Luigi's Mansion 3DS Preview - Griezelen met zijn tweeën

  M-M-Mario? Zo klinkt het als het bekende broertje van Mario, Luigi, de deuren van het spookachtige huis opentrekt dat hij zojuist heeft gewonnen. Wij zitten gelukkig veilig binnen bij Nintendo, waar wij aan de slag gaan met de Luigi’s Mansion 3DS Preview!

  Onlangs heeft Nintendo tijdens de Nintendo Direct op Luigi’s Mansion 3 aangekondigd voor Nintendo Switch. Naast de geweldige game Super Mario Odyssey en Super Mario Party kunnen wij ons vermaken met de remake van de originele Luigi’s Mansion voor op de Nintendo 3DS. De eerste Luigi’s Mansion kwam namelijk uit op 14 september 2001 voor op de Gamecube.

  Luigi's Mansion 3DS Preview

  Winner, winner, ghosts for dinner

  Luigi’s Mansion was één van de eerste games waarin Luigi de hoofdrol speelde. In deze remake volg je hetzelfde bekende verhaal. Luigi wint een gigantisch huis in een wedstrijd waarvoor hij zich niet heeft opgegeven. Al snel komt hij erachter dat het huis vol zit met spoken en ergens, jawel, zijn ontvoerde broer Mario.

  Aan onze grote, lange, groene held de taak om bang te zijn en spoken op te zuigen. Met de Poltergust 3000 zuig je alle Boo’s op, terwijl je met de Game Boy Horror map op het onderste scherm van de 3DS de kamers verkent. Na het verslaan van de boss ghosts is het mogelijk om hun portret in de galerij te kiezen en opnieuw het gevecht aan te gaan. Helaas een optie die wij nog niet hebben kunnen spelen.

  Luigi's Mansion 3DS Preview

  Samen is niks eng

  Het doel van Luigi’s Mansion 3DS? Alle Boo’s verslaan en Mario redden natuurlijk. Gelukkig heb je daar hulp bij. In Luigi’s Mansion 3DS is het namelijk mogelijk om samen te spelen.

  Selecteer je save file, selecteer de optie om samen te spelen en zonder enige problemen zit je samen met een vriend of familielid dat ook op een 3DS speelt te gamen. Belangrijk om te weten is dat één speler de echte Luigi is. De tweede speler is een groene namaak Luigi die tot dusver nog geen controle heeft over het spel. Dit soms tot onze frustratie.

  Het lijkt er namelijk op dat player 1 alle deuren kan openen en naar de volgende ruimte kan lopen. Heb je bijvoorbeeld een irritante broer die snel denkt door te lopen, terwijl jij nog een kamer aan het stofzuigen bent om muntjes te verzamelen, dan wordt het een lange gamesessie. Alleen wanneer je gezellig samen alle hoeken en gaten van het spel wilt verkennen en het niet erg vindt om af en toe te moeten wachten is dit de perfecte oplossing.

  Luigi's Mansion 3DS Preview

  Net echt!

  Samen spelen is natuurlijk wel zo fijn als je de game eng vindt. Het helpt dan ook niet als het spel er zo levensecht uitziet. Wij hebben het hier natuurlijk over de optie om de game van 2D naar 3D over te schakelen waardoor het net lijkt alsof Luigi uit het scherm komt. Het overschakelen van 2D naar 3D werkt vlekkeloos en werkt fijn om tussen te schakelen.

  Ook zijn de bekende deuntjes die in de eerste Luigi Mansion zaten terug. Het bekende enge liedje dat Luigi neuriet zorgt ervoor dat je weer even een nostalgisch gevoel krijgt dat je weer echt even doet denken aan de eerste keer dat je het prachtige, enge huis van Luigi betreedt.

  Luigi's Mansion 3DS Preview

  Luigi’s Mansion 3DS Preview

  Het oude gevoel van Luigi is weer terug. Het bekende deuntje, de bekende spoken en zelfs de besturing voelt bekend aan. Tijdens onze korte Luigi's Mansion 3DS preview sessie voelt de game dan ook vertrouwd aan. Dit belooft een hoop voor de release van deze game en hopelijk ook voor Luigi's Mansion 3 voor op de Nintendo Switch!

  Luigi’s Mansion 3DS verschijnt op 19 oktober voor de Nintendo 3DS. De remake bevat betere beelden en nieuwe functies. Ga jij Luigi’s Mansion 3DS kopen? Of wacht je liever op Luigi’s Mansion 3 voor op de Nintendo Switch?

  Luigi's Mansion

  Verkijgbaar vanaf 19 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.