Indietitels op PlayStation 4: Helldivers

Article
maandag, 28 oktober 2013 om 17:00
xgn google image
De laatste titel uit deze indiereeks is Helldivers, een game die niet alleen naar de PlayStation 4 wordt gebracht, maar ook voor de PlayStation 3 en de Vita zal verschijnen.
Helldivers is een top-down shooter die met vier mensen co-op gespeeld kan worden. Maar het spel kent ook een singleplayer. Als speler ben je onderdeel van Helldivers, een elite-eenheid. De zware taak rust op je schouders om het slagveld op te gaan en vooral veel vijanden aan gort schieten.
Flinke ondersteuning
Het toffe aspect aan Helldivers is dat de game gebruik maakt van cross-play en cross-save tussen de PlayStation 4, PlayStation 3 en PlayStation Vita. Dus stel je speelt straks op je PlayStation 4 in de huiskamer, dan kun je de game opslaan en in de trein verder op de Vita. Deze hele ondersteuning is ook handig voor de co-op.

Het ziet er naar uit dat je niet bang hoeft te zijn dat je online geen versterking kan vinden: genoeg mogelijkheden, genoeg mensen. Het zal zelfs mogelijk zijn om twee spelers in de huiskamer op de PlayStation 4 te laten spelen, terwijl twee andere spelers op een Vita in dezelfde kamer kunnen joinen. Wat dat betreft wordt Helldivers enorm gebruiksvriendelijk!
Red de mensheid
Qua verhaal heeft ontwikkelaar Arrowhead Studios nog niet veel uit de doeken gedaan. Op de PlayStation Blog is te lezen dat de ontwikkelaar vooral wil dat spelers dit verhaal gaan verkennen. Zoals zovaak het geval is, wordt er gevochten met als doel de mensheid te redden, wat ook het geval is in Helldivers. Verder meldt Arrowhead Studios op de blog dat alle daden, fouten en krachten effect zullen hebben op de campagne. Maar hoe dit precies uitpakt is nog even de vraag, want daar doet het bedrijf nog geen uitspraken over. Maar 'elk gevecht telt'.
We moeten maar gewoon afwachten. De trailer ziet er in ieder geval spannend uit en oogt vooral futuristisch. Zo zie je vanuit een perspectief van bovenaf de elite-eenheid al schietend bezig, terwijl er opeens een groot beest opduikt. Niet een dier dat we uit het echte leven kennen. De sfeer in Helldivers is een tikkeltje beklemmend.
De ontwikkelaar
De game wordt dus gemaakt door Arrowhead Studios. De vorige game uit haar stal is Magicka. Zoals de titel al doet vermoeden is dit hele andere koek, want Magicka is een actie-avonturengame. Daar is weinig science-fiction sfeer te bekennen, er komen eerder fantasy elementen de hoek omkijken. Een land vol met goblins en trollen staat hier centraal.
Arrowhead Studios laat zich dus niet in een hokje stoppen. Het is geen bedrijf dat focust op een bepaald soort game. De toverformule luidt: games maken die voor lange termijn een publiek achter zich dragen. Zo valt te lezen op de officiële website van het bedrijf. De creatieve geest staat daarbij voorop.
Leuke co-op titel
Helldivers is een geheel andere indie-game dan de overige zes die we eerder deze week bespraken. Top-down shooters moeten het meestal niet hebben van de grafische pracht, maar kennen vaak wel een verslavende gameplay. Deze game zal ongetwijfeld het beste uitpakken in de co-op voor vier personen en met de ondersteuning op zowel de Playstation, 4, PlayStation 3 als de Vita ziet het er naar uit dat er genoeg mensen met Helldivers aan de slag kunnen.