De top 10 beste hack and slash games ooit

Article
vrijdag, 25 september 2015 om 17:08
xgn google image
Veel bloed, over de top actie en heel veel vijanden. Dat is de overeenkomst tussen een hoop hack and slash games die we kennen. Dit is de top 10 beste hack and slash games ooit!
Je zou denken dat deze formule op den duur een beetje repetitief zou gaan worden, maar waneer hack and slash games goed in elkaar zitten is er niks lekkerder dan door een menigte heen te hakken. In game dan. In deze special nemen wij de beste hack and slash games onder de loep.

10. Heavenly Sword

De lijst met beste hack and slash games beginnen we met Heavenly sword. in de game speel je Nariko, die met haar clan de “heavenly sword” probeert te beschermen van het kwaad. De game is voornamelijk gebaseerd op martial arts en bestaat voor een groot deel uit snelle, intense zwaardgevechten. Kort samengevat: in het rond hakken met het hemelse zwaard om het kwaad een kopje kleiner te maken!
78886

9. Metal Gear Rising: Revengeance

Metal Gear Rising: Revengeance is een pittige titel binnen de hack and slash games. Het spel bestaat eigenlijk ook vooral uit hakken en zagen, maar dat is misschien juist wel lekker aan de game. Verschillende vijanden wisselen zich af, de één nog indrukwekkender dan de ander. Jij laadt je op met de ruggengraten die je bij je vijanden uit hun lichaam trekt bij een gevecht.
78887

8. God of War

De eerste God of War stamt alweer uit 2005, maar dit is geen reden om deze titel over te slaan. In de game speel je Kratos, een veldheer van de Spartanen in de Griekse mythologie. De monsters en wezens waartegen je vecht zijn hier dan ook veelal door geïnspireerd.
Je vecht voornamelijk met de Blades of Chaos. Dit zijn 2 zwaarden die aan kettingen bevestigd zijn. Deze wapens zijn dan ook uitermate geschikt voor bloederige hack and slash actie. Hoe meer ervaring je opdoet in het spel, hoe meer dodelijke combinaties Kratos kan uitvoeren op zijn vijanden.
78888

7. Darksiders 2

In de Game Darksiders 2 speel je een ruiter van de Apocalyps, genaamd Death. Hij probeert tijdens dit avontuur de mensheid weer tot leven te wekken, na nadat deze is uitgeroeid in een oorlog tussen hemel en hel. Een heerlijke grimmige setting die zich goed leent voor vette Hack and Slash games.
Darksiders 2 kent een groot arsenaal aan wapens, maar de wapens die het meest gebruikt worden zijn de 2 zeisen, die death bij zich draagt. De gameplay wisselt tussen puzzel elementen waarbij flink geklommen dient te worden en keihard hakken.
78890

6. Dante’s inferno

Dante’s inferno is een game die eigenlijk gebaseerd is op hetzelfde verhaal als Devil May Cry en kent naast gelijkenissen ook een hoop verschillen. Deze versie heeft bijvoorbeeld een wat minder Japanse insteek. Deze Dante maakt voornamelijk gebruik van de zeis van magere hein, waamee hij zijn vijanden aan stukken scheurt.
Daarnaast gebruikt hij een soort kruis om vijanden van ver te raken en ook het gebruik van magische krachten zijn een optie. Deze krachten kun je halen door zielen te verzamelen. In de game valt ook genoeg te puzzelen, dit wordt natuurlijk altijd worden afgewisseld met ongegeneerd hakken. Dante reist in het verhaal door de negen cirkels van de hel, om de ziel van zijn geliefde Beatrice te redden van de duivel.
78891

5. Asura’s Wrath

Op nummer 6 in het lijstje beste hack and slash games staat Asura’s wrath. In deze game speel je de woedende halfgod Azura. Samen met zeven andere onsterfelijke wezens wil hij de wereld beschermen van de kwaadaardige Vlitra. Zielen van bewoners moeten hiervoor worden geofferd, omdat zij hierdoor in staat zijn een massavernietigingswapen te creëren die opgewassen is tegen de plannen van de kwaadaardige geest.
Het verhaal blijft spannend gedurende de game en de game speelt erg soepel. Wanneer Asura genoeg rake klappen uitdeelt, loopt er een balkje vol waardoor hij in staat gesteld wordt zijn vijand op brute wijze te verscheuren. Verwacht epische gevechten met goden en halfgoden!
78892 1

4. Ninja Gaiden

Ninja Gaiden is een gevestigde titel in het genre en één van de beste Hack and Slash games en deze is zeker niet voor watjes. Team Ninja heeft het de gamer niet makkelijk gemaakt. Wanneer je even niet oplet, maken je vijanden direct gehakt van je. Geen genade, Ninja Gaiden is alleen bedoeld voor gamers met een hoop doorzettingsvermogen en de scherpte van een katana.
78893

3. Devil May Cry 3: Dante’s awakening

Devil May Cry 3 is een spel uit 2005 en is uiteraard de derde game in de serie. Het verhaal speelt zich echter af vóór de eerste Devil May Cry. In deze game speel je dus een jonge versie van Dante.
In de game wisselen puzzels zich af met brute actie. Hak en schiet jezelf door een grote hoeveelheid demonen! Er zijn een hoop upgrades te verdienen, waardoor Dante in staat is krachtigere aanvallen uit te voeren op zijn tegenstanders.
78894 1

2. Ninja Gaiden 2

Hoewel het na deze ninja gaiden versie flink achteruit ging met de kwaliteit van de franchise, was Ninja Gaiden 2 een hele vette naam binnen de hack and slash games.
Let wel, ook hier is de vette ninja actie enkel en alleen weggelegd voor de gevorderde zwaardvechter. Je vijanden zijn meedogenloos en een verkeerde beweging kan er al voor zorgen dat je in plakken gesneden wordt, je bent gewaarschuwd!
78895

1. God of War III Remastered

We hebben het natuurlijk al gehad over de eerste God of War, maar deze is wat graphics betreft ook om door een ringetje te halen. De game speelt erg lekker weg, en ook de vijanden zien er imposant en indrukwekkend uit. Alsof je de hoofdrol speelt in een brute, bloederige film.
Koppen gaan gegarandeerd rollen wanneer je met de Blades of Chaos in het rond zwaait. XGN schreef eerder een lovende review over deze toptitel, die daarom een mooi plekje verdient in de lijst met hack and slash games.