Tien films die remakes moeten krijgen - van Harry Potter tot Grease

  Tegenwoordig komen er steeds meer remakes. Iedereen kent bijvoorbeeld wel de remake van It, maar er zijn zoveel meer films die een remake verdienen. Maar welke zijn dit? Wij hebben hier een lijst van de tien Amerikaanse films die remakes moeten krijgen!

  James Dittiger/Netflix

  Death Note - the movie (2017)

  Je ziet wel aan de titel dat deze film nog redelijk recent is uitgekomen. Maar waarom heeft deze film dan per se een remake nodig? Puur omdat de meeste mensen vonden dat de film bagger was. De film leek volgens het publiek in bijna geen enkel opzicht op de anime waar hij op is gebaseerd.

  In de film vindt Light Turner een mysterieus notitieboek waarmee hij mensen kan vermoorden zodra hij hun namen erin schrijft. Dit besluit hij te doen bij criminelen en dit gaat niet ongemerkt. Hij trekt de aandacht van een detective genaamd L. Verder lijkt ook een meisje genaamd Mia in de film hem steeds interessanter te vinden en gaat ze uiteindelijk zelf ook zitten klooien met de Death Note.

  In de anime heet het hoofdpersonage ten eerste Light Yagami. Dat is al punt een waar de film en de anime verschillen. Verder lijkt het in de film alsof Light uiteindelijk alles doet voor Mia, terwijl Light in de anime een psychopaat is.

  Verder zou ook de casting anders moeten worden gedaan. De cast van de film was niet slecht, het is niet alsof Natt Wolff bijvoorbeeld niet kan acteren, maar voor deze film klopte het gewoon niet. Er zaten geen Aziaten in de film terwijl de film gebaseerd is op een Japanse manga. Van alle films die remakes moeten krijgen zou dus Death Note echt als een van de eerste eentje moeten krijgen. Omdat de details die niet klopten in de film storend zijn.

  In een remake kunnen de makers ervoor zorgen dat de film meer zou lijken op de anime.

  Universal Pictures

  Jaws (1975)

  Jaws is een redelijk oude film. De film is geregisseerd door Steven Spielberg en toen hij uitkwam werd deze film een ontzettende hit. Jaren later wordt er nog gesproken over deze film. De meeste mensen kennen in ieder geval de naam van de film en anders hun ouders wel. Uiteraard is ook iedereen bekend met het iconische deuntje.

  In de film moet sheriff Martin Brody mensen beschermen tegen een witte haai die in het water bij het strand zwemt. Veel mensen raken gewond door deze haai. Deze film heeft ongeveer 470 miljoen dollar opgeleverd en verschillende Oscars gewonnen. Dus waarom zou zo’n film nou een remake nodig hebben?

  Jaws is dus al wat verouderd. Dat houdt ook in dat deze klassieker wat oudere special effects heeft. Als de film nu opnieuw gemaakt zou worden, dan zouden de special effects naar een heel nieuw level gebracht kunnen worden. Deze film verdient dus echt een remake, omdat de film toendertijd al ontzettend goed was. Bij het maken van een remake van Jaws zouden we onze moderne filmtechnologie toe kunnen passen om de film nog mooier te maken.

  Warner Bros

  De Harry Potter serie (2001 t/m 2011)

  Niet schrikken van de titel. Harry Potter is volgens veel mensen een van de beste filmseries die ooit is gemaakt. Er is een wereld gecreëerd die vol zit met magie. Sommige details uit de boeken hadden wat beter kunnen worden uitgelicht in de films. Toch werden de films erg goed ontvangen bij het publiek. De filmreeks is namelijk ontzettend bekend. Er zijn veel merchandise en games om de films heen gemaakt en verkocht vanwege de bekendheid van de reeks. In onze special over de beste Harry Potter games kan je lezen welke daarvan daadwerkelijk goed zijn.

  De reden dat de Harry Potter serie een remake nodig heeft, is omdat veel mensen er nog niet overheen zijn dat de filmreeks is beëindigd. Veel mensen waren er niet klaar voor om in 2011 afscheid te nemen van alle personages en acteurs. De fans praten dan ook over een serie van de bekende boekenreeks. Vooral toen een fan zelf een poster had gemaakt voor de serie die compleet viral is gegaan.

  Maar wat zou er eigenlijk zo erg zijn aan een Harry Potter serie? Het enige nadeel is dat we niet dezelfde acteurs zullen hebben als in de films, maar voor de rest krijg je gewoon hetzelfde verhaal op een nieuwe manier uitgevoerd. Dus zou het nou echt zo'n slecht idee zijn om een serie te maken van Harry Potter?

