Maffe Maandag - Foute matjes, bordspellen en videogames

Article
maandag, 01 april 2013 om 22:00
xgn google image
Nee lieve lezers, dit is geen één aprilgrap. Dit is de gewone, vertrouwde Maffe Maandag. Hier trekken we ons niets aan van al die ongein, want deze rubriek is al gek genoeg. Elke week weer!
Voordat we overgaan op de orde van de dag, vind ik dat we even stil moeten staan bij afgelopen week. Vrijdag mochten we de honderdste (!) Vrijdagavondshow plaatsen en dat is een korte reflectie waard. Honderd afleveringen alweer! Vooral leuk vond ik het terugblik-item, dat door de foute matjes van enkele redacteuren een echte jaren tachtig vibe had. En dat terwijl de show slechts zo’n twee jaar oud is. Ik kan niet wachten op de foute kapsels die de komende honderd afleveringen kenmerken, wat jullie?
Goed, genoeg teruggeblikt, tijd naar een traditioneel onderdeel van de Maffe Maandag (tenminste, wanneer ik ‘m schrijf): James Rolfe, aka de Angry Video Game Nerd. Hoewel ‘the nerd’ zijn meest bekende karakter is, speelt James in onderstaande video bordspelliefhebber ‘Board James’. Toepasselijk, aangezien het afgelopen zaterdag ‘International Tabeltop Day’ was. Jullie hebben toch allemaal meegedaan? Wij wel in ieder geval. En James ook, want hij ging aan de slag met het onschuldig ogende spel Dream Phone. Maar of het bordspel echt zo onschuldig is?
Dan over naar iets geheel anders: Far Cry 3: Blood Dragon. "Maar dat is een grap”, hoor ik jullie denken. Maar ik ben er niet zeker van. Of beter gezegd, ik wil er niet zeker van zijn. Afgaande op de boxart is het namelijk een uitbreiding die ik absoluut wil spelen! We zien een dinosaurus die lasterstalen uit z’n ogen schiet, retro kleding en futuristische wapens. What’s not to love. Het feit dat de teasertrailer voor de game op één april is verschenen, is een slecht teken. Zou het om een grap kunnen gaan? Nee, dat mag niet! Dit moet echt zijn!
Mocht de boxart je niet overtuigen, bekijk dan de website van de game. Typisch ‘zo slecht dat het goed is’ en daar móét je wel van houden. Typ trouwens op de site vooral even de Konamicode in (Up, Up, Down, Down, Left, Right, Left, Right, B, A) en kijk wat er gebeurt. Erg spectaculair is het niet, maar website overhoop schieten is natuurlijk altijd leuk. Mocht het een grap zijn, dan heeft Ubisoft er in ieder geval iets moois van gemaakt. En als het een echte game blijkt, dan weet ik alvast wat mijn Topper van 2013 gaat worden. Waarschijnlijk niet Far Cry 3: Blood Dragon.
Tot slot wil ik afsluiten met een felicitatie richting uitgever Square Enix. Het bedrijf viert het tienjarig bestaan van zijn huidige vorm en daar mogen we best even bij stilstaan. Het bracht ons bijvoorbeeld Final Fantasy, om maar eens wat te noemen. En meer recentelijk Hitman: Absolution en Tomb Raider. Goede games dus en ik wens Square Enix dan ook nog vele goede jaren toe, waarin het bedrijf ons hopelijk blijft verblijden met vette games. Oh, en Square Enix: zorg ervoor dat je de nieuwe Thief niet verprutst! We weten je te vinden.

Populair Nieuws