LoL eSports Worlds 2015 group A teamoverzicht

Article
vrijdag, 25 september 2015 om 16:28
xgn google image
League of Legends Worlds 2015 begint op 1 oktober met de groepfase, waarin de 16 teams die meedoen aan LoL eSports Worlds 2015 strijden om bij de laatste acht te komen. In deze special vind je een overzicht van de 4 deelnemende teams in LoL eSports Worlds 2015 group A.

Wie doen er mee aan League of Legends Worlds 2015?

De deelnemers aan League of Legends Worlds zijn op de volgende manier in te delen. De vier grote regio’s (Europa, (Noord)Amerika, China en Korea) hebben alle vier het recht om drie teams te laten meedoen uit hun regio. Samen vormen die teams 12 van de 16 deelnemende teams.
De andere vier teams bestaan uit twee wildcardteams en twee teams uit Zuid-Oost Azië. De twee wildcardteams worden gekozen uit kleine regio’s zoals Brazilië of Turkije. Doordat Taiwan de regio Zuid-Oost Azië domineert komt het er eigenlijk op neer dat Taiwan de laatste twee teams. Daarna zijn alle 16 plaatsen bezet voor Worlds 2015.
De groepen waarin de teams zijn ingedeeld zijn al bijna een week bekend. We weten dus al welke teams er sowieso tegen elkaar gaan spelen in de groepsfase. Er zijn vier groepen en elk team speelt twee keer tegen de andere drie teams in zijn groep.
Ieder team speelt dus sowieso zes games op de stage van League of Legends Worlds 2015. De groepfase, waarin de meeste games worden gespeeld, vinden plaats tussen 1 en 4 oktober en tussen 8 en 11 oktober. De groepsfase wordt gespeeld in Parijs. De kwartfinales worden in Londen gespeeld, de halve finales in Brussel en de finale in de Mercedes-Benz arena in Berlijn.
Op de volgende pagina’s kun je de 4 deelnemende teams vinden van groep A. Ook geven wij een inkijk in hun specifieke speelstijl en een verwachting of zij de groepsfase overleven van League of Legends Worlds 2015.
Let wel op dat de laatste keer dat de meeste teams speelden al enige tijd geleden is en er een hoop veranderd kan zijn in de tussentijd. Verwachtingen zijn dus puur op basis van eerdere matches die de teams hebben gespeeld.

Groep A

Groep A wordt door veel mensen gezien als de makkelijkste groep. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er geen Chinees team in deze groep zit, maar ook omdat er een wildcardteam in de groep zit. Wildcardteams worden over het algemeen beschouwd als de slechtste en meest kansloze deelnemers aan League of Legend Worlds. Groep A bestaat uit de KOO Tigers, CLG, Yoe Flash Wolves en Pain Gaming.
league of legends worlds 2015 groep a teamoverzicht 78627

Pain Gaming

Pain Gaming is een van de twee wildcardteams op Worlds dit jaar en komt uit Brazilië. Mylon is de toplaner, SirT de jungler, Kami de midlaner, brTT de Ad Carry en Dioud de support. Pain Gaming is het beste team in Brazilië en veel van de spelers zijn razend populair in hun eigen regio.
De beste speler van het team is zonder twijfel Kami de midlaner. Kami is al jaren een van de beste spelers van Brazilië en blijft presteren op het hoogste niveau. Vaak is hij het centrale punt. Zijn team geeft hem de mogelijkheid om de game voor zijn team te winnen door hem te beschermen. Een andere tacktiek van Pain Gaming is Kami zoveel mogelijk minions te laten vermoorden zodat hij het meeste geld heeft en de grootste impact kan hebben op de game.
De andere spelers van Pain Gaming behoren in Brazilië tot de beste spelers in hun eigen rol. Alleen doordat het level van de competitie in Brazilië lager ligt dan in andere regio’s, wordt het Braziliaanse team al bij voorbaat uitgesloten als winnaar.
De kans is niet groot dat Pain Gaming de groepsfase overleefd en moet dus in alle waarschijnlijkheid na de groepsfase weer naar huis. Als het Pain Gaming lukt om één game te winnen tijdens de groepsfase mag de organisatie tevreden zijn. De andere drie deelnemers in groep A zijn gewoon beter op alle fronten en daarom wordt wel verwacht dat Pain Gaming laatste wordt in de groep.
league of legends worlds 2015 groep a teamoverzicht 78628

