LoL eSports Worlds 2015 group C teamoverzicht

Article
vrijdag, 25 september 2015 om 17:19
xgn google image
Op donderdag 1 oktober begint de groepsfase van League of Legends Worlds 2015. In deze special nemen we een kijkje naar de deelnemers van LoL eSports Worlds 2015 group C.
Eerder hebben we al gekeken naar de teams van groep A en groep B die meedoen aan Worlds 2015. Nu is de beurt aan groep C, de groep waarvan de uitkomst volgens velen al vast ligt.

LoL eSports Worlds 2015 group C

In tegenstelling tot de spannende groep B of de ‘makkelijke’ groep A zit in groep C de voormalig wereldkampioen SK Telecom T1, maar ook Edward Gaming zit in deze groep. SK Telecom T1 en Edward Gaming worden beide gezien als kanshebber om Worlds 2015 te winnen. Veel mensen denken dan ook dat deze twee teams zonder veel moeite uit de groepsfase komen. De andere twee teams van groep C zijn H2K-Gaming en Bangkok Titans.
Zowel SK Telecom T1 als Edward Gaming zijn favoriet op Worlds 2015 en veel sterker dan de andere twee teams in groep C. Daarom zijn SK Telecom T1 en Edward Gaming waarschijnlijk de twee teams die uit de groepsfase komen in plaats van de underdogs H2K-Gaming en Bangkok Titans. SK Telecom T1 en Edward Gaming zijn wat dat betreft nu eenmaal goden binnen deze groep terwijl H2K-Gaming en Bangkok Titans in contrast wel amateurs lijken. Groep C lijkt daarom in verhouding met groep B en A een ietwat saaie groep met een onvermijdelijke uitkomst.
78741

H2K-Gaming

Voor het Europese team H2K-Gaming is dit pas het eerste competitieve seizoen in de LCS. Desondanks wist het team goed te presteren in Europa en pakte het twee keer dit seizoen de derde plaats. Op basis van behaalde punten kwalificeerden de spelers van H2K-Gaming tijdens hun eerste professionele seizoen voor Worlds 2015. Het team behoort in Europa tot de top, maar op internationaal gebied lijkt het team overschaduwd te worden door andere teams.
H2K-Gaming bestaat uit Odoamne (Top), Loulex (Jungle), Ryu (Mid), Hjärnan (AD Carry) en kaSing (Support). Sterke punten van het team zijn teamwork, het bespelen van de map en individueel talent. Middelpunt van kritiek is meestal Loulex, die zelden individueel weet te overtuigen. Omdat hij een belangrijke rol dient te vervullen voor de loop van de game en daar meestal niet goed genoeg in slaagde, wordt hij vaak bekritiseerd.
De meest bekende speler van H2K-Gaming is zonder twijfel Ryu, de enige Koreaanse speler in het team. Als speler wordt Ryu nog immer herinnerd als ‘de andere Zed’ van de beroemde Zed versus Zed outplay. Op dit moment is dit misschien niet meer relevant, maar dit moment zal ongetwijfeld nog op het netvlies van Ryu gebrand staan.
Inmiddels zijn ruim twee jaar voorbij en dit jaar krijgt Ryu kans om wraak te nemen op Faker, nu de twee midlaners in dezelfde groep zitten. Of het Ryu deze keer zal lukken om wraak te nemen op zijn rivaal lijkt nog onzeker.
Ook al is H2K-Gaming een grootmacht in Europa, ziet het er somber uit voor het team. Omdat SK Telecom T1 en Edward Gaming in dezelfde groep zitten lijkt de kans voor H2K-Gaming om een van de twee bovenste plekken te pakken nihil. H2K zal naar verwachting slechts te bezichtigen tijdens de groepsfase, waar ze zeer waarschijnlijk de derde plaats gaan pakken.
78742

