De beste camera accessoires voor op reis - Altijd de beste foto's!

Article
zondag, 05 mei 2019 om 14:05
de beste camera accessoires voor op reis altijd de beste fotos 150168
Op vakantie gaan is één ding, maar terugkomen met een mooie verzameling foto’s is een geval apart. Wil je de beste foto’s kunnen maken op jouw verre bestemming? Dan is het misschien handig om een spiegelreflexcamera mee te nemen of gewoon een smartphone. Lees hier de beste camera accessoires om mee te nemen op reis.

10. Draagriem voor je camera

Als je op een actieve vakantie gaat of gewoon veel onderweg bent, is het natuurlijk niet handig om altijd je camera in je handen te hebben. Een van de camera accessoires die je echt zal helpen is een draagriem. Meestal krijg je deze al bij de aanschaf van een camera, maar mocht je deze niet hebben dan is het handig om hierin te investeren.
Je kunt deze rechtstreeks aan je camera vastmaken, zodat je deze om je nek kunt dragen. Nu hopen we niet dat je een extra zware camera hebt, aangezien nek klachten hier kunnen opspelen, maar dat moet je zelf even uitvogelen. Voor de gemiddelde camera is het in ieder geval handig om een draagriem te hebben.

150169

9. Cameratas

Als je op reis gaat wil je natuurlijk dat je spullen heel blijven. Als je niet als een malloot met je spullen omgaat zal dit waarschijnlijk ook niet gebeuren, maar toch is het handig om je camera extra te beschermen tijdens je reis. Een van de camera accessoires op onze lijst is dan ook een cameratas.
Naast dat deze je camera goed beschermd zorgt dit er ook voor dat je meer spullen kwijt kunt. Zo hebben veel cameratassen een vak voor de accu, geheugenkaartjes en soms zelfs voor accessoires. Een goede cameratas van kwaliteit is een investering, maar wel eentje die het zeker waard is.

150170

8. Powerbank

Voor degene die foto's maken met hun smartphone is een powerbank echt onmisbaar. Dit is dan ook een van de camera accessoires die je niet kunt missen. Gelukkig werken de meeste telefoons gewoon de hele dag door, maar als je foto’s aan het maken en bewerken bent dan wordt je accu snel leeggezogen.
Het is daarom ook slim om een powerbank in je tas te hebben. Als je smartphone bijna leeg is sluit je het apparaat aan op de powerbank. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat een zeldzame eenhoorn gemaakt van diamanten voor je staat (Looking at you, Butt Stallion - Borderlands 2). Als je dan je smartphone niet paraat hebt baal je wel. Hoe ga je thuis dan uitleggen dat je een mythisch wezen gemaakt van diamanten hebt gezien?
150171

7. Klein statief

Een van de camera accessoires die je niet kunt missen is een statief. Vooral bij het maken van video’s is het essentieel dat je beeld stilstaat. Voor het maken van foto’s is dit trouwens ook heel handig. Mocht je een camera niet lang vast kunnen houden of geen vaste hand hebt is het een goed idee om je camera op een statief te zetten.
Je kunt dan bijvoorbeeld met de zelfontspanner de foto’s maken. Sommige camera’s hebben ook de mogelijkheid om met een app van een afstand de camera te bedienen. Helemaal handig als je niet de hele tijd bij je camera wilt blijven staan.
150172

6. Stabilizer

De videomakers onder ons hebben waarschijnlijk al genoeg van dit soort apparaatjes in huis, maar een stabilizer is perfect voor het maken van gladde foto’s en filmpjes. Dit is dan ook een van de camera accessoires die je moet hebben. Een stabilizer zorgt ervoor dat de camera of telefoon op een gladde manier beweegt. Hierdoor krijg je bijzonder strakke beelden zonder haperingen of stootjes in het beeld.
De stabilizers voor spiegelreflexcamera’s zijn over het algemeen redelijk prijzig, maar een goedkopere variant bestaat ook. DJI, het bedrijf achter veel succesvolle drones heeft namelijk een stabilizer voor smartphones. Deze DJI Osmo Mobile is perfect voor het maken van strakke video’s en foto’s. De prijs valt ook erg mee. De DJI Osmo Mobile 2 kost ongeveer 120 euro.
150173