Counter Logic Gaming

De Amerikaanse organisatie Counter Logic Gaming is een van de oudste League of Legends teams ter wereld en werd in 2010 opgericht door HotShotGG. De laatste keer dat CLG naar Worlds ging was in 2012, toen het team al snel teleurgesteld naar huis werd gestuurd. Sindsdien werd CLG de grap van de Amerikaanse League of Legends scene omdat de organisatie op de belangrijkste momenten zwaar teleurstelde en dus nooit meer succes had.
Tot niet zo lang geleden werd CLG nog dagelijks uitgefloten door de community op Reddit omdat CLG nooit goed presteerde tot de afgelopen paar maanden, toen CLG beter presteerde dan ooit tevoren nadat voormalige midlane-speler Austin ‘Link’ Shin eindelijk het team verliet nadat hij al ruim twee jaar niet wist te presteren. Met nieuwe midlaner Eugene ‘Pobelter’ Park heeft CLG de afgelopen maanden meer succes gekend dan ooit tevoren.
Eind augustus versloeg CLG tijdens de Amerikaanse finale in Madison Square Garden in New York hun eeuwenoude rivaal TSM in een heel eenzijdige best-of-5 serie met 3-0. CLG-fans waren na de finale in rep en roer en de verwachtingen voor CLG zijn hoog voor League of Legends Worlds 2015. Veel mensen verwachten dat CLG uit de groepsfase gaat komen omdat het team in de makkelijkste groep zit.
Vrijwel alle spelers van CLG vervullen een belangrijke taak in het team maar de belangrijkste spelers voor het team zijn het botlaneduo Zaqueri ‘Aphromoo’ Black en Peter ‘Doublelift’ Peng. Doublelift en Aphromoo worden al jaren gezien als een van de beste botlaneduo’s in Amerika en bovendien bepaalt Aphromoo de flow van de game en neemt de belangrijkste beslissingen, wat vaak shotcalling wordt genoemd. Eerder waren Aphromoo en Doublelift de belangrijkste personen bij uitstek, maar nu Pobelter (mid), ZionSpartan (top) en Xmithie (jungle) betrouwbaarder zijn dan ooit, is het huidige team van CLG het beste team wat de organisatie ooit heeft gehad.
De sterke punten van CLG zijn onder andere hun bekwaamheid om vroeg in de game de leiding te nemen en hun samenspel als team. Deze twee punten maken CLG een absoluut topteam in deze groep, met waarschijnlijk als enige serieuze tegenstander de Koreaanse KOO Tigers. Veel mensen verwachten dan ook dat CLG de groepsfase overleeft en minimaal de tweede plaats in de groep pakt, waardoor het team door mag naar de kwartfinales in London.
league of legends worlds 2015 groep a teamoverzicht 78629

