Maffe Maandag - Gamen of kippen?

Article
maandag, 28 oktober 2013 om 17:30
xgn google image
Het stormt buiten, de bomen vallen met bosjes tegelijk. Blijf dus maar gewoon binnen en lees de nieuwe Maffe Maandag. Wel zo veilig. En misschien leer je zelfs wat over jezelf!
Wanneer het buiten noodweer is en een koe elk moment door je ruit kan vliegen, is het tijd voor reflectie. Die continue dreiging van een mini-apocalyps doet iets met je. Daarom stellen we vandaag een belangrijke vraag aan jullie, lieve XGN-bezoekers. We weten dat jullie houden van games. De meeste van jullie kijken vast ook wel eens een film. En misschien lezen jullie af en toe zelfs wel een artikeltje onder de lekker vage noemer ‘digital lifestyle’. Maar zijn jullie geeks of nerds? Alle andere mogelijke groeperingen schaffen we voor het gemak af, dus de keuze is simpel. Doch essentieel!
Voordat we die belangrijke levensvraag kunnen beantwoorden, moeten we eerst bepalen wat nerds en geeks zijn. Wat is belangrijk voor een nerd? Waar kun je een geek midden in de nacht voor wakker maken? En bestaat het verschil eigenlijk wel? Gelukkig hoeven we dit soort vragen niet zelf te beantwoorden. Nee, daar zijn Rhett en Link voor. Zij weten alles. Ikzelf zou me in ieder geval niet als nerd beschouwen. Simpelweg omdat ik ongelofelijk incompetent ben als het aankomt op bèta-gerelateerde gebieden. Wiskunde, natuurkunde, het beangstigt me.
Plaats mij maar gewoon in het hokje geek. Eén blik door mijn woonkamer en niemand zal dat besluit tegenspreken: een The Good, The Bad, The Ugly-poster, een Ikea-kast vol (oude) consoles en een muur vol films en games. Een paradijs. Tenminste, als je regelmatig een website als XGN bezoekt. Want dan ben je hoogstwaarschijnlijk een geek. And proud of it. Toch? Nu ik toch bezig ben, even een zijsprongetje. Een tijdje geleden legde een studiegenoot me een dilemma voor: nooit meer gamen of mijn kippen (tot voor kort had ik kippen) opeten (ik ben vegetariër)? Mijn keuze was snel gemaakt. Wat zouden jullie doen in mijn situatie?
Als geek zijnde kom ik af en toe op de gamesite Kotaku. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik er niet kom wegens de diepgravende journalistiek, maar vooral om de vaak rare (Aziatische) feitjes. Zoals het nieuws dat China ramen op gebouwen schildert. En dat men in China graag maskers draagt. Dat is niet nieuw natuurlijk: met de zwaar vervuilde lucht is het verstandig om jezelf in de buitenlucht te beschermen. Maar blijkbaar is het daar ook al een paar jaar populair om binnenshuis gezichtsbedekkende maskers te dragen. En niet vanwege luchtvervuiling of second hand smoke.
Vroeger zei m’n moeder vaak tegen me: ‘'stop nou ’s met gamen, je krijgt nog vierkante ogen’'. Ze zat ernaast. Niet omdat beeldschermen tegenwoordig allang niet meer vierkant zijn, maar omdat die beeldschermen slecht zijn voor je huid. Althans, dat denken veel dames in China. Dus gaan de maskers op. Met de talloze uren die ik per dag achter een beeldscherm besteed, moet ik ook maar ’s gaan nadenken over bescherming. Misschien een Batman-masker? Moeder zal trots zijn. Ironisch genoeg beschermen de maskers wel je gezichtshuid, maar niet je ogen. Sorry mam.

Populair Nieuws

Laatste Reacties