eke ook z'n momentje wil hebben, vertellen we je niet waar hij naartoe gegaan is. Want dan krijgt hij straks massaal fanpost en dat is niet waar hij op zit te wachten. Hij heeft een rustige vakantie verdiend na het iedere week weer keihard werken aan al die Maffe Maandagen.
Hebben jullie de Tour de France trouwens een beetje gevolgd? Ik wel. Gisteren was de laatste etappe en de winnaar is bekend. Nouja, eigenlijk was iedere renner die gisteren de Champs-Elysées opdraaide een winnaar, want het zijn allemaal bikkels die drie weken hard gefietst hebben, door weer en wind, door Pyreneeën en Alpen.
In de Tour heb je geen tijd om je aan te stellen of even rustig aan te doen, want de Tour wacht op niemand, zo luidt het alom bekende gezegde. En de Maffe Maandag wacht ook op niemand, zelfs niet op Eke, ook al is hij de geestelijke vader van deze rubriek. Zo, dat was een mooi bruggetje hè. Ik zal de aandacht een beetje van jullie verdriet om Eke proberen af te leiden, met wat maffe dingen.
Laat ik beginnen met een maf ding uit L.A. Noire, het laatste pareltje van Rockstar. In L.A. Noire kun je in de rol van Cole Phelps lekker speuren naar onraad, als detective. Je moet clues vinden die naar de dader van die vreselijke moord zullen leiden en daarna zal je koste wat kost een bekenning krijgen van de verdachte, al moet je het uit hem slaan.
De ondervragingen zijn niet gemakkelijk en het is altijd moeilijk kiezen tussen Truth, Doubt en Lie. Heb jij nou grote moeilijkheden met de ondervragingen? Misschien helpt het dan om je eens in te leven in de badasses die tegenover je zitten. Hoe doe je dat? Nou zo:
Om nog maar even door te gaan over badasses, in Mortal Kombat zitten ook heel veel badasses. Meer dan genoeg om je mee te kunnen vermaken. Heerlijk om al die bloedspetters over het scherm te zien vliegen, niet? Er zijn mensen die ervan houden, maar voor mij hoeft dat allemaal niet.
Geef mij maar Mario waarmee ik lekker de Koopa's de hersenen in kan trappen en Bowser zijn ass kan kicken. Of natuurlijk Sonic the Hedgehog die de planeet Mobius beschermt tegen, jawel daar is 'ie weer, een badass! En in het geval van Sonic is dat natuurlijk Doctor Eggman. Die lange kale met die grote snor, je weet wel.
Maar nu dwaal ik af, want waar ik uiteindelijk naartoe wil is niet Doctor Eggman, maar Mortal Kombat en Sonic. Want wat nou als Sonic eens stuit op zo'n bloeddorstig wezen uit Mortal Kombat? Die vredelievende blauwe knuffelegel tegen zo'n enorme verschrikking. Nouja, knuffelegel... een contradictio in terminis heet dat geloof ik, nietwaar? Enfin, laat ik het zo zeggen, ik zou persoonlijk iets anders prefereren om mee te knuffelen.
Maargoed, nu dwaal ik alweer af. Sonic in Mortal Kombat? Die arme egel, met z'n PEGI beoordeling van 7+... Het ziet er afschuwelijk uit. Maar ik zal je alvast verklappen, hij overleeft het. Of beter gezegd, je ziet hem niet in tien stukken over je scherm vliegen, dus ook voor de mensen met een zwakke maag: kijk zelf maar!
Dit was de Maffe Maandag voor deze week. Althans, ik ben nog niet helemaal klaar. Want ik leef met jullie mee en weet dat jullie nu allemaal nog steeds heel erg verdrietig zijn om het feit dat Eke weg is, ondanks deze geweldige, fantastische, hilarische, epische Maffe Maandag. Daarom, speciaal voor jullie, nog een mooie foto van Eke.
En omdat Eke ook volgende week nog op vakantie is, en jullie dus nog twee weken in rouw moeten wachten op de eerstvolgende echte Maffe Maandag, gooi ik er nog een prijsvraag in, in de hoop dat jullie deze Maffe Maandag dan nog een beetje leuk vinden. Ik stel het volgende voor: degene die het best weet te vertellen van welke setting deze foto komt, krijgt het vakantieadres van Eke. Yeah!