Maffe Maandag - Menselijk vlees en een gedachten game

Article
maandag, 01 oktober 2012 om 19:30
xgn google image
Zo, na een week afwezigheid is de Maffe Maandag er weer! Ik kan wel met even veel woorden als de Bijbel uitleggen hoe erg het mij spijt, maar laat ik me daar niet aan beginnen. Vooruit denken is mijn motto. Niet achterblijven in het verleden, is de les van deze week. Daarom is het tijd om te genieten van het heden. En het heden is fijn: de Maffe Maandag is er!
Het is vandaag de dag van twee bijdragen. Zoals altijd, eigenlijk. Dit keer twee leuke dingen. Twee hele mooie dingen. Toch moeten we het minder plezant dan gepland hebben, want vandaag was ook de dag dat het embargo van Resident Evil 6 verviel. En dat was niet best. Capcom rekende op allerlei negens en dergelijke, maar bij ons werd het ‘maar’ een 7.5. Dat is balen. Toch mogen we Capcom wel even blij maken met iets totaal anders.
Want ja, het bedrijf moet – ondanks de mindere recensies – reclame blijven maken voor Resident Evil 6. En daar helpen wij graag aan mee. De uitgever en ontwikkelaar is namelijk met een heel geniaal campagne begonnen. Eentje die indruk maakt. Eentje die helaas niet meer gaande is, want anders kon je het bezoeken als je héél toevallig in Londen was. Maar goed. Als je afgelopen weekend in Londen op de Smithfield Market was, dan heb je iets geniaals meegemaakt.
Daar was een slager aanwezig, genaamd Wesker and Son. Deze slager verkocht vlees. Niet zomaar vlees, eigenlijk. Het was mensenvlees. Een borst, een hand, een arm, een vinger, een oogbal, een penis, het kan allemaal. Natuurlijk betreft het niet echt mensenvlees, maar je begrijpt vast de grap wel. Allemaal ter ere van Resident Evil 6.
Dus ja Capcom, je hebt dat geniaal bedacht. Hulde daarvoor. Het is jammer dat dit niet in Nederland was, want anders had ik sowieso een videoreportage gemaakt met daarin de expertise die ik laat zien bij het eten van een stuk mensenvlees. Dus. Ja. Jammer is dat. Meer beelden? Die zijn hier!
Man maakt videogame van zijn eigen gedachten
Dan is het alweer tijd voor iets origineels. Want ja, dat hoort ook bij de Maffe Maandag. Leuk is dat. Tenminste, dat vind ik tenminste als cultuurliefhebber. Natuurlijk zijn er behoorlijk wat mensen van jullie doelgroep die dat nog niet heel interessant vinden, maar dat komt sowieso nog wel. Dat weet ik zeker. Ik weet nog dat ik het haatte, en nu omarm ik het. Wie had dat gedacht?
Enfin, het gaat over de persoon Alan Kwan. Een persoon die sinds november vorig jaar elke dag een camera aan zijn bril had vastgezet. Daarmee heeft hij alles uit zijn leven gefilmd. En elke nacht heeft hij vervolgens de beelden verwerkt in ‘geheugen blokken’, zoals hij ze zelf noemt. Deze blokken heeft hij daarna gebruikt om er een game van te maken, wat aardig gelukt is.
Bekijk het filmpje hieronder maar. Het is prachtig om te zien. Om één of andere reden doet het mij ook wel aan Skyrim denken. Maar misschien zit ik fout. Mocht je het ongelofelijk interessant vinden, dan kun je ook nog eens het interview met deze interessante persoon lezen. Kijk, dat is handig!