Edward Gaming

De Chinese organisatie Edward Gaming werd eind 2013 opgericht en maakt sinds die tijd behoorlijk de dienst uit in China. Zowel in 2014 als in 2015 was de organisatie meer dan succesvol in zowel China als op MSI, het internationale toernooi eerder dit jaar. Voor de Koreaanse exodus tegen het einde van 2014 had de organisatie uitsluitend Chinese spelers in dienst. Op dit moment zijn er meerdere Koreanen actief in de succesvolle Chinese organisatie.
De huidige bezetting van Edward Gaming bestaat uit Koro1 (Top), ClearLove (Jungle), PawN (Mid), Deft (AD Carry) en Meiko (Support). In het begin van het jaar kocht de organisatie Deft en PawN op voor een flinke smak geld en stond het team vrijwel het hele jaar aan kop in China. Enige tijd geleden leek Edward Gaming een beetje in een slump te zitten, maar het team wist dit te overkomen en lijkt sterker dan ooit. Net als SK Telecom T1 is Edward Gaming een favoriet om Worlds 2015 te winnen.
Edward Gaming is een supersterk team dat in staat is van de kleinste openingen gebruik te maken. Ondanks dat het team bestaat uit een mix van Chinezen en Koreanen communiceert het team in simpel Engels, maar dit lijkt het team niet in de weg te staan. Royal Club, het Chinese team dat het vorig jaar tot de finales van Worlds wist te schoppen had destijds ook twee Koreanen in het team en was ook zeer succesvol. Bovenal is Edward Gaming op hun top een van de beste teams ter wereld en in staat om iedere game een lijdensweg te maken voor de tegenstander.
Net als Invictus Gaming straft ook Edward Gaming fouten hard af. Met behulp van de kleinste fouten maakt Edward Gaming gehakt van de tegenstander. Kernspeler is ClearLove, die het tempo voor zijn team bepaalt en vaak de katalysator voor overwinningen is. SK Telecom T1 lijkt op het moment iets sterker, maar Edward Gaming zal naar verwachting met gemak minimaal de tweede plaats pakken in deze groep.
78743

Bangkok Titans

Het tweede wildcardteam op Worlds 2015 is Bangkok Titans. Dit team is afkomstig uit Taiwan en kwalificeerde voor Worlds 2015 door een wildcardtoernooi te winnen. In de GPL was het wildcardteam superieur aan de andere teams en Bangkok Titans wist ook daar te presteren. Nu is het de taak aan de Titans om hun succes over te dragen naar Worlds 2015.
Het team van Bangkok Titans bestaat uit WarL0cK (Top), 007x (Jungle), G4 (Mid), Lloyd (AD Carry) en Moss. De Titans houden van vechten met de tegenstander. Er kan een gevecht ontstaan op de meest willekeurige momenten tijdens een game van de Bangkok Titans. Door de willekeur van deze gevechten kan Bangkok Titans veel tegenstanders verrassen en zo de game winnen.
De belangrijkste speler voor de Bangkok Titans is G4, die vaak het voortouw moet nemen om zijn team naar de overwinning te leiden. Het is zijn taak om zoveel mogelijk mensen naar hem toe te laten komen zodat de rest van zijn team vrijspel heeft. Deze speelstijl is echter een beetje eenzijdig en goede teams zullen een manier vinden om deze tactiek tegen te gaan.
Bangkok Titans is een wildcardteam en wordt daarom nu al afgeschreven, zeker gezien de concurrentie in groep C waar het team tegenover staat. Hoewel ze nu al staan afgeschreven voor veel mensen, kan het team wellicht verrassen, zoals Kabum! deed vorig jaar. Desondanks lijkt het erop dat Bangkok Titans laatste zal worden in de groep, zonder ook maar één game te winnen.
78744

SK Telecom T1

Het Koreaanse SK Telecom T1 is al jaren een gigant in de League of Legends scene. SK Telecom T1 is het team van Faker, door velen beschouwd als de beste speler aller tijden. SK Telecom T1 werd twee jaar geleden al eens wereldkampioen na een overweldigend Worlds 2013. Nadat SK Telecom vorig jaar op het nippertje Worlds miste, lijkt het team sterker dan ooit en is de organisatie klaar om voor de tweede keer wereldkampioen te worden.
SK Telecom T1 is de grote favoriet voor Worlds 2015. Dat is geen verrassing, want SK Telecom T1 wist slechts één best of 3 te verliezen gedurende de afgelopen maanden. Zelfs de andere Koreaanse teams doen het in hun broek als zij tegen SK Telecom moeten spelen. Dit jaar wil SK Telecom T1 zich legendarisch maken als beste League of Legends team ooit door voor de tweede keer wereldkampioen te worden.
De SK Telecom T1 spelers zijn MaRin (Top), Bengi (Jungle), Faker (Mid), Bang (AD Carry) en Wolf (Support). Nadat de oorspronkelijke SK Telecom T1 K line-up eind 2014 ophield te bestaan, werden Bang, MaRin en Wolf van het b-team T1 S aan het huidige team toegevoegd. Inmiddels zijn ook de drie spelers van het b-team uitgegroeid tot volwaardige spelers die op het hoogst mogelijke niveau kunnen spelen. Dit team lijkt niet te stoppen en veel mensen gaan er dan ook vanuit dat het team makkelijk de finales zal halen.
Zwakke punten heeft SK Telecom T1 eigenlijk niet. Althans, het is nog niemand gelukt om deze titanen overtuigend te verslaan. Wellicht dat de internationale competitie concurrentie biedt aan SK Telecom, maar waarschijnlijk zal dit wel meevallen. Naar verwachting wint SK Telecom met gemak de groepsfase en is waarschijnlijk een van de twee teams die de finale zullen spelen eind oktober in Berlijn.

Populair Nieuws