Luke Cage seizoen 2 bijna op Netflix - 5 redenen om te kijken

  Luke Cage seizoen 2 zal binnen de kortste keren op Netflix staan en fans kunnen hun geluk niet op. Heb je ooit wel van de serie gehoord, maar het nooit gezien? Dan zijn hier 5 redenen om Luke Cage te kijken!

  Netflix

  5. Het kijkt makkelijk weg

  Luke Cage heeft geen moeilijke verhaallijn, daarom is het erg makkelijk om de serie te volgen. Met de actie die zich in de serie afspeelt raak je ook niet heel snel verveeld en wil je graag verder kijken.

  Na een lange dag is het dan ook fijn om Luke Cage aan te zetten om te relaxen. Zo kan je de drukte van vandaag vergeten en eventjes genieten van alleen Luke Cage.

  Netflix

  4. Super veel actie

  De serie Luke Cage heeft veel actie, maar niet te veel. De scènes worden voldoende afgewisseld zodat je niet constant naar actie scènes zit te kijken en dit niet gaat vervelen.

  Ook blijven de krachten van Luke Cage verrassen, elke keer komt hij weer met iets nieuws, wat niet uitgemolken is. De mogelijkheden van zijn krachten lijken eindeloos. Keer op keer wordt de kijker verrast welke superkracht Luke Cage dit keer zal gebruiken.

  Netflix

  3. Een ander soort superheld

  In vergelijking tot andere Marvel films of series wordt niet steeds benadrukt dat Luke Cage een superheld is. Zelf herhaalt hij ook in verschillende afleveringen dat hij geen superheld is.

  Superheld Luke Cage wordt ook niet graag geassocieerd met superhelden en wordt liever gezien als een normaal persoon. Hij wil graag niets met de superhelden te maken hebben, maar hij wordt keer op keer terug getrokken naar het superheldenleven.

  Netflix

  2. De muziek

  Muziek speelt een grote rol in de serie Luke Cage. HipHop, R&B en Jazz komt enorm veel voor in de serie. De liedjes die gebruikt worden voor de serie zijn dan ook perfect uitgekozen voor de scènes die zich op dat moment afspelen.

  Luke Cage heeft ook een levensgroot schilderij van The Notorious B.I.G. in zijn kantoor. Ook zijn de afleveringen uit seizoen 1 vernoemd naar verschillende nummers van muziekgroep Gang Starr zoals ‘Code of the Streets’, ‘Just to get a Rep’ en ‘Now You’re Mine’. Ook verschijnt de rapper Method Man in een van de afleveringen van Luke Cage.

  Netflix

  Diversiteit

  Toen Luke Cage alleen nog maar een superheld uit een stripboek was, stond het karakter al bekend om de diversiteit in de verhalen. Luke Cage was niet de eerste afro-Amerikaanse superheld, dit was Black Panther die uitkwam in het jaar 1966.

  Bijna de hele cast in de serie Luke Cage is afro-Amerikaans, er zijn maar enkele blanke karakters. Hierdoor krijgt de serie een heel ander perspectief en laat het een heel andere levensstijl zien aangezien het verhaal zich ook afspeelt in de arme buurt Harlem. Dit alles heeft ook invloed op wat voor een superheld Luke Cage is.

  Genoeg van Luke Cage seizoen 2?

  Als je even genoeg heb van Luke Cage seizoen 2, en gewoon een actiefilm wil zien, dan hebben we hier een lijst met de 10 beste actiefilms op Netflix.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.