The Legend of Zelda: Links Awakening - Vijf verschillen tussen de twee versies

  Dat The Legend of Zelda Links Awakening voor de Switch een remake is van de originele Game Boy-klassieker, wisten we al. Maar het spel bevat ook nog allerlei nieuwe en verbeterde features. De grootste nieuwe Links Awakening features lichten we hier voor je uit.

  5. Potjes

  De eerste van de Links Awakening features die we willen bespreken zijn de gloednieuwe verzamelpotjes. Deze potjes zaten niet in de originele Link's Awakening en zijn toegevoegd om feeën in te bewaren. Deze lappen Link weer op nadat hij al z'n hartjes verliest in het heetst van de strijd. Een erg handige toevoeging als het aan ons ligt!

  4. Beter uitgewerkte mini-games

  Om het verkennen van Koholint eiland een beetje te variëren zijn er ook wat mini-games om te spelen. Deze zaten ook in de originele Links Awakening, maar zijn voor de remake flink op de schop genomen en mogen dus vernoemd worden als één van onze nieuwe Links Awakening features.

  Winkeltjes, mini-games en andere voorzieningen, het leven op Koholint eiland is zeker niet saai. Zo kan je tijdens je bezoek aan Mabe Village gelijk aan de slag met de grijphaak mini-game. In het echte leven zijn de grijpmachines op de kermis je vaak te slim af, maar deze grijpmachine bestuur je geheel zelf. Je kunt er zelfs een leuke Yoshi-pop winnen!

  Zin om een potje te vissen? Komt dat mooi uit, want in het vijvertje van Mabe Village vallen allerlei vissen binnen te hengelen. Op de bodem van de vijver lijkt zelfs een verrassing te liggen…

  Tenslotte kun je in Rapids Ride een wildwater ritje maken op een vlot. Tijdens dit wilde tochtje vallen er allerlei items te bemachtigen. Eén van de nieuwe Links Awakening features van de remake is dat je tijdens het varen op het vlot nu ook je hookshot kan gebruiken om tegen de stroming in te varen. Het tochtje kost wel 100 rupees, maar als je genoeg rode rupees oppakt tijdens het varen heb je die kosten zo terug verdiend!

  3. Meer verzamelobjecten

  Op Koholint eiland ligt op elke hoek gevaar op de loer, dus gelukkig kan je door het verzamelen van pieces of heart je hoeveelheid hartjes uitbreiden! Deze pieces of heart zijn verstopt over heel Koholint eiland, maar dienen ook vaak als beloning voor het uitvoeren van side-quests. Wanneer je het originele spel alle pieces of hearts had verzameld eindigde je met 14 hartjes, maar in de remake is dat uitgebreid naar 20. Eén van de betere nieuwe Links Awakening features dus.

  Maar niet alleen de pieces of hearts zijn er om je verzamelwoede te verzachten, ook vind je op het eiland magische schelpen om te verzamelen. Deze zitten goed verstopt, maar zijn zeker de moeite waard om op te speuren, want ergens op Koholint eiland kan je ze inleveren voor toffe prijzen…

  Het originele Game Boy spel bevatte in totaal 26 verzamel schelpen, maar in de remake zijn dit er wel zo'n 50! Verzamelaars, veel plezier met verzamelen!

  2. Het schakelen van items

  Misschien wel de beste nieuwe toevoeging van alle nieuwe Link's Awakening features is de verbetering in het schakelen van items. Dit klinkt natuurlijk niet zo spannend als nieuwe verzamelvoorwerpen of verbeterde mini-games, maar geloof ons maar als we zeggen dat dankzij deze nieuwe feature de spelervaring van de remake gigantisch is verbeterd vergeleken met het origineel.

  In het origineel had je namelijk voor alle items en wapens in het spel maar twee knoppen om te gebruiken. Dit betekende dat je continu het spel op pauze moest zetten om bijvoorbeeld je bommen in te ruilen voor je zwaard. Uitdagingen die vroegen om gevarieerd te werk te gaan met je wapens waren hierdoor af en toe nogal frustrerend en dat was zonde.

  In de remake zit je zwaard gewoon het hele spel vast aan de B knop, je schild en de Pegasus Boots aan de schouderknoppen en de Power Bracelet activeert automatisch. Het verwisselen van items komt in de remake dus beduidend minder voor en wanneer het wel moet gaat het snel zo vlug als het schakelen van wapens in The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

  1. Bouw-je-eigen-kerker

  De mogelijkheid om je eigen kerker te bouwen natuurlijk de beste van alle nieuwe Links Awakening features. Door verschillende kerkers uit te spelen of zogenaamde 'kamerstenen' te bemachtigen kun je jouw creativiteit op de proef stellen door je eigen kerker te bouwen, opgebouwd uit verschillende kamers.

  Deze kamers zijn gebaseerd op ruimtes van kerkers die je tijdens het spelen hebt bezocht. Je kunt niet geheel je eigen kamer creëren voor een kerker, dus een Super Mario Maker 2-achtige ervaren willen we het niet noemen. Desalniettemin kan alsnog erg creatieve en uitdagende kerkers in elkaar zetten met de middelen die je hebt. Het spelplezier lijkt eindeloos!

  Op de nieuwe Links Awakening features moet je nog even wachten!

  Wil je nog meer weten over de bouw-je-eigen-kerker feature? Dat lees later deze week in onze The Legend of Zelda: Link's Awakening review waarin we alle nieuwe Links Awakening features zullen bespreken. Kan je echt niet wachten? Lees dan eerst onze preview.

  The Legend of Zelda: Link's Awakening

  Verkijgbaar vanaf 20 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.