yoe Flash Wolves

yoe Flash Wolves is een van de twee Taiwanese teams op League of Legends Worlds 2015. Ze worden vaak gezien als het nummer drie team van de Taiwanese regio. Yoe Flash Wolves wist tijdens de regionale finales in Taiwan bij elkaar te komen en te winnen, waarmee zij hun ticket naar Worlds 2015 konden boeken. Het team bestaat uit Steak (Top), Karsa (Jungle), Maple (Mid), NL (AD Carry) en SwordArt (Support).
De meeste spelers van yoe Flash Wolves zijn al eens op eerdere edities van Worlds geweest, maar hebben nooit succes gehad. Dit jaar hoopt yoe Flash Wolves na eerder dit jaar een goede indruk te hebben achtergelaten op IEM Katowice te laten zien wat het team kan op Worlds 2015.
Het voordeel dat yoe Flash Wolves heeft is dat de Taiwanese teams vooral door de westerse scene vaak onderschat worden . De Taiwanese hebben echter de mogelijkheid te oefenen tegen de Chinese en Koreaanse teams, waardoor ze dus constant kunnen oefenen tegen de beste competities die de League of Legends te bieden heeft. Zo werden yoe Flash Wolves en AHQ, het andere Taiwanese team, al eerder onderschat dit jaar maar wisten ze de kijkers te verassen door games te winnen tegen de meeste westerse topteams op internationale toernooien zoals IEM en MSI.
Omdat CLG de afgelopen maanden supersterk oogde en KOO Tigers de duidelijke favoriet zijn van groep A, wordt wel gedacht dat yoe Flash Wolves waarschijnlijk op de derde plaats gaat eindigen in de groep en dus de groepsfase niet zal overleven. De yoe Flash Wolves kunnen misschien de tweede plaats pakken als zij wederom weer kunnen verassen en CLG niet presteert, maar daar gaan de meeste mensen niet vanuit.
league of legends worlds 2015 groep a teamoverzicht 78630

KOO Tigers

De KOO Tigers is een van de drie Koreaanse teams op Worlds 2015 uit Korea, die samen met China gerekend wordt tot de twee beste regio’s binnen de League of Legends scene. KOO Tigers heeft het afgelopen jaar vrijwel altijd in de top twee gestaan binnen de Koreaanse competitie, samen met de voormalige wereldkampioen SK Telecom T1. Halverwege het seizoen werd de naam aangepast naar KOO Tigers in plaats van de voormalige naam GE Tigers.
Het team van de KOO Tigers bestaat uit Smeb (Top), Hojin (Jungle), KurO (Mid), PraY (Ad Carry) en GorillA (Support). In het begin van het huidige seizoen 5 had KOO Tigers veel succes en was het absoluut het beste team van Korea en misschien zelfs ter wereld. Na een teleurstellend IEM raakte de KOO Tigers hun identiteit een beetje kwijt en is daar sindsdien niet echt meer bovenop gekomen. Wel bleef het team alsnog samen met SK Telecom T1 bovenaan de ranglijst staan in Korea.
De stijl van KOO Tigers kenmerkt zich door een langzame start van de game, om vervolgens op momenten dat hun teamcompositie sterk is te vechten met het andere team en zo de leiding te nemen van de game. Het probleem met deze stijl, namelijk dat de Tigers en hun champions vaak zwak waren in het begin van de game, werd door sommige teams gebruikt waardoor het vijandige team soms al snel de controle over de game over kon nemen en niet zomaar meer kon verliezen. Hierdoor stierf het KOO Tigers team in sommige games vaak een langzame en pijnlijke dood totdat er geen enkele manier meer was om de game nog te kunnen winnen.
Sterspeler van de Tigers en tevens shotcaller is toplaner Smeb, die ironisch genoeg het jaar hiervoor juist gezien werd als een van de slechtste toplaners in Korea. Smeb is in staat om in zijn eentje de game te winnen voor zijn team, mits hij daar de mogelijkheid voor krijgt. De rest van de KOO Tigers zijn geen uitzonderlijke spelers, maar hun teamwork is uitzonderlijk waardoor KOO Tigers alsnog een van de betere teams is op Worlds 2015.
Omdat Korea vaak gezien wordt als de beste regio ter wereld en KOO Tigers het hele jaar de nummer één of twee was in Korea, is de KOO Tigers de duidelijke favoriet in groep A. Het enige team wat enigszins weerstand zal kunnen bieden tegen de Tigers is CLG, maar ook CLG zal de underdog zijn wanneer het team tegen de KOO Tigers speelt. KOO Tigers gaat naar verwachting de eerste plaats pakken in groep A en door naar de kwartfinales van League of Legends Worlds 2015.

Populair Nieuws