Super Mario Party maakt weer gebruik van de gethematiseerde traditionele spelborden, dobbelstenen, minigames, munten en sterren. Het doel is hetzelfde gebleven. Verzamel zo veel mogelijk munten door op de juiste vakken te landen en minigames te winnen en koop hier vervolgens sterren mee bij Toadette. Toch heeft Nintendo een aantal nieuwe ideeën toegevoegd.

Super Mario Party preview

Mario Party is terug!

Ieder personage heeft namelijk een normale dobbelsteen en een eigen dobbelsteen om te gebruiken. De unieke dobbelsteen bevat bijvoorbeeld meer van dezelfde nummers, hogere nummers of de mogelijkheid om munten te verliezen. Nog niet genoeg keuze? Zorg er dan voor dat je op het vakje Allies land om een dobbelsteen van een ander Nintendo personage te gebruiken.

Je gebruikt de dobbelstenen om je personage over het bekende bordspel te verplaatsen. Afhankelijk van de vlakken waarop iedereen geland is, neem je het na iedere speelbeurt in een minigame op tegen de andere spelers. En hier heeft Nintendo zich op een positieve manier ontwikkeld.

Iedereen maakt gebruik van één Joy-Con-Controller, dus één Switch levert al twee controllers op. Afhankelijk van het spel gebruik je bewegingen of de knoppen en thumbstick. Voordat je elke minigame gaat spelen krijg je als vanouds uitleg over de besturing en is het meteen mogelijk om in een scherm te oefenen. Dit werkt eenvoudig en praktisch.

Super Mario Party preview

Minigames

Wij kunnen uitgebreid toelichten welke minigames wij gespeeld hebben en hoe elke minigame werkt, maar uiteindelijk is het leuker om de game zelf te zien of ervaren. Vandaar dat wij een aantal korte minigames uitleggen en het verschil in besturing.

In Stake Your Claim is het de bedoeling is om de grootste vlakken te claimen. Dit doe je door middel van de Joy-Con-Controller horizontaal te houden, de cursor te bewegen en te bevestigen met de aangegeven knop.

In de minigame Barreling Along staan de personages op een ton en moeten ze een parcours afleggen. In deze minigame is het de bedoeling om de controller horizontaal te houden en vervolgens de bewegingssensor te gebruiken. Als je naar voren kantelt, gaat je personage naar voren. Als je de controller vervolgens naar links of rechts draait maak je een bocht.

In de laatste minigames, Social Climbers en Sizzling Stakes, is het de bedoeling om de controller verticaal vast te houden en te spelen. In Social Climbers is het de bedoeling om tegelijkertijd L of R in te drukken en de controller naar beneden te zwaaien om zo een paal te beklimmen. Sizzling Stakes is al een bekend spel uit de video’s waarin je een cube bakt en omdraait door middel van de controller omhoog te bewegen/flippen.

Super Mario Party preview

River Survival

Het tweede gedeelte van de Super Mario Party game draait om de nieuwe modus, genaamd River Survival. In River Survival is het de bedoeling om samen te werken in plaats van elkaar tegen te werken. Je zit samen met drie andere personages in een raft en moet vervolgens een rivier afleggen voordat de tijd afloopt. Onderweg kom je verschillende obstakels tegen maar ook ballonnen die minigames bevatten.

Door middel van samen te werken in de minigames krijg je een waardering voor de score. Een hoge score levert uiteindelijk meer tijd op en wanneer je daarna ook nog eens allemaal tegelijk juicht door de controller omhoog te doen kun je nog eens drie seconde krijgen. Tijdens deze spellen werk je samen door bijvoorbeeld een net op te tillen waardoor je vissen vangt. Het net komt alleen omhoog als iedereen tegelijk de controller beweegt.

Super Mario Party preview

Toads Rec Room

Het laatste gedeelte voor onze Super Mario Party Preview betreft Toad’s Rec Room waar er gebruik wordt gemaakt van twee Switches om één spel te spelen. In Toads Rec Room leg je twee Nintendo Switches op je eigen manier op tafel zodat jullie het speelveld bepalen. Het leuke hieraan is dat jullie zelf bepalen waar en hoe jullie tegen en met elkaar spelen.

Wij mochten aan de slag met twee minigames genaamd Shell Shock Deluxe en Banana split. Shell Shock Deluxe, waar je met zijn tweeën strijdt tegen twee andere spelers maakt gebruik van de Joy-Con-controllers. Banana split daarentegen maakt alleen gebruik van de twee Switches en het touchscreen.

In Shell Shock Deluxe bestuur jij een tank met de Joy-Con-Controller waarmee je de vijanden (lees vader, moeder of vrienden) moet vernietigen. Een simpele minigame, die het ontzettend leuk maakt door middel van de verschillende speelvelden die jij zelf maakt. Banana split werkt weer iets eenvoudiger door verschillende afgesneden foto’s van bananen op de twee Switches te tonen. Aan jullie de taak om zo snel mogelijk de foto’s bij elkaar te zoeken door de Switches te draaien en te bevestigen door middel van een streep te trekken over de twee Switches.

Super Mario Party preview

Super Mario Party Preview

Bij XGN houden wij wel van een feestje en gelukkig Mario en zijn vrienden ook. Benieuwd naar alle Super Mario Party details? Check dan de special waarin wij alle details op een rijtje zetten. Welke minigames uit de Super Mario Party Preview zou jij graag willen spelen?