Maffe Maandag - De stilte voor de storm volgeluld

Article
maandag, 12 augustus 2013 om 18:30
xgn google image
Het is rustig in gamesland. Nog wel. Laat het maar aan mij over om die stilte voor de storm vol te lullen met Half-Life, Pokémon en geklaag over de komende grote releases!
Afgelopen week was door YouTube uitgeroepen tot ‘Geek Week’ en dientengevolge werden we overspoeld met allerlei (semi-)nerdy video’s. En zoals je in zo’n situatie mag verwachten, ging er flinke aandacht uit naar games. Nu zal ik me inhouden en jullie niet alle vermakelijke filmpjes tonen, maar één favoriet dient simpelweg gedeeld te worden: een Half-Life video. Want een chick met een gravity gun is altijd goed. Zeker als alles technisch goed in elkaar steekt, met een lekker hoge productiewaarde. Al had ik natuurlijk liever een trailer voor Half-Life 3 gezien. Get on it, Valve!
Tot die tijd pak ik de Orange Box er nog maar eens bij, zodat ik in ieder geval met de gravity gun kan kloten. Nu kan dat nog, in deze stilte voor de storm. Want hoewel ik erg uitkijk naar DuckTales en er vast fans zijn van PAYDAY 2, kun je het nauwelijks grote titels noemen. Maar dat verandert drastisch op 23 augustus. Saint’s Row IV, Splinter Cell: Blacklist, The Bureau: XCOM Declassified, The Wonderful 101, holy shit! Ik ben blij dat ik dan nog een weekje vakantie heb voordat ik aan mijn scriptie begin! Geld heb ik na die datum in ieder geval niet meer, maar ach, tijd om te eten ook niet.
Denk overigens niet dat ik er blind van uitga dat de genoemde games goed zijn. Sterker nog, ik houd mijn hart vast. Als groot fan van de Splinter Cell-serie ben ik nog altijd erg ontevreden over Conviction, aangezien Ubisoft Sam volspoot met liters testosteron en bovennatuurlijke vaardigheden. Blacklist belooft je meer mogelijkheden te geven om terug te keren naar pure stealth, maar ik vraag me af of het de magie van Chaos Theory kan vangen. Al kan ik tegelijkertijd niet wachten om eindelijk weer een nieuwe Splinter Cell te spelen!
Hetzelfde geldt – in mindere mate – voor Saint’s Row IV. Ik heb erg genoten van de eerste twee delen. Het derde deel vond ik iets minder: ik had het gevoel dat de makers iets te geforceerd probeerden te shockeren. En dat zal in Saint’s Row IV niet anders zijn, ben ik bang. Gelukkig heeft Volition altijd voor vermakelijke gameplay gezorgd. Tillen de superkrachten dat naar een hoger niveau? Ik hoop het! Mijn grootste angst betreffende de game betreft overigens de Collector’s Edition: ik vrees dat ik het enorm domme pakket ga kopen…
Maar voordat we aan die (hopelijk) toffe games toekomen, is het tijd voor een andere klassieker. Namelijk Pokémon! En wel voor de Wii U. Helaas heb ik het niet over de hoofdserie, die enkel op de handhelds verschijnt, maar over de Pokémon Rumble spin-off. Een beat ‘em up. Een eerder deel moest het in de recensie al ontgelden. Waarom ik het dan toch noem? Om een luie overgang te creëren natuurlijk! Want het volgende initiatief vond ik het noemen waard: de eerste 151 Pokémon getekend door 151 verschillende artiesten (check vooral de grote versie). En ja, ik ken de namen van alle 151 broekzakmonstertjes nog altijd. Hell yeah! Ben jij een grotere (Pokémon)nerd? Bewijs het in de reacties!

Populair Nieuws