Logitech Circle 2 vernieuwingen - Alle informatie op een rijtje

  In 2015 lanceerde Logitech de Circle; een compacte camera die is gemaakt met het oog op home security en werkt met een simpele app. In navolging hiervan introduceert Logitech nu de Circle 2. Maar wat is er allemaal nieuw? Lees hier de vier grote Logitech Circle 2 vernieuwingen.

  4. Nieuwe hardware onder de kap

  De Logitech Circle 2 huisvest een aantal nieuwe snufjes op het gebied van hardware, die het nut van de camera sterk vergroten. Zo is de camera nu geüpgrade naar 1080p en is de kijkhoek sterk vergroot naar 180 graden. Dat betekent dat je met één camera vaak een hele kamer in één klap kan bekijken, je hoeft dus niet meerdere camera’s te installeren of een draaiende camera te hebben om alles op te vangen.

  De Circle 2 is daarnaast ook weatherproof geworden, waardoor de camera nu buitenshuis gebruikt kan worden. Dat betekent niet dat de camera volledig waterdicht is, maar het wel resistent is tegen regen, harde windvlagen en andere weersperikelen. Heb je een lage schutting die je in de gaten wilt houden, dan is dat nu mogelijk met deze Logitech Circle 2 vernieuwingen.

  3. Een verbeterde accu en oplaadduur

  De eerste Logitech Circle kwam al in twee variaties; een bedrade en een draadloze camera. De draadloze variant heeft een accuduur van twaalf uur en kan opgeladen worden door middel van een Micro USB-kabel zodra de accu leeg is.

  De Circle 2 heeft een sterk verbeterde accu gekregen en kan tot wel drie maanden dezelfde accu gebruiken. Die duur geldt natuurlijk niet als de camera constant blijft filmen, maar de Circle 2 gaat automatisch in slaapstand als er geen beweging wordt geregistreerd en hij niet via de app wordt geactiveerd.

  De accu is daarnaast in een paar uur op te laden en je krijgt automatisch een notificatie via de app als de accu bijna leeg is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de accu leeg raakt als je een weekje op vakantie gaat.

  2. Verschillende mounts en accesoires

  Naast de standaard varianten van de bedrade en draadloze Logitech Circle 2, zijn er ook accesoires te koop die de mogelijkheden van de camera vergroten. Als je bijvoorbeeld een bedrade camera buiten neer wilt zetten, dan is de standaard kabel waarschijnlijk te kort, maar met de langere kabel is dat probleem zo opgelost.

  Als je helemaal het gedoe van kabels en regelmatig opladen wilt overslaan, dan kan je de mount voor het stopcontact kopen. De Circle 2 gebruikt het stopcontact daarmee als huisje en de camera zal dus ook nooit zonder stroom komen te zitten. Tenzij je de elektriciteitsrekening niet betaald natuurlijk.

  De meest interessante accessoire wat ons betreft is een mount voor het raam. Als je bijvoorbeeld je voortuin in de gaten wilt houden, dan kan je een camera voor het raam neerzetten, maar vaak zit daar een rand in de weg of andere objecten om de brede kijkhoek optimaal te benutten. Met de mount is het mogelijk om de camera op het raam te plaatsen met een speciale zuignap. Je hoeft niet bang te zijn dat de camera er vanaf valt, want de zuignap werkt eerder als een soort lijm en is vrij lastig om weer van het raam af te halen – opletten dus dat je de camera meteen op de juiste positie plakt.

  1. Verbeterde app en integratie met andere apparatuur

  Met de introductie van de Circle 2 worden ook de functionaliteiten van de app verbeterd en uitgebreid. We hadden het er eerder al over dat de Circle 2 automatisch in slaapmodus gaat als er geen beweging wordt waargenomen, maar via de applicatie is het mogelijk in te stellen wanneer de camera daadwerkelijk aan gaat. Heb je bijvoorbeeld de camera buiten hangen, dan wil je waarschijnlijk niet dat hij aangaat wanneer er een vogel door het beeld vliegt en dat hij pas bij grote ‘objecten’ uit de slaapmodus komt.

  De Circle 2 heeft ook de mogelijkheid om geluid op te nemen en kan optioneel ook gebruikt worden als een webcam voor videogesprekken. Je kan tevens de kijkhoek aanpassen, want tijdens een videogesprek is 180 graden waarschijnlijk niet nodig. Het is ook mogelijk om via de applicatie op afstand de microfoon aan te zetten.

  Als je een Amazon Alexa, Apple Home Kit of de Logitech POP thuis hebt staan, dan heb je met de Logitech Circle 2 nog meer profijt, want de camera is geïntegreerd met de functionaliteiten van die apparaten.

  De Logitech Circle 2 verschijnt deze zomer en zal 199 euro kosten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.