De beste boeken apps om je digitale leeservaring te verbeteren

  Vergeleken met waar we het normaal over hebben op XGN zijn boeken misschien wat traditioneel. Je zou het analoog kunnen noemen, maar dat betekent niet dat er geen voordelen te halen zijn uit een wat digitalere aanpak van je leesgedrag. Deze boeken apps kunnen je leeservaringen positief veranderen!

  5. Serial Box

  Vind jij het lastig om de tijd te vinden om een heel boek te lezen? Er is natuurlijk meestal geen echte tijdsdruk bij het lezen, maar als je het vervelend vindt om te lang te wachten tussen de hoofdstukken kan het soms lastig zijn om tijd te maken om te lezen. Is het jouw grote wens dat boeken meer rekening houden met de lange tijd die er voor jou tussen je lees-sessies in kan zitten? Dan moet Serial Box bovenaan jouw lijst met boeken apps staan.

  Met deze app heb je toegang tot originele verhalen die, net als tv-series tegenwoordig (of zoals boeken in de negentiende eeuw), episodisch verschijnen. Dat betekent dat alle verhalen er op gemaakt zijn dat je het vorige deel misschien ruim een week geleden voor het laatst gelezen hebt. Soms is het zelfs niet erg als je een deel gemist hebt. Alles komt uit in zowel e-book- als audioboek-format. Vind je de verhalen interessant, maar is de episodische release juist niks voor jou? Dan kun je een serie die al uit is natuurlijk gewoon bingen alsof het een normaal boek is.

  4. Acceleread

  Om in de sferen van literatuurliefhebbers met tijdgebrek te blijven is er Acceleread. Zoals je misschien kunt opmaken uit de naam leert deze app je om sneller te lezen. Als je het gevoel hebt dat je lang over je boeken doet, maar ook denkt dat je nog wat kunt leren, dan kun je Acceleread eens proberen.

  Misschien ben je bang dat sneller lezen tot gevolg heeft dat je minder informatie vasthoudt. Gelukkig hoef je je daar geen echte zorgen om te maken, want Acceleread oefent je ook in het bewaren en herinneren van informatie. Je leert dus sneller lezen, en de tijd die je kunt nemen voor je verder leest wordt groter. Acceleread is helaas alleen beschikbaar voor iOS, maar vergelijkbare boeken apps zijn ook voor Android beschikbaar.

  3. Audible of Storytel

  Als je veel YouTube video’s kijkt heb je vast allang gehoord van Audible, gezien de vele YouTubers waar deze dienst sponsor van is. Ook Storytel zal door de vele reclames wellicht een belletje doen rinkelen. Beide diensten leveren audioboeken, een goed alternatief voor papieren boeken voor wie geen tijd heeft om te lezen, of letterlijk niet kan lezen.

  Welke van de twee diensten voor jou het beste is hangt een beetje van je persoonlijke voorkeur af. Audible richt zich helaas (nog) niet zo sterk op de Nederlandse markt, maar als je toch al graag in het Engels leest heeft het zo zijn voordelen. Zo kun je bij Audible je audioboeken houden, ook als je die dienst afzegt. Bij Storytel is dat niet zo, maar daar kun je dan weer een veel groter Nederlandstalig aanbod vinden. Beide boeken apps hebben hun voor- en nadelen, het is aan jou om te bepalen wat bij je past.

  2. Bksy

  Ziet de naam van deze boeken app eruit alsof de bedenker een toetsenbord zonder ‘o’ had? Ja, maar daarom is de app zelf niet minder handig. Met Bksy kun je eenvoudig je collectie bijhouden. Zo heb je altijd bij de hand welke boeken je bezit en weet je ook altijd waar je boeken zijn.

  Dat laatste lijkt misschien overbodig. Hoe kun je nou niet weten waar je boeken zijn? Ze staan toch gewoon in de kast? Het gaat hier dan ook niet om de precieze fysieke locatie van je boek, maar vooral wie het boek op dat moment heeft. Zo kun je in deze app bijhouden aan wie jij boeken hebt uitgeleend én van wie jij boeken in huis hebt. Heel handig als je een leeskringetje hebt met je vrienden (iets wat je overigens ook in deze app kunt beheren).

  1. Goodreads

  Bksy is prachtig voor wie een collectie wil bijhouden, maar als je op zoek bent naar een volwaardig sociaal netwerk rondom boeken moet je bij Goodreads zijn. Met Goodreads kun je, net als in Bksy, je eigen collectie bijhouden en die van je vrienden zien. Beter nog is dat je tips kunt krijgen over boeken die je misschien interessant vindt op basis van wat je al gelezen hebt.

  Precies bijhouden aan wie je wat hebt uitgeleend is helaas geen optie, maar in veel andere opzichten is Goodreads één van de beste boeken apps die je kunt downloaden. Er is sociale interactie, je kunt reviews lezen en schrijven en je ontdekt nieuwe boeken. Je kunt Goodreads overigens ook zonder app gebruiken via een website, maar een app is natuurlijk nooit weg.

  Gebruik jij al boeken apps?

  Als je jezelf graag af en toe bezig houdt met schermloos entertainment betekent dat niet per se dat de technologie niet kan helpen. Met deze boeken apps kun je flink wat extra boeken lezen of beluisteren. Gebruik jij boeken apps, of hou je deze hobby liever analoog? Laat in de reacties weten welke apps jij aanraadt. Als je wat meer wil lezen en aanraders nodig hebt op basis van je interesse in gaming kun je onze specials met boeken over games of games gebaseerd op boeken lezen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.