Made By Google aankondigingen - De nieuwste producten van Google

Article
woensdag, 05 oktober 2016 om 16:41
xgn google image
In Ghirardelli Square in San Francisco heeft Google de Made By Google persconferentie gehouden. Hier liet Google een hele nieuwe line up aan producten zien, waaronder een heuse Google telefoon. Tijd om de belangrijkste aankondigingen op een rijtje te zetten.

Google Pixel

De Made By Google persconferentie opende gelijk met de grote knaller van de show: de nieuwste Google Pixel telefoons, namelijk de Pixel en de Pixel XL. De nieuwste telefoons van de zoekmachinegigant moeten een directe concurrent worden van onder andere de iPhone en de Samsung Galaxy S-serie.
De geruchten en lekken rondom de nieuwste telefoon, die uiteraard draait op Android, zorgde al voor een redelijke buzz rondom de toestellen, maar nu heeft Google dit zelf groots aangekondigd. De telefoon doet erg denken aan een iPhone, maar dan met de Home-knop op de achterkant van het toestel.
De telefoon ziet er strak uit, maar doet ook van binnen ook zeker niet onder voor de andere high-end smartphone modellen. De belangrijkste specs en verschillen tussen de twee Google telefoons zie je in de tabel.
Pixel Pixel XL
Scherm 5.0 inch FullHD AMOLED met 441ppi 5.5 Inch QHD AMOLED met 534 PPI
Afmeting (LxBxH) 143.8 x 69.5 x 8.5mm 154.7 x 75.7 x 8.5mm
Accu 2,770 mAh - Standbytijd tot 19 dagen - 15 minuten snelladen leidt tot 7 uur gebruik 3,450 mAh battery - Standbytijd tot 23 dagen - 15 minuten snelladen leidt tot 7 uur gebruik
Processor Snapdragon 821; MSM8996 pro AB Quad Core 2+2 Kryo 2.15GHz / 1.6GHz Snapdragon 821; MSM8996 pro AB Quad Core 2+2 Kryo 2.15GHz / 1.6GHz
Werkgeheugen 4GB LPDDR4 RAM 4GB LPDDR4 RAM
Opslaggeheugen 32 of 128Gb 32 of 128Gb
Camera achter 12.3MP IMX378
1.55μm
PDAF + LDAF
f/2.0 diafragma
12.3MP IMX378
1.55μm
PDAF + LDAF
f/2.0 diafragma
Camera voor 8MP IMX179
1.4µm
f/2.4 diafragma
Fixed focus
8MP IMX179
1.4µm
f/2.4 diafragma
Fixed focus
Video opname 1080p @ 30fps, 60fps, 120fps
720p @ 30fps, 60fps, 240fps
4K @ 30fps
1080p @ 30fps, 60fps, 120fps
720p @ 30fps, 60fps, 240fps
4K @ 30fps
Ingangen USB Type-C
USB 3.0
3.5mm headset jack
Nano SIM
USB Type-C
USB 3.0
3.5mm headset jack
Nano SIM
IP-beoordeling IP53 IP53
Kleuren Very Black, Quite Silver en Really Blue (beperkte oplage) Very Black, Quite Silver en Really Blue (beperkte oplage)
De volledige specifcatielijst is te vinden op de specificatie site van de Pixel en Pixel XL.
Bijzonder veel verschillen de telefoons dus niet van elkaar. De grotere Pixel XL maakt vooral gebruikt van de extra ruimte om een grotere batterij te kunnen meedragen en heeft een scherm met een net iets hogere resolutie. De manier waarop de telefoons werken is dus niet erg verschillend.

15 minuten laden, 7 uur gebruik

Een van de opvallende punten aan de lijst met specs is de USB Type-C aansluiting. De tweede keer dat Google een telefoon maakt waar de nieuwste USB-aansluiting al te vinden is. Eerder deed ze dit al toen ze hielp met het ontwerpen van de LG Nexus 5X en 6P.
Deze USB-C aansluiting zou, naast snellere data uitwisseling, moeten zorgen voor snellere oplaadtijden. De telefoon kan binnen 15 minuten laden en dan 7 uur lang mee. Vergeleken met de concurrent gaat de Pixel in stand by 9 dagen langer mee dan de iPhone 7 en de Pixel XL gaat 7 dagen langer aan staan dan de iPhone 7+.
Beide nieuwe Samsung Galaxy S7 telefoons gaan wel langer mee dan Googles nieuwste toestellen. Die hebben beide ongeveer 200 mAh meer vermogen in de batterij zitten.
Made By Google 1

Beste camera ooit

Maar de echte waarde van de nieuwe Pixel-telefoons zit volgens Google in de camera. De twaalf megapixel camera aan de achterkant zou de beste camera zijn die een fabrikant ooit in een telefoon heeft weten te stoppen.
De Pixel is getest door DxOMark Mobile, een website die camera's keurt op hun kwaliteit. De camera van de Google Pixel scoorde daar het hoogste cijfer ooit, namelijk een 89. Eén punt hoger dan de Samsung Galaxy S7 Edge en drie punten hoger dan de iPhone 7.
Made By Google 2

