De Life is Strange 2 hoofdpersonages uitgelicht

  Life is Strange weet iedere keer weer een prachtig verhaal neer te zetten, waarbij je als speler meegesleurd wordt in een reeks van emoties. Hoofdpersonages Sean en Daniel Diaz hebben beiden een ijzersterk karakter en een speciale band in Life is Strange 2. Wij vertellen er meer over.

  Sean Diaz

  Waarschuwing: Deze special bevat spoilers! Lezen is dus op eigen risico.

  Sean Diaz is één van de twee belangrijkste hoofdpersonages in Life is Strange 2. Hij is een zestienjarige jongen die in eerste instantie een normaal leven lijkt te leiden met zijn vader en broertje. Hij spreekt met zijn gezin over het algemeen Engels, maar af en toe geeft de game je de indruk over zijn afkomst, doordat er soms Spaans in gesproken wordt. Met zijn moeder hebben hij en de rest van het gezin geen contact.

  In de game doet hij zich stoer voor, zoals wanneer hij zijn broertje Daniel beschermt tegen zijn buurjongen. Toch zien we ook een zachtere kant van Sean, bijvoorbeeld wanneer hij het over zijn crush heeft met zijn beste vriendin Lyla. Hij lijkt verlegen te zijn in het bijzijn van bepaalde meiden en niet veel ervaring te hebben op het gebied van relaties.

  Sean

  Ondanks Sean bepaalde karaktereigenschappen van zichzelf al toont, heb jij als speler grote invloed op de vorming van zijn karakter. Kies je ervoor om te stelen om het Daniel en jezelf makkelijker te maken of blijf je bij je eigen idealen? Dit soort keuzes hebben invloed op het verhaal, de omgeving, maar ook je kleine broertje. Welke keuze is verstandig? Jij bepaalt hoe het verhaal verder gaat en dus ook hoe de hoofdpersonages in Life is Strange 2 zich vormen.

  Hij is creatief; hij is artistiek en heeft talent voor tekenen. In de eerste episode van de game krijg je meerdere malen de kans om de omgeving te observeren en te schetsen. Dit kan je bijvoorbeeld doen als je rondkijkt in zijn kamer of wanneer hij in het bos is met zijn broertje. Zijn tekenstijl heeft wel iets weg van Max, een van de hoofdpersonages uit Life is Strange 1.

  “Verdomme, ik ben zo moe... Het voelt alsof we bijna niet vooruit gaan… Hoe moet ik nou voor ons zorgen hier? Ik weet niet eens wat er allemaal is gebeurd…”

  Life is Strange 2 hoofdpersonages

  De game laat zien dat het leven als een latino niet altijd even makkelijk is. Hij wordt meerdere malen bedreigd en beledigd met woorden als: ‘’Ga terug naar je eigen land!’’ of ‘’Mexicanen zoals jij zijn de reden waarom er een muur in ons land gebouwd moet worden!’’ Het leven van Sean verandert drastisch, wanneer hij ruzie krijgt met zijn buurjongen en zijn vader door een politieagent wordt doodgeschoten.

  Dit incident leidt ertoe dat hij en zijn broertje gedwongen zijn om hun huis te verlaten en het dichtstbijzijnde bos in te vluchten. Dit bos is een soort natuur \reservaat waar allemaal gevaarlijke dieren rondlopen. De broers moeten daar dus zien te overleven. Sean neemt een ouderlijke rol aan tegenover Daniel. Hij beschermt hem, zorgt voor hem en geeft hem te eten en te drinken. Ook houdt hij geheim dat zijn vader doodgeschoten is, om zijn broertje niet te kwetsen. Kortom, er gebeurt dus genoeg in de eerste episode van Life is Strange. Benieuwd naar wat achtergrondinformatie over de game? Recent is er ook een Life is Strange 2: Road of Life documentaire uitgekomen.

  Sean & Daniel

  Daniel Diaz

  Ook Daniel Diaz, het broertje van Sean, is een van de belangrijke hoofdpersonages is Life is Strange 2. Hij is een negenjarige jongen die nog vrolijk en kleurrijk in het leven staat. Zijn personage kan het beste worden omschreven als onschuldig en nieuwsgierig. In de game is hij vooral bezig met onschuldige dingen, zoals het naspelen van een zombie en het spelen van videogames.

  Hij ziet zijn vader en oudere broer als grote voorbeeld en kijkt erg tegen hen op. Sean noemt hem vaak “enano”, wat dwerg of kind betekent. De game hint ernaar dat hij de beste vriendin van Sean wel leuk vindt. Hij probeert zich vaak iets volwassener te gedragen als Sean in contact met haar is.

  Kinderlijk karakter

  Zijn kinderlijke karakter komt vaak naar boven. Dit is al vroeg in het verhaal te zien, bijvoorbeeld wanneer Daniel, Sean en hun vader in de keuken staan. Sean moet kiezen wie de chocoladereep mag opeten. Als hij Daniel niet kiest, wordt Daniel opstandig en boos. Ook later in het verhaal keert deze eigenschap terug. Als de twee broers samen door het bos lopen, begint Daniel op een gegeven moment te zeuren en continu te vragen of "ze er al zijn." Ook moet Sean hem vaak helpen om over boomstammen heen te klimmen, aangezien hij nog niet groot genoeg is er zelf over heen te klimmen.

  Toch kan hij ook heel behulpzaam zijn naar zijn broer. Toen Sean ontvoerd werd door de oude man bij het tankstation, kwam Daniel hem redden. Daniel moest vanuit de buitenkant naar binnen zien te komen en zo Sean proberen te bevrijden.

  “Sean… ben ik een monster?”

  Sean & Daniel

  Net als Max uit Life is Strange 1, heeft Daniel superkrachten. Zo kan hij voorwerpen om zich heen optillen zonder ze daadwerkelijk vast te pakken en mensen met een ongelofelijke kracht omver blazen. Er is op dit moment nog niet helemaal duidelijk wat Daniel verder allemaal met zijn bovennatuurlijke krachten kan, maar we krijgen wel een kleine indruk in de trailer.

  Na het incident met de politieagent en zijn vader, volgt er een grote knal. Daniel raakt bewusteloos en hij wordt in veiligheid gebracht door Sean. Hij kan zich weinig herinneren, maar lijkt zich wel bewust te zijn van het feit dat hij superkrachten heeft. Sean is nu de enige die hij nog kan vertrouwen. In onze Life is Strange 2 review gaven wij de game een 8. Welke van deze 2 hoofdpersonages uit Life is Strange 2 is jouw favoriet? Laat het weten in de comments.

  Sean & Daniel

  De eerste episode van Life is Strange 2 is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  Life is Strange 2

  Verkijgbaar vanaf 27 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.