Maffe Maandag - Gamer smeekt om scheiding en Tetris de film

Article
maandag, 28 mei 2012 om 18:00
xgn google image
Op een mooie Pinksterdag. Wellicht kennen jullie gamers het niet, want het is een behoorlijk oud liedje. Maar wel een liedje dat van toepassing is op deze mooie Maffe Maandag. Terwijl ik, tussen al het andere werk door, lekker aan het tikken ben in de zon. Maar wel een mooi verhaal. De Maffe Maandag namelijk. Op deze zonnige dag. Geen toeval meer dit.
Het is tijd voor een verhaal. Geen afgezaagd filmpje, maar een verhaal. Een liefdesverhaal. Nou ja, er zijn betere liefdesverhalen geweest. Maar deze is wel een beter liefdesverhaal dan Twilight. Nog altijd blijft het een beter liefdesverhaal dan de eerdergenoemde film. Dat is ook niet moeilijk, maar de maker van dit verhaal flikt het 'm toch.
Afgelopen week is er iets gebeurd. Iets gebeurd in China, het land van peking eend en nasi goreng. Dat soort voedsel. Maar het gaat niet over de liefde tussen deze twee voedselsoorten. Nee, het gaat over Li Gang en zijn vrouw Wang Li. Niet de meest bijzondere namen, maar dat ze voor elkaar bestemd waren (mede door de naam Li) stond bijna vast. Bijna dus.
Het gaat niet meer zo lekker tussen Li Gang en Wang Li. Helemaal niet meer zelfs. Li Gang, die 473 dollars per maand verdient met werken, heeft het moeilijk met zijn vrijetijdskeuzes. Aangezien Wang Li thuis werkt, kan hij niets anders doen dan thuis lekker met zijn vrouw naar Finding Nemo kijken. Maar nee, Li Gang gaat liever gamen. Gamen, gamen en nog eens gamen. Waarom? Omdat het kan, inderdaad.
Maar ja, Wang Li was daar niet zo heel blij mee. Om hem te stoppen, besloot ze maar hem te slaan. Meerdere keren. Ja, als man kun je daar niks aan doen. Thuis gamen lukt dus niet meer. In plaats daarvan, besloot Li Gang naar het internetcafé te gaan. Maar ja, uiteindelijk moet je toch naar huis. Dus eenmaal thuis, werd Li gang weer geslagen en geslagen.
Het ging echter zó ver, dat er zelfs snijwonden aan Li Gang werden toegebracht. Niet de meest vriendelijke vrouw op aarde, dus. Li Gang besloot dan ook naar de rechter te stappen om een scheiding aan te vragen, maar zijn vrouw ging er niet mee akkoord. Wat dat betekent? Geen scheiding.
De arme 50-jarige gamer smeekte vervolgens de rechter. Dat lukte niet. Wetten zijn wetten. Daar moeten wij ons aan houden. Je kunt iets niet beslissen wat niet in de wet staat toegeschreven. Afgelopen? Nee. Notabene een vrouwenrechtengroep in China besloot de arme man te helpen. En zo kwam die scheiding toch.
Eind goed, al goed? Ja. Mooi liefdesverhaal? Ja, wetende dat Li Gang uit dank voor zijn ex-vrouw zo’n 788 dollars heeft gedoneerd. Omdat hij een goed hart heeft. Inderdaad een beter liefdesverhaal dan Twilight dit.
Een Tetris film
Soms weet je dat films gedoemd zijn om te mislukken. Vooral vanwege het feit dat je een concept als film wil uitbrengen, wat eigenlijk helemaal nergens op slaat. Denk aan Battleship, de verfilming van het bijzonder leuk spelletje Zeeslag. Oké, de film was geen grote flop – mede dankzij een goede cast – maar wist uiteindelijk geen echte overtuigende stempel te drukken.
Soms heb je dat, dat een concept niet wil werken. Ik zou me niet kunnen voorstellen hoe men een film wil maken van mijn successen, of een film kan maken van het wereldkampioenschap curling waarmee Moldavië met de titel aan de haal gaat. Soms werkt dat gewoon niet. Of wat dacht je van een film maken van Mens Erger Je Niet. Dat werkt gewoon niet. Om je aan te ergeren, gewoon.
Maar goed, binnenkort kunnen we weer eens zien hoe groot de film Tetris gaat mislukken. Inderdaad, een film over Tetris. In deze film wordt de wereld gebombardeerd met Tetris blokken. Je verwacht het niet! Inderdaad. Maar om toch het bewijs te zien, verwijs ik je naar het filmpje hieronder.

Populair Nieuws