Nieuwe start voor Google telefoons

Google stormt dus met gebalde vuist de smartphone markt op na deze aankondiging bij Made By Google. Na pogingen met de LG Nexus, een samenwerking tussen LG en Google, probeert Google het nu opnieuw door een telefoon te ontwikkelen die gefabriceerd wordt door het Taiwanese HTC.
Om de telefoons kracht bij te zetten helpt Google je ook nog een met het gemakkelijk overstappen van de iPhone naar de gloednieuwe Pixel. In de doos van de nieuwe telefoon zit de zogenoemde Quick Switch Adapter. Sluit je nieuwe Pixel aan op je iPhone en zet alle bestanden in een handomdraai over. Zelfs iMessages zullen overgezet worden naar je nieuwe Google toestel.
De telefoon is eigenlijk nog niet te bestellen in Nederland, dus over de exacte prijs zijn nog onduidelijkheden. In Duitsland is hier wel meer bekend over. Voor een Pixel betaal je bij onze oosterburen 759 euro voor 32GB en 869 euro voor een 128GB versie. Voor de grote variant betaal je in Duitsland 899 euro voor een 32GB versie en 1009 euro voor 128GB. De releasedate in Amerika is door Google gezet op 20 oktober, voor Europa is deze nog onduidelijk.

Google Daydream

Voor de mensen die zich afvroegen waar Google bleef op de VR markt was daar dan eindelijk de aankondiging op Made By Google. Vol trots werd Google Daydream gepresenteerd, de nieuwste VR bril. De bril, die ongeveer dezelfde functie vervuld als de Samsung Gear VR, moet Virtual Reality een stuk normaler gaan maken.
Je kan dus je telefoon gaan gebruiken als VR apparaat. Perfect geschikt hiervoor zijn de nieuwe Pixel telefoons. Maar buiten de nieuwste Google telefoons zullen verschillende andere grote smartphone ontwikkelaars ook een telefoon gaan ontwerpen die geschikt zijn voor de nieuwe Google Daydream.
Google wil de VR bril laten voelen als 'comfortabele hardloopschoenen' en daarmee meer mensen aantrekken tot mobiele VR. De bril is bijna compleet gemaakt van stof en voelt zacht aan. In tegenstelling tot de Samsung Gear VR die van hard plastic is gemaakt.
Google wil graag dat VR niet meer voelt als een interface, maar als een tweede wereld. Bij Google Daydream past ook een controller waarmee makkelijk de virtuele wereld bestuurd kan worden en zelfs games gespeeld kunnen worden.
Google Daydream zal nog in 2016 uitkomen en kost bij de release ongeveer 80 dollar.

Google Home

Google Home is een van de nieuwste producten die gepresenteerd werd bij Made By Google. Google Home is het digitale hulpje in je huis en maakt gebruik van Google Assistant om je huis om te toveren tot een smart huis. Door middel van spraakbesturing kan de speaker gebruiken om je leven net dat stukje makkelijker te maken.
Door te starten met het stemcommando "Ok Google" begint Home te luisteren naar alle opdrachten die je haar kant op stuurt. Google Home heeft een ingebouwde speaker om ook geluid af te spelen en is daarmee bijzonder nuttig voor het aansturen van de muziek die in huis wordt afgespeeld.
Naast het aanvragen van het volgende nummer kan je Google Home ook vragen naar het laatste nieuws, het weer of de uitslagen van de Eredivisie van afgelopen zondag. Het digitale hulpje is moeiteloos te verbinden met andere smart apparaten in je huis zoals Chromecast of Philips Hue.
Google Home heeft haar Amerikaanse release staan op 4 november 2016 en het zal daar 129 dollar gaan kosten.

Google Chromecast Ultra

Google Chromecast krijgt vernieuwde versie, namelijk de Google Chromecast Ultra. Het apparaat doet precies hetzelfde wat de de Chromecast al jaren doet, namelijk het streamen van verschillende apparaten naar je televisie.
Wat de Google Chromecast Ultra extra doet is het streamen van 4K-beelden naar je televisie. Een fikse upgrade dus ten opzichte van de oude Chromecast die streamde in maximaal 1080p. Dit is alleen niet het enige waarom de Ultra een verbetering is. De Chromecast Ultra heeft een laadtijd die bijna twee keer sneller is dan zijn voorganger.
Om gebruikers te ondersteunen die geen WiFi netwerk hebben van hoge kwaliteit zit er nu een ethernet port in, zodat 4K streams makkelijker verstuurd kunnen worden naar de Chromecast Ultra. De nieuwe Chromecast Ultra is naast twee keer sneller ook twee keer zo duur als zijn voorganger. Voor 79 euro kan hij van jou zijn.

Google WiFi

Als laatste werd Google haar eigen WiFi oplossing getoond tijdens Made By Google, simpelweg genaamd Google WiFi. Met de kleine witte ronde puck voorzie je je huis gemakkelijk met een ijzersterk netwerk.
Om optimaal gebruik te maken van Google WiFi moeten verschillende van de nieuwe netwerkapparaatjes geplaatst worden om een gezamenlijk netwerk te maken. Hoe groter het huis, hoe meer Google WiFi punten er nodig zijn om een stabiel netwerk op te kunnen bouwen.
Met de app voor Google WiFi kan je eenvoudig je netwerk aansturen, je wachtwoord delen, of zelfs toegang van bepaalde apparaten blokkeren. Handig voor ouders die maar wat graag hun kinderen aan het slapen willen krijgen.
Een Google WiFi zal 129 dollar kosten bij de release, waarvan de datum nog niet exact bekend is.

Populair Nieuws