LoL eSports Worlds 2015 group B teamoverzicht

Article
vrijdag, 25 september 2015 om 16:45
xgn google image
League of Legends Worlds 2015 begint op 1 oktober met de groepfase, waarin de 16 teams die meedoen aan Worlds strijden om bij de laatste acht te komen. In deze special vind je net als in die van groep A een overzicht van de deelnemers van LoL eSports Worlds 2015 group B.

League of Legends Worlds Groep B

Groep B is de spannendste en ook meest gelijkopgaande groep tijdens League of Legends Worlds 2015 omdat de vier teams in deze groep vrij dicht bij elkaar liggen wat niveau betreft. De vier deelnemende teams in deze groep zijn Fnatic uit Europa, Cloud9 uit Amerika, Invictus Gaming uit China en AHQ uit Taiwan. Veel mensen zien Invictus Gaming en Fnatic als favorieten in deze groep, maar de verwachting is dat het werkelijk alle kanten op in deze groep op Worlds 2015.
78672

Fnatic

De Europese esports-organisatie Fnatic is al jaren dominant in Europa op zowel League of Legends gebied als op bijvoorbeeld Counter Strike Global Offensive gebied. Fnatic was het eerste team dat wereldkampioen werd in 2011, toen League of Legends nog niet zo populair was. Het League of Legends team van Fnatic heeft dit seizoen echter meer succes gehad dan ooit tevoren.
Nadat de meeste spelers Fnatic eind 2014 verlieten bleef de sterspeler YellowStar over om een nieuw team samen te stellen. Hoewel de verwachtingen van dit nieuwe met veel onbekende gezichten gevulde Fnatic team laag waren aan het begin van het seizoen, werd het tegendeel bewezen. Inmiddels is Fnatic het meest dominante team in Europa dat de competitie ver vooruit is. Onder leiding van Yellowstar brengt Fnatic volgende maand hun vierde bezoek aan de wereldkampioenschappen van League of Legends.
Het huidige League of Legends team van Fnatic bestaat uit Huni (Top), ReignOver (Jungle), Febiven (Mid), Rekkles (AD Carry) en leider YellowStar (Support). Het team wist afgelopen maanden zonder een game te verliezen de finales te bereiken, waar het uiteindelijk 3-2 won tegen Origen, het andere topteam uit Europa. Hoewel het team twee games verloor in de finales, wordt Fnatic nog steeds gezien als het beste westerse team op deze editie van League of Legends Worlds.
Kenmerkend voor de speelstijl van Fnatic zijn drie woorden, namelijk snel, slim en meedogenloos. Hoewel Fnatic in de eerste 10 à 15 minuten van de game wat op tempo moet komen, wordt dat ruimschoots ingehaald na 15 minuten speeltijd. Door het nemen van slimme en snelle beslissingen worden de meeste teams overrompeld door de samenwerking van Fnatic in teamverband. Bovendien geeft Fnatic de leiding nooit meer uit handen wanneer zij de leiding eenmaal hebben over een game. Veel games worden dan ook vrij snel, soms zelfs voordat er 30 minuten gespeeld zijn, gewonnen door Fnatic.
De belangrijkste speler voor Fnatic is support Yellowstar, die het team in het begin van het seizoen zelf heeft samengesteld. Hij is de leider van het team en cruciaal in veel van de overwinningen. Onder leiding van YellowStar zal Fnatic naar verwachting een goede indruk achterlaten in de groepsfase en minstens de tweede plaats pakken. De meeste weerstand voor Fnatic wordt waarschijnlijk gegeven door Invictus Gaming, het Chinese team in groep B.
78673

Cloud 9

Het Amerikaanse team Cloud 9 is sinds 2013 een van de beste en meest dominante teams in Amerika. De afgelopen maanden kreeg Cloud 9 het echter zwaar, omdat midlaner en shotcaller Hai maar ook junglespeler Meteos beiden het team verlieten. Uiteindelijk kwam Hai terug en wist het team de afgelopen maand het ondenkbare te doen door alsnog te kwalificeren voor Worlds 2015. Onder leiding van Hai hoopt Cloud 9 te kunnen laten zien dat ze nog steeds een team zijn dat tegenstand kan bieden tegen de allerbeste teams ter wereld.
In voorgaande jaren was Cloud 9 bijna altijd de onbetwiste kampioen in Amerika door slim de kaart te bespelen, perfect samen te spelen als een team en individueel superieur te zijn aan de oppositie. Deze sterke punten in combinatie met het leiderschap van Hai maakten Cloud 9 de absolute koning in Amerika. Nu met nieuwe midlaner Incarnati0n en Hai als jungler hoopt Cloud 9 alsnog te presteren op Worlds 2015.
Centrale speler van Cloud 9 is Hai en hij bepaalt voor ruim 90% wie wat moet doen binnen het team. Met spelers als AD Carry Sneaky en midlaner Incarnati0n en teamwork als belangrijkste factoren om de game te winnen versloeg Cloud 9 recentelijk de resterende oppositie in Amerika en pakte de laatste plek voor Worlds 2015. De pieken van Cloud 9 zijn hoog, maar vanwege een instabiel seizoen kan het ook zijn dat Cloud 9 niet zal presteren dit jaar.
Hoewel Cloud 9 een zeer indrukwekkende prestatie heeft geleverd recentelijk en tegen alle verwachtingen in toch naar Worlds 2015 gaat zal de Amerikaanse supermacht niet de groepsfase doorstaan. Dit komt omdat de oppositie in groep B voor Cloud 9 toch te sterk lijkt, al is een eventuele verrassing niet uit te sluiten. De verwachting is echter wel dat Cloud 9 hooguit de derde plaats pakt in de groepsfase en dus niet verder zal kunnen naar de kwartfinales.
78674

