Maffe Maandag - Train Simulator 2012 swag en ArmA ontwikkelaars in Griekse gevangenis

Article
maandag, 15 oktober 2012 om 22:20
xgn google image
Goedenavond! De Maffe Maandag is er weer eens, ja. De tijd gaat snel. Een lekker koud weekend hebben we ook achter de rug. En dat terwijl het volgend weekend alweer twintig graden wordt! Tenminste, als het klopt. Je weet maar nooit hoe het uiteindelijk wordt. Soms kan het gewoon niet kloppen. Dus ja, herinner me er maar aan bij de Maffe Maandag. Dan zal ik het wel even evalueren. Goed, tijd voor de Maffe Maandag.
Maar echt hoor, de tijd gaat snel. Over twee weken zit ik alweer met mijn drukke hoofd in de Verenigde Staten, om verslag te doen van de politiek en de verkiezingen. Het is me wat. Maar dan moet ik helaas de Maffe Maandag even missen. Met pijn in mijn hart doe ik dat, maar soms kun je ook niet anders. Daarom doe ik deze editie dan ook nóg meer mijn best dan ooit.
En mocht je denken dat ik dat eerder nooit deed; nou, wat ik nu ga doen is in plaats van honderd procent maar liefst honderdvijftig procent inzet tonen. Even kijken of dat lukt. Ik bedol, alles kan! Zeker als je van 39 kilometer hoogte kunt springen. Dan weet je inmiddels ook dat alles in de wereld kan. Dus ja, waarom niet!
Inderdaad. Tijd voor een ontzettend geniaal filmpje. Eentje waar zelfs niet gamers om moesten lachen. Keihard zelfs. Kijk, dan zit het goed. Maar ik vond het ook echt ontzettend geniaal. Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt aan de titel van deze Maffe Maandag; het heeft te maken met Train Simulator 2012. Deze heeft een trailer gekregen.
Niet zomaar een trailer, maar nee, een door een geniale gozer gemaakt bewerkte trailer. Eentje die dus ontzettend grappig is. En nee, ik ga niks verklappen wat je gaat zien. Ga het gewoon bekijken, want het is lachen tot je dood neervalt. Veel plezier, mannen en vrouwen.
ArmA ontwikkelaars in Griekse gevangenis
Dan even iets serieus. Want ja, daar is de Maffe Maandag ook voor. Gekke dingen die serieus genomen moeten worden. Het gaat dit keer over een hele serieuze zaak, die mij nogal verbaasd heeft. Vooral op het gebied van het nieuws van de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan de Europese Unie. We zouden vreedzaam zijn.
Nou, in Griekenland niet echt. Dat is tenminste ook een land dat bij de EU hoort. En dus moeten we die ook zien als lid van onze gemeenschap. In Griekenland is echter het volgende gaande; aangezien de derde macht (rechterlijke macht) aan het staken is, kunnen mensen nog even niet veroordeeld worden.
Dat is flink kut voor mensen die onschuldig (of niet) zijn, zoals de twee game-ontwikkelaars van ArmA. Zij waren op vakantie in het land en maakten wat foto's. Laten daarop in de achtergrond nou net een militaire basis te zien zijn. Dat zagen de autoriteiten echter als spionagepraktijken. En dan word je opgepakt, inderdaad.
Ze zitten nu in voorlopige hechtenis, maar gezien de staking duurt het nog even tot ze terug kunnen keren. Ze kunnen er niks aan doen, maar ze moeten wel. Hopelijk komt de EU alsnog in actie, want dit mag echt niet hoor. Echt niet.

Populair Nieuws