5. Extra accu

Accu’s vreten stroom en gaan vaak snel leeg. Een van de essentiële camera accessoires is dan ook een extra accu. Aangezien het opladen van een camera-accu een redelijk lang proces is, is het handig om een tweede mee te nemen op reis. Mocht je dan niet in de buurt zijn van een stopcontact kun je gewoon door blijven gaan met foto’s maken.
Het is niet echt nodig om meer dan twee accu’s mee te nemen. Als je een beetje goed omgaat met de camera en deze niet de hele dag aan laat staan red je het prima met één verse opgeladen accu.
150174

4. GoPro

Onderweg heb je niet altijd tijd om je camera of smartphone te pakken. Een van de camera accessoires om te hebben is dan ook een GoPro. Vooral voor actieve vakanties is dit ideaal om mee te nemen. Je bevestigd deze gewoonweg aan een helm of voertuig en je kunt genieten van gladde beelden. De nieuwste GoPro heeft ook zeer goede beeldstabilisatie, waardoor de meest grote en uitbundige acties zo soepel mogelijk worden gefilmd.
Door de kleine omvang van het apparaat is deze extreem goed om mee te nemen op vakantie. Je kunt deze zelfs onder water gebruiken met de speciale hoes hiervoor. Een GoPro is onmisbaar voor bijvoorbeeld skivakanties en is ook tijdens een roadtrip aan te raden.
150175

3. Compact camera

Niet iedereen heeft budget en ruimte voor een goede spiegelreflexcamera. Vaak gaan deze voor meer dan een paar honderd euro over de toonbank. Voor degene die toch een aparte camera willen hebben is het dan handig om een compact camera aan te schaffen. Deze camera’s beschikken misschien niet over de allergrootste lenzen of de meeste functies, maar zij zijn perfect voor de hobby-fotograaf.
Als je dan ook nog een compact camera met een kantelbaar scherm aanschaft heb je ook een vlog-camera in handen. Deze camera’s hebben vrijwel altijd een ingebouwde accu die je rechtstreeks moet opladen, dus ga er niet vanuit dat je met meerdere accu’s rond zal lopen.

150176

2. Extra geheugenkaart

Het maken van foto’s is natuurlijk erg leuk, alleen heb je voor je het weet al een paar honderd foto’s gemaakt. Of dit nu allemaal bruikbare foto’s zijn weten we niet, maar de opslag van je geheugenkaart zal in ieder geval snel vol raken. Als je de foto’s van de dikke buik van je oom of dat ene mooie blaadje aan de rozenstruik niet wilt verwijderen is het handig om een extra geheugenkaart aan te schaffen.
Deze kun je zo vaak als je wil verwisselen. Het is slim om in ieder geval een geheugenkaart van 32GB te hebben, aangezien daar al genoeg op past. Ga je op een extra lange reis of moet je van alles wat je ziet foto’s maken? Dan is het handig om wat extra kaartjes mee te nemen.

150177

1. Polarisatiefilter

De beste tip die we je kunnen meegeven is het meenemen van een polarisatiefilter. Dit is één van de meest handige camera accessoires en zit ook in de tas van veel fotografen. Door een polariatiefilter op je camera te schroeven zorg je ervoor dat licht op maar één manier door je lens kan vallen. Dit maakt kleuren feller en zorgt ervoor dat de foto meer leven krijgt. Ook verkleint het filter de reflectie van licht.
Hierdoor kun je makkelijk binnen fotograferen zonder dat je jezelf in de reflectie zal zien. Een polarisatiefilter is een essentieel accessoire dat je in huis moet hebben als je een spiegelreflexcamera hebt. Door de zachte prijs is dit iets wat je niet kunt missen.

De beste camera accessoires voor op reis

Met deze accessoires kun je de beste foto's en video's maken op je jaarlijkse tripjes. Of je nou naar een ver land gaat of lekker in Nederland blijft. Als je een camera in huis hebt zijn deze tips extreem handig en is de kans op een goede foto een stuk groter.