PES 2016 - De 5 beste features van PES 2016

  PES 2016 ligt in de schappen. De game wordt jaar op jaar beter en blijft enorm ontwikkelen. Lees hier wat PES zo goed maakt in deze special over de 5 beste features van PES 2016.

  Wat houdt het klokje tikkende? Wat houdt PES in stand tegenover moordende concurrentie? Wat maakt PES tot de topgame die het nu is? Het ervaren team van Konami heeft al vele Pro Evo games uitgebracht en ieder jaar is daarin een stijgende lijn te zien. PES 2016 is daar absoluut geen uitzondering in. Onze review licht al toe waarom de nieuwe PES een topgame is, maar wij gaan er nu nog even wat dieper op in met de beste vijf features van PES 2016

  Gameplay: hemels

  Eén van de en misschien juist wel dé beste feature van PES 2016 is de gameplay. Pro Evolution Soccer heeft altijd al veel pluspunten gescoord op het gebied van gameplay, met name door het realisme is het spel, de soepelheid en de vrij goede AI. Het is dan ook gelijk één van de sterkste punten van PES en één van de elementen die van PES de topgame maakt zoals deze nu in de winkel ligt.

  vijf beste features van PES 2016 1

  Zoals het hoort

  Real Madrid speelt ook echt zoals Real Madrid hoort te spelen. Of je er nu zelf mee speelt of juist tegen speelt, het voelt authentiek. Met Ajax tegen Barcelona vol op de aanval spelen is leuk, maar dat gaat simpelweg niet. Dit heeft te maken met het realisme in PES.

  Barcelona zal het meeste balbezit hebben en het spel maken, waardoor Ajax gedwongen wordt tot bijvoorbeeld counteren. Dat is een stukje realisme. Natuurlijk kun je het niveau aanpassen, maar wie houd je dan voor de gek?

  Daarbij komt dat de AI van PES altijd al goed in elkaar gezeten heeft. Verdedigers laten nauwelijks gaten vallen, scheidsrechters zijn niet partijdig en aanvallers maken mooie en goede loopacties om het spel te bevorderen. Waar er bij concurrenten nog wel eens wat frustratie naar boven kan komen op het gebied van AI heeft PES daar veel minder last van. Dit zijn allemaal elementen die ervoor zorgen dat PES 2016 qua gameplay echt hemels is.

  Geniale modi: Master League

  Van hemelse gameplay gaan we naar een hemelse competitie: de Master League. In Master League kun je te werk gaan als manager van een team.

  Je speelt de wedstrijden en neemt alle, maar dan ook echt alle beslissingen die buiten het veld om van belang zijn. Je zorgt voor het budget, voor tevredenheid van de spelers, voor de transfers. Eigenlijk is het de bedoeling dat jij de club sportief naar de top brengt en dat ook nog eens zonder chaos te veroorzaken.

  Het is gedetailleerd, het is blijvend vermakelijk en heeft ontzettend veel diepgang. Je kan spelen in een echte gelicenseerde competitie, maar je kan ook in een geheel aangepaste competitie spelen qua teams en promotie/degradatie regeling. Alle teams en spelers aanpassen is ook mogelijk. Master League is groter en beter dan je in het eerste opzicht zou denken. Als klap op de vuurpijl kun je prachtige wedstrijden spelen op een Champions League of Europa League avond.

  Master League is zeer ondergewaardeerd, zoals zo veel offline modi bij een voetbalgame. Master League is echter zeker de moeite waard en werkt uitermate verslavend. Om deze redenen kan de Master League echt niet ontbreken aan het rijtje beste features van PES 2016.

  vijf beste features van PES 2016 2

  Geniale modi: MyClub

  Pro Evolution Soccer 2016 loopt ook op online gebied echter niet achter op de loodzware concurrentie. PES MyClub is namelijk het antwoord van Konami op de succesvolle FIFA-gamemode Ultimate Team. MyClub werkt ongeveer hetzelfde, alleen begint MyClub iets meer bij de basis. Er is geen flauwekul zoals Legends of price ranges: wat je krijgt is wat je hebt.

  Het leuke concept van MyClub blijft op deze manier wel fantastisch intact. Je start je eigen verzameling spelers door (in dit geval) ballen te openen, bouwt een team, schept op tegen je vrienden, speelt tegen je vrienden en probeert te winnen om zo weer je team te versterken. MyClub blijft lekker bij de basis en Konami pakt deze gamemode zeer goed aan. Hoewel het misschien op het moment niet de meest populaire feature van PES 2016 is, is het wel één van de beste en ook eentje met heel veel potentieel voor de toekomst.

  Champions League: extra beetje wauw

  Iedere voetballiefhebber moet toch ieder jaar weer uitkijken naar de Champions League. De competitie der competities, de prijs der prijzen, de cup met de grote oren. Hoe fantastisch is het dan dat de Champions League ook speelbaar is in Pro Evolution Soccer 2016. Konami heeft wederom de licentie voor zowel de Champions League als de Europa League te pakken en dat is zeker een groot pluspunt.

  Vooral omdat de concurrentie het nalaat deze licenties te bemachtigen (waarschijnlijk door slimme afspraken van Konami), heeft PES een enorme voorsprong met een feature als de Champions League. Deze gamemode is speelbaar als aparte competitie, maar ook gedurende andere modi zoals de Master League. De Champions- en Europa League voegen gewoon dat beetje extra toe aan het realisme en de authenticiteit van een voetbalgame. Echt één van de beste features dus.

  vijf beste features van PES 2016 3

  Gamefaces: detail en emotie

  Grafisch gezien zijn er altijd van die grote discussiepunten wat betreft voetbalgames. Willen we 'echt' publiek? Moeten we de grassprietjes kunnen tellen? Moet de cornervlag meebewegen?

  Eén van de belangrijkste discussiepunten zijn altijd de gamefaces/starheads. De gamefaces van Pro Evolution Soccer zijn echt fantastisch. Vol met detail, emotie en dan ook nog eens verspreid over alle competities.

  Zelfs onbelangrijke spelers uit de eredivisie hebben gamefaces. Uiteraard niet iedere speler, maar PES gooit het duidelijk op kwaliteit. Konami heeft het qua gamefaces goed voor elkaar. De gezichten zijn levendig en net echt, wat wederom bijdraagt aan het realisme en de authenticiteit. Daarom mogen ook de gamefaces uit deze lijst niet ontbreken.

  Petje af voor Konami.

  Pro Evolution Soccer 2016

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.