PES Master League - de nieuwe Team Roles uitgelegd!

  In Pro Evolution Soccer zit al jaren het Master League systeem, waar de fans van de serie erg blij mee zijn. Nieuw hierin is het Team Role systeem. Maar wat is dit eigenlijk en wat kun je ermee? In deze PES Master League Special leggen wij je de Team Roles uit!

  PES fans kunnen sinds 17 september hun hart weer ophalen. PES 2016 is uit en biedt weer urenlang voetbalplezier. Deze jubileumgame in de franchise werd door ons beloond met een dikke 8.5.

  Ook dit deel kent weer een Master League modus waarin je eerst welkom geheten wordt door de clubsecretaris en daarna aan de bak mag in de transferwereld. Je kruipt in de huid van de teammanager die op de achtergrond het team naar de top moet leiden. En daarvoor is in PES 2016 een geheim wapen geïntroduceerd: de Team Role.

  PES Master League Special

  Wat is een Team Role?

  De Team Role is het nieuwe element in PES 2016. Deze zorgt voor een extra dimensie in het managen van je club. Natuurlijk had iedere speler al zijn eigen statistieken, maar nu is daar een soort perk bijgekomen. Als je een teamlid een rol toekent zal deze bijvoorbeeld meer merchandise verkopen en dus geld in het laatje brengen.

  Ook is het mogelijk dat een speler de voetballers om hem heen affecteert. In dat geval presteert dus je hele team beter. Een Team Role is dus een soort perk die je in kunt zetten om de vaardigheden van je spelers een beetje te boosten.

  Je kunt deze rollen toekennen aan de spelers in het Master League menu. Als een rol dan toegekend is aan een speler zal deze binnen zijn rol gaan groeien. Iedere match zorgt voor de bijbehorende voordelen van de betreffende rol. Daarbij wordt dit effect sterker naarmate een speler in die rol groeit.

  PES Master League Special

  Welke Team Roles zijn er?

  Er zijn zoals gemeld verschillende Team Roles in Pro Evolution Soccer 2016 beschikbaar. Iedere rol heeft zijn eigen voordeel, maar wat zijn deze precies? Hieronder zetten wij ze even op een rijtje.

  • Youth Prospect: Verdien meer ervaringspunten in een match
  • Protege: Meer ervaringspunten en meer affiniteit met het team
  • Star Player: Meer geld uit verkopen van merchandise
  • Superstar*: Meer inkomsten vanuit merchandise, maar ook vanuit de Fan Club en sponsoren.
  • Leader: Betere conditie van zijn teamgenoten in belangrijke wedstrijden
  • General*: Betere conditie van teamgenoten in álle wedstrijden en een extra boost als de speler teamcaptain is.
  • Maestro: Spelers met dezelfde positie krijgen meer ervaringspunten.
  • Grand Master*: Dezelfde effecten als de Maestro rol.
  • Bandiera:De voordelen van de Superstar, General én de Grand Master rol.
  • Legend: De voordelen van de Superstar, General én Grand Master rol, met daarbij nog een verbeterde ontwikkeling voor de teamgenoten.

  De rollen die met een * aangemerkt zijn hebben de genoemde effecten, maar er is meer. Als je de speler met deze rol teamcaptain maakt, is er namelijk een bonus van toepassing. Hieronder de extra voordelen van die rollen op een rijtje.

  • Superstar: Extra boost in de verkopen van merchandise.
  • General: Extra boost in de conditie van teamgenoten.
  • Grand Master: Een extra boost in het opdoen van ervaringspunten.

  PES Master League Special

  Hoe gebruik je de Team Roles effectief?

  Als je een speler een bepaalde rol geeft in je team, is het belangrijk dat je goed bekijkt of deze rol wel bij hem past. Je gaat een speler die al bijzonder sterk van zichzelf is natuurlijk niet boosten, terwijl de andere spelers dan mijlenver achter blijven.

  Het is verstandig een evenwichtig team samen te stellen en dan vervolgens te selecteren op spelers die je effectief in wil zetten in je team. De blijvertjes dus. Als je een speler gaat transferren heeft het helemaal geen nut deze nog te trainen.

  Heb je nou een speler die wel oke is, maar die nog geen ervaring heeft en daarbij weinig fans, zul je zien dat deze ook niks verkoopt aan merchandise. Het heeft dan dus geen nut dit te gaan zitten boosten met de Star Player rol. Het is dan verstandiger deze speler eerst sneller beter te laten worden met de Youth Prospect rol.

  Dan bouwt hij vanzelf een naam op en daarmee ook een fanbase. Die willen graag dat ene shirt kopen en dat is het moment dat jij de rol gaat verwisselen naar Star Player en de centen mag zien binnenstromen.

  PES 2016 ligt sinds 17 september in de schappen voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Deze game doet ook een serieuze gooi naar de footietroon en zou dus FIFA 16 wel eens kunnen verslaan.

  Pro Evolution Soccer 2016

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.