AHQ

Het Taiwanese team AHQ is al bijna twee jaar het beste team in Taiwan. Met internationale fanfavoriet Westdoor in de midlane heeft het team al twee jaar de Taiwanese regio gedomineerd en hoopt dit jaar eindelijk op meer internationaal succes. AHQ heeft namelijk buiten Taiwan nog nooit een internationaal toernooi gewonnen maar het team lijkt dit jaar in een positie te zitten om hier verandering in aan te brengen.
Dit seizoen was AHQ dominanter dan ooit in de regio. Ze verloren namelijk geen enkele best of 3 tegen andere teams. De vraag is echter of AHQ dit ook kan doen tegen internationale oppositie, omdat dit eerder nog niet gelukt is. AHQ wordt net als de yoe Flash Wolves uit groep A onderschat, maar AHQ heeft zeker een kans om goed te presteren op Worlds 2015.
De huidige AHQ spelers zijn Ziv (Top), Mountain (Jungle), Westdoor (Mid), AN (AD Carry) en Albis (Support). Westdoor is de populairste Taiwanese speler en AHQ heeft dit team dan ook samengesteld naar de wensen van Westdoor. AHQ is min of meer het team van Westdoor in dat opzicht. De andere vier spelers van AHQ behoren tot de absolute top in Taiwan en staan te trappelen om zichzelf te testen tegen de internationale concurrentie.
AHQ liet in mei tijdens MSI een positieve indruk achter toen ze wisten te winnen van Fnatic en TSM, tot een ieders verrassing. De community was het erover eens dat AHQ en de andere Taiwanese teams niet onderschat moeten worden op internationale toernooien. Hoewel de Taiwanese regio steeds meer erkend wordt, zit AHQ in een groep met teams die allemaal even goed of beter zijn die allemaal ook zeker door willen naar de kwartfinales. De verwachting voor AHQ is dat ze de tweede of derde plek pakken in de groepsfase, al neigt de consensus vooral naar de derde plaats onder Fnatic en Invictus Gaming.
78675

Invictus Gaming

Het heeft voor de Chinese organisatie Invictus Gaming de laatste jaren niet meegezeten. De laatste twee jaar liep de organisatie Worlds mis door teleurstellende vertoningen van de oude line-up van Invictus Gaming. Dit jaar miste Invictus Gaming wederom bijna Worlds, maar gelukkig wisten de huidige spelers wat er op het spel stond en konden ze toch de derde en laatste plek van China pakken voor Worlds. De eigenaar van Invictus Gaming had namelijk toegezegd dat hij live poep zou eten op stream als Invictus Gaming Worlds zou mislopen, maar gelukkig hoefde de arme man geen poep te eten.
Na de Koreaanse exodus rond het einde van 2014 vertrokken veel Koreaanse topspelers naar China in ruil voor een gigantisch salaris. Invictus Gaming was een van de Chinese teams die twee Koreanen toevoegde aan het team. Deze twee spelers waren RooKie (Mid) en KaKAO (Jungle). Dit Koreaanse duo speelde al eerder samen in het KT Arrows team in 2014.
Tijdens dit seizoen heeft Invictus Gaming gemixte resultaten gehad. Soms was Invictus Gaming bizar goed, soms waren ze uitermate slecht. De hoogtepunten van dit team zijn heel hoog, maar de dieptepunten zijn net zo diep. De gemixte resultaten van Invictus Gaming hebben ook deels te maken met de gigantisch sterke concurrentie in de Chinese regio.
De Invictus Gaming line-up bestaat uit Zzitai (Top), KaKAO (Jungle), RooKie (Mid), Kid (AD Carry) en Kitties (Support). De belangrijkste spelers voor het team zijn KaKAO en RooKie terwijl het duo van de botlane Kid en Kitties juist worden gezien als het zwakke punt van het team. RooKie is de absolute ster van het team en werd zelfs op sommige momenten vergeleken met Faker, de beste League of Legends speler aller tijden.
Invictus Gaming is een typisch Chinees team: agressief, snel en overrompelend. Geef dit team een vinger en ze pakken je hele arm, maar zo nu en dan is het team te agressief wat in sommige gevallen leidt tot een langzame doodbloeding door het vijandelijke team. Hoewel Invictus Gaming niet het beste team is op Worlds 2015, zijn ze voor veel mensen wel de overduidelijke favoriet in groep B. De meesten gaan er dan ook vanuit dat Invictus Gaming de eerste plaats pakt in groep B en doorgaat naar de kwartfinales.