Top 5 The Legend of Zelda: Links Awakening Easter Eggs

  Goomba's? Yoshi? KIRBY?! De wereld van Link's Awakening voelde altijd een beetje als een koortsdroom door speciale gastrollen van allerlei Nintendo personages en zo te zien zijn deze easter eggs in HD Switch remake ook weer van de partij! Wij selecteren de beste verstopte grapjes in onze top 5 Link's Awakening Easter Eggs.

  The Legend of Zelda: Link's Awakening is niet je doorsnee Zelda spel. Het spel speelt zich af op Koholint eiland en niet in Hyrule. Zelda en Ganon zijn op dit eiland nergens te bekennen en van de Triforce hebben de bewoners van Koholint al helemaal nooit gehoord. Vergeet dus alles wat je dacht te weten over Zelda wanneer je in september aan Link's Awakening begint.

  In ruil daarvoor leer je de aandoenlijke Marin, haar vader Tarin en nog vele andere kennen. Maar wat al gauw opvalt is dat sommige bewoners van Koholint eiland wel héél veel weg hebben van andere bekende en minder bekende Nintendo personages. Takashi Tezuka, de regisseur achter Link's Awakening wilde dat de spelwereld een Twin Peaks achtige sfeer had, waarin de bewoners van het eiland verdacht overkomen en sprekend lijken of andere bestaande personages.

  Tijdens Link's Awakening duiken er dus een hoop bekende gezichten op. Maar wie kan je eigenlijk allemaal tegen het lijf lopen en waar moet je ze van kennen? Wij bereiden je alvast voor met onze top 5 Link's Awakening Easter Eggs.

  5. Yoshi

  De eerste gastrol van onze Link's Awakening easter eggs is er eentje die vast iedereen herkent, want wie kent Yoshi nou niet? De groene dinosaurus duikt op als levensechte pop tijdens een grijpkraan minigame. In ruil voor 10 rupees krijg je de kans om deze Yoshi-pop te bemachtigen in Mabe Village. De Yoshi-pop zal je alleen wel al snel moeten inleveren, want deze pop is namelijk het begin van een gigantische ruilhandel sidequest in het spel.

  Gelukkig is de Yoshi-pop wel net zo schattig als de echte Yoshi, dus hij is erg leuk om naar te kijken. Daarnaast bevindt zich op de top van het Tal Tal Heights gebergte van Koholint eiland een gigantisch ei en dat ei heeft behoorlijk wat weg van een Yoshi ei!

  Link's Awakening Easter Eggs

  4. Mr. Write

  Wat als we je nou vertellen dat tussen al de Link's Awakening Easter Eggs een referentie zit naar de maker van de Sims spellen? Jawel, The Sims, dat populaire levenssimulatie spel waarin je een huisje bouwt voor een stel brabbelende virtuele mensen.

  Will Wright, het brein achter de immens populaire spelserie begon zijn carrière met SimCity, een spel waarin je een zo succesvol mogelijke stad moest opbouwen. Tijdens het spelen van SimCity werd je begeleid door Dr. Wright, een personage die diende als een hommage aan Will Wright.

  Dr. Wright kennen de meeste wel terug uit de Super Smash Bros. spellen, waarin de rare snuiter met z'n aparte groene haarcoupe al sinds Brawl spelers belaagd met wolkenkrabbers als assist trophy. In Link's Awakening duikt hij op als Mr. Write, een droevige schrijver die verzot is op het schrijven van brieven, maar nooit antwoord terug krijgt. Erg triest is het, maar gelukkig kan Link hem een brief terug leveren om hem op te vrolijken.

  3. For Frogs the Bell Tolls

  Oke, van alle Link's Awakening Easter Eggs moeten we deze misschien maar even wat meer uitlichten. For Frogs the Bell Tolls is een actie-avonturen RPG die in 1992 voor de Game Boy verscheen, maar helaas nooit buiten Japan uitkwam. In dit spel nemen prins Sablé en prins Richard het tegen elkaar op in een wedstrijd wie zo snel mogelijk de prinses kan bevrijden uit de klauwen van de slechterik.

  Prins Sablé herkennen sommige misschien als de jonge prins met het bloempotkapsel die opduikt als assist trophy in Super Smash Bros. Ultimate. Het ventje verandert dan in een kikker of een slang en geeft spelers flink op hun donder. Genoeg aandacht voor prins Sablé dus, maar hoe zit het dan met prins Richard?

