Maffe Maandag: De potentie van Star Wars ontleed

Article
maandag, 09 juli 2012 om 16:45
xgn google image
Helaas! Geen Eke! De komende de weken zullen jullie het met mij moeten doen, want onze redactie-enthousiasteling gaat op vakantie. Tot die tijd doe ik mijn uiterste best jullie te vermaken, dus lees gauw verder.
Een paar dagen geleden werd mij gevraagd of ik de immer populair Maffe Maandag-rubriek tijdelijk wil overnemen. Vol goede moed ging ik natuurlijk akkoord. Met het idee dat je een echte Maffe Maandag enkel echt op een maandag kunt schrijven, wachtte ik geduldig af. Tot nu. Want al schrijvende besef ik mij iets belangrijks. Iets vernietigends: ik heb geen idee waar die Eke al zijn rare websites en filmpjes vandaan haalt! Kut.
Gelukkig ben ik wel getalenteerd in het verdoen van mijn tijd op internet en zijn er altijd een paar veilige onderwerpen om op terug te grijpen. Star Wars en Game of Thrones bijvoorbeeld. Beide onwijs populaire onderwerpen die door menig gamer worden vereerd. En jawel, ik ben over een combinatie van twee grootheden gestruikeld die een nieuw niveau van epischheid bereikt. Ik heb het natuurlijk over Game of Thrones met Lightsabers.
Bekijk hieronder een anderhalf minuut durend gevecht tussen Ned Stark en de geniepige Jaime Lanister. Ze gaan elkaar te lijf met prachtige lichtgevende de zwaarden, die middels rotoscopie op geslaagde wijze zijn weergegeven. Het feit dat ze lichte en donkere kleding dragen, maakt het geheel natuurlijk af. Geef Lord Stark een helm en je hebt Star Wars in de middeleeuwen. Cool.
En we blijven nog even bij Star Wars. De serie heeft namelijk zeer veel potentie. Een Game of Thrones-zwaardgevecht is simpelweg niet genoeg en dus is het tijd voor een andere combinatie. Wat denken jullie van Star Wars en Trials Evolution. Trails is immers een zeer toffe racer die op XGN hoge ogen heeft gegooid. En Star Wars heeft Scout Troopers. Zet die op een motor in de woestijn en voila, je hebt een gaaf internetfilmpje.
Zie de witbepantserde heren in de onderstaande video flink scheuren en jagen op een arme Ewok, terwijl ze ondertussen een arsenaal aan toffe trucs tentoon stellen. Waarom zat deze scene niet in de film? En waarom ligt de gamevorm van deze video nog niet in de winkel?! Een wat meer gevarieerde omgeving dan een woestijn is weliswaar gewenst, maar de films bieden een heel scala aan gebieden die bereden kunnen worden. George Lucas, ruikt je het geld al? Wij wel.
Goed, over naar iets persoonlijks: hoe heb ik het er vanaf gebracht? Missen jullie Eke al? Mag hij wegblijven? Moet ik meer zijn zoals Eke, mijn lange haren afzagen tot een Justin Bieber-eske pony en een ringbaard laten staan? Of beter gezegd, een slappe poging tot een ringbaard laten staan? Laat het weten in de reacties! Bedenk wel dat jullie het sowieso nog een paar weken met mij moeten doen, dus zeuren heeft geen zin. Muhahaha! Tot volgende week.