Maffe Maandag - De bijzondere toekomst van handhelds

Article
maandag, 09 september 2013 om 22:00
xgn google image
Hij is wat laat, maar hij is er toch, het is tijd voor de Maffe Maandag! Deze week observeren we een opvallende trend: handhelds worden steeds minder draagbaar. Wat vinden wij ervan?
Vandaag heb ik een bijzondere trend ontdekt: handhelds worden in rap tempo minder draagbaar. Vorige week hadden we het al over de kleutervariant van de 3DS, de hilarisch genaamde 2DS – ben ik de enige die nog steeds denkt dat het een parodie is? – en nu probeert Sony deze actie met stalen gezicht te overtreffen. Een handheld enkel zo groot maken dat het onmogelijk in je broekzak past en eruit ziet als een goedkope knock-off is niet genoeg, moet de hard- en softwaregigant gedacht hebben. Nee, laten we het hele apparaat gewoon aan de tv koppelen. Onze handheld heeft toch gefaald, dan maar zo.
En dus heeft Sony de PS Vita TV geïntroduceerd, een compact apparaat dat PlayStation Vita-games kan afspelen en allerlei tv-streaming diensten ondersteunt. Koppel het dingetje aan je tv, pak je PS3-controller en gaan. Mits je al Vita-games hebt natuurlijk. Toegegeven, het kan voor Sony geen kwaad om deze nieuwe ‘console’ op de markt te brengen. Als de Vita als handheld niet verkoopt, moet je iets anders proberen. Maar tegelijkertijd is het natuurlijk erg jammer dat Sony geen gebruik maakt van die andere grote hardware release dit jaar. Als je draagbare zo graag uit de Vita wilt halen, laat de PS4 dan ook gewoon Vita-games afspelen. Of ben ik in die gedachte alleen?
Ikzelf zit in ieder geval niet op dit nieuwe hebbedingetje te wachten. Ik heb al een PS Vita en er is vast een manier om Vita-games via m’n tv af te spelen als ik een PS4 heb (sterker nog, misschien is dat nu al wel mogelijk via m’n PS3 en weet ik het gewoon niet. Ik ben er pas zaterdag achter gekomen dat ik m’n PC als mediaserver kan gebruiken zodat ik Breaking Bad gewoon op de tv kan kijken, dus dat zegt genoeg. Wat een openbaring!). Then again, ik ben wel een techjunkie en ik heb altijd het excuus ‘moet voor XGN’…
Nu we het toch over handhelds hebben: mijn held, de Angry Video Game Nerd, heeft daar onlangs een zeer vermakelijke video over uitgebracht. Want – in tegenstelling tot deze huidige trend – vroeger was het zaak om elke game in een handzaam formaat te persen. Goedschiks of kwaadschiks. Dat resulteerde in talloze Tiger-games die letterlijk iedereen wel eens gespeeld heeft. Moeilijk uit te leggen maar direct te herkennen, dus bekijk simpelweg onderstaande video. Je weet gelijk waar ik het over heb. En dan zul je zeggen: ‘Oh ja, die ondingen!’. Want dat zijn het.
Voor mij blijft dan maar één vraag over: koop ik een 2DS? Normaliter zou die gedachte niet in me opkomen, maar sinds kort ben ik 3DS-loos. Een over andere lul heeft m’n limited edition Zelda-3DS zo uit m’n huis gejat. En dat vlak voor de release van de eerste 3D-Pokémon game. En dat is één serie die ik per se wil spelen, al is het enkel om de nostalgische waarde. Dus wat raden jullie aan? Moet ik gaan voor de goedkope baby-handheld of herinvesteren in een prijzigere 3DS (XL)? Of als jullie nog een ongebruikte 3DS hebben liggen, neem ik graag een vrijblijvend cadeau in ontvangst! Zo ben ik wel.

Populair Nieuws