  Link's Awakening Easter Eggs

  Nou, die wordt in het zonnetje gezet in Link's Awakening! Prins Richard is te vinden in z'n villa omringd door - hoe kan het ook anders, vele kikkers. Hij verbleef eerst in het Kanalet kasteel dat te vinden is op Koholint eiland, maar is weggejaagd toen zijn dienaren in opstand kwamen. Prins Richard is in z'n eigen spel nogal een verwend nest, dus het zal ons niet verbazen als hij zich in Link's Awakening ook heeft misdragen.

  Maar wat doet zo'n obscure personage in Link's Awakening? De geruchten gaan dat de originele Link's Awakening voor de Gameboy is voortgekomen uit dezelfde game engine waarin For Frogs the Bell Tolls is gemaakt. Een eerbetoon in de vorm van een referentie is dus meer dan op z'n plaats. Het avontuur van prins Sablé en prins Richard om prinses Tiramisu te bevrijden is voor velen nog onbekend. Misschien schenkt Nintendo ons ooit nog een For Frogs the Bell Tolls HD remake gemaakt in de Link's Awakening HD engine?

  2. Mario

  ''Wat doet die Chain Chomp hier!?'' Het kan best zijn dat dit voor velen de eerste reactie was toen ze de aankondigingstrailer voor de Link's Awakening HD remake zagen. Maar deze Chain Chomp is nog maar het begin van de talloze Mario gerelateerde Link's Awakening Easter Eggs, want het spel zit er barstens vol mee.

  Tarin, Marin's vader heeft zelf behoorlijk wat weg van Mario, mede door z'n obsessie met paddenstoelen. De Cucco kippenhouder lijkt dan weer sprekend op Luigi. Mamu is een grote kikker die je tegenkomt in een beekje in Signpost Maze en een directe kopie van Wart uit Super Mario Bros 2, misschien wel één van de meest vergeten Mario personages aller tijden.

  De Chain Chomp uit de trailer heet Bow-Wow, en zal Link meerdere malen te hulp schieten tijdens zijn reis. Een brave jongen dus! In een ondergrondse kerker kom je ook Goomba's tegen, die je uiteraard ook plat kan stompen. Shy Guy's zijn verlegen, maar niet verlegen genoeg om nog een gastrolletje in Link's Awakening af te slaan. Je vindt ze als Mask-Mimic's en ze zullen elke beweging van Link nadoen.

  Link's Awakening Easter Eggs

  Ook Boo, Bob-Omb en Piranha Plant zijn van de partij. Boo Buddy is minder verlegen dan z'n Mario alterego, en zal Link ook aanvallen terwijl hij hem direct aanstaart. Bob-Omb maakt een explosief gastoptreden, en daar is gelijk alles mee gezegd. Na de show te stelen in Super Smash Bros. Ultimate als aanvullend personage duikt Piranha Plant nu ook in Link's Awakening op. De bijtgrage plant is ook overal te vinden tegenwoordig!

  Tenslotte duiken ook Blooper en Cheep-Cheep op in de water tempel van Link's Awakening, en laat Pokey de cactus een uitstekende indruk achter wanneer je tegen hem aanloopt.

  De Link's Awakening Easter Eggs gastrollen zijn dus vooral gevuld door Mario personages. Maar is er dan nog plek voor één ander gastrolletje?

  1. Kirby

  En ja, dat is er! Want ook HAL Laboratory gooit een personage in de mix, namelijk de iconische stekelige Gordo, die een optreden maakt in Link's Awakening als de Sea Urchin. Super vet toch?

  Geintje. Ondanks dat Gordo's gastrol erg gewaardeerd wordt, gaat de nummer één plek natuurlijk naar de roze held die verrassend genoeg opduikt tijdens het verkennen van de Eagle's Tower; Kirby! Anti-Kirby, op precies te zijn.

  Link's Awakening Easter Eggs

  Echt een lieverdje is Anti-Kirby niet, want hij zal er alles aan doen om Link op te zuigen en in te slikken. Ondanks dat Anti-Kirby niet veel schade aanricht, is hij lastig om uit te schakelen. Alleen met een juist geplaatste bom of twee schoten met de Magic Rod ben je in staat om Anti-Kirby van je af te weren.

  Wij zijn benieuwd hoe Anti-Kirby er uit zal zien in de Link's Awakening remake. Zal hij net zo rozig en snoezig zijn als Kirby vandaag de dag, of behoudt hij toch z'n meer simpele retrodesign van vroeger? De tijd zal het leren.

  En zo zijn we alweer aan het einde gekomen aan onze Top 5 The Legend of Zelda: Link's Awakening easter eggs. Wat is jouw favoriete gastrol? Laat het ons weten in reactie!

  The Legend of Zelda: Link's Awakening

  Verkijgbaar vanaf 20 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.