Life is Strange casual cosplay - Max Caulfield

  Stel je eens voor hoe het zou zijn om iedere dag te kunnen cosplayen. Om je mooiste outfits niet meer hoeven te beperken tot de hallen van de zoveelste comic con, maar om uitgedost als je favoriete personage naar werk of school te gaan. Iets te veel van het goede? Niet volgens casual cosplay, een subtielere vorm van cosplay die iedere dag kan!

  "Wat is casual cosplay?" zul je je wellicht afvragen. Hoewel je dankzij casual cosplay dus wel degelijk cosplay kunt mengen met je alledaagse bezigheden, bedoelen we natuurlijk niet dat je in een volledige Power Amor suit achter je bureau moet gaan zitten. Nee, het is een stukje subtieler dan dat, vandaar ook de nadruk op het woord casual.

  Bij casual cosplay gaat het namelijk niet om gehele kostuums, maar om outfits die zijn samengesteld om te lijken op wat een bepaald personage uit bijvoorbeeld een game draagt. Hierdoor zijn de outfits beter geschikt voor iedere dag, omdat iemand die de game niet kent wellicht niet eens door zal hebben dat je aan het cosplayen bent. Maar voor fans is het juist wel op het eerste gezicht te herkennen, en dat maakt het zo leuk!

  In deze nieuwe rubriek zetten wij de tofste casual cosplay outfits op een rijtje. Alle kledingstukken en accessoires zijn gemakkelijk verkrijgbaar in Nederland. Om het je extra makkelijk te maken staan links naar de webwinkels waar de kleding te koop is op een rijtje onder de collage.

  Casual cosplay #1 - Max Caulfield
  Casual Cosplay Max Caulfield

  Voor het eerste artikel in deze casual cosplay serie hebben we gekozen om de outfit van Max Caulfield na te maken. Max is het hoofdpersonage in de episodische avonturengame Life is Strange uit 2015. Op het eerste gezicht lijkt Max een doodgewone tiener, tot ze erachter komt dat ze speciale krachten heeft waarmee ze de tijd kan stilzetten of zelfs terug kan draaien. Max doet vervolgens wat iedereen in haar situatie zou doen: ze begint met haar nieuwe krachten te experimenteren. Alleen kunnen er vreselijke dingen gebeuren wanneer je met de tijd knoeit...

  Zo kunnen ogenschijnlijk kleine veranderingen grootse gevolgen hebben in de toekomst. Met andere woorden: het butterfly effect. Dit fenomeen speelt een enorm belangrijke rol in Life Is Strange. Doordat je op ieder gewenst moment de tijd kan terugdraaien, kan de toekomst steeds veranderen. In deze game staan de keuzes die jij als speler maakt centraal, want het ijzersterke verhaal kan zich op allerlei verschillende manieren vertakken naar aanleiding van jouw beslissingen. En dankzij de gave van Max kan je direct de consequenties van de verschillende keuzes ervaren.

  De outfit van Max

  Gebaseerd op de kleding die Max in Life is Strange draagt hebben wij een alledaagse outfit samengesteld. De kleding uit de bovenstaande collage is bij de volgende webwinkels te vinden:

  Wie willen jullie zien in de volgende casual cosplay rubriek? Laat het ons weten door een comment achter te laten!

  Life is Strange: Before the Storm

  Verkijgbaar vanaf 31 august 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.