  Wij vinden van niet. Deze films zouden zeker weten remakes moeten krijgen, al is het puur om te kijken hoe het resultaat zou zijn van die films.

  Paramount Pictures

  The Last Airbender (2010)

  Avatar: The Last Airbender ken je misschien wel van vroeger. Vroeger was dit namelijk een bekende animatieserie die te zien was op Nickelodeon in Nederland en België. Vooral jongeren kennen deze animatieserie wel. Toen in 2010 de film van The Last Airbender uitkwam, was iedereen dan ook enthousiast.

  Het leek alsof een airbender dat enthousiasme weg had geblazen. Veel mensen vonden onder andere de special effects slecht gedaan. Verder vonden ze ook dat de casting niet goed was gedaan, aangezien in de serie de karakters Aziatisch zijn of tenminste iets weg hebben van Inuits (oorspronkelijke bewoners van de Noordpool). In de film waren ze allemaal niet van die afkomst. Iedereen was dus zwaar teleurgesteld in deze film.

  In september hadden we al een artikel geplaatst over het feit dat er een live-action serie op Netflix zal gaan komen van Avatar: The Last Airbender. Dit is best gaaf, maar eigenlijk zouden er ook andere remake moeten komen van de film van The Last Airbender. Dit omdat we eigenlijk allemaal wel teleurgesteld waren door de live-action film in 2010.

  Universal Pictures

  The Breakfast Club (1985)

  Don’t you, forget about this movie! In deze film moeten vijf leerlingen uit vijf verschillende groepjes samen nablijven. Hier ontstaat er een soort band tussen de leerlingen, die nooit hadden verwacht dat ze ooit dingen gemeen kunnen hebben of dat er wel vriendschappen hadden kunnen ontstaan.

  Misschien herkende je zelfs wel wat acteurs die in hun jeugd hierin hebben gespeeld. Bijvoorbeeld Molly Ringwald, die de moeder van Archie speelt in Riverdale, speelt Claire in The Breakfast Club. Waarschijnlijk is zij bekender onder een oudere generatie, omdat de film zelf al wat verouderd is.

  Als het origineel zo'n succes was, waarom zou dit dan een van de films moeten zijn die remakes moet krijgen?

  Aangezien deze film zo geweldig was dat we nieuwsgierig zouden zijn hoe een remake eruit zou zien! Wij zijn daar niet de enige in. Als je een beetje op internet rond gaat speuren, dan zie je veel meer mensen die zeggen dat deze film een remake nodig heeft. Niet omdat het een slechte film is, maar puur gewoon omdat we eigenlijk allemaal wel nieuwsgierig zijn hoe dat eruit zou zien.

  Paramount Pictures

  Grease (1978)

  Australische Sandy Olsson verhuist naar Amerika en komt op school terecht bij greaser Danny Zuko. Sandy is een braaf en net opgevoed meisje, terwijl Danny een rebel is en een echte bad boy. Grease was en is nog steeds een gigantisch succes. Iedereen kent wel tijdloze nummers als “You’re the one that I want” en “Greased Lightnin” uit deze filmmusical.

  Deze film heeft echt een remake nodig, omdat het zo ontzettend leuk was toen der tijd. Ondertussen is het al veertig jaar geleden dat de film uitkwam, dus een remake zou ontzettend gaaf zijn! De film zou ook veel animo hebben aangezien het zo een heerlijk overdreven film is waar we allemaal best nog een keer van zouden kunnen genieten.

  Dit is zeker weten wel een van de meest gewilde films, als het gaat om films die remakes zouden moeten krijgen.

  Universal Pictures

  E.T. (1982)

  E.T. is een buitenaards wezen dat gestrand is op aarde. De jonge Elliot is een eenzame jongen die dit wezentje vindt en bevriend met hem wordt. Hij verbergt dit buitenaardse wezen in de kast op zijn kamer, maar dit zal natuurlijk niet voor eeuwig goed gaan.

  Deze film is ondertussen weer 36 jaar geleden voor het eerst in de bioscopen geweest en hij blijft leuk, maar stel je eens voor dat deze film een remake krijgt. Met alles wat we tegenwoordig weten over special effects en het maken van films kan deze film naar een nieuw niveau stijgen. Deze film zou echt nog fantastischer kunnen worden dan dat hij al is.

  De film verdient zeker een remake aangezien het te lang geleden is en wij (en veel andere mensen) wel benieuwd zijn naar wat deze film zou kunnen worden in onze tijd. Het zou tof zijn als dit een van de films zou zijn die remakes zou krijgen (wij vinden wel dat dit een van de films is die een remake zou moeten krijgen, anders zou deze niet in het lijstje staan).

  Sony Pictures Releasing (via Universal)

  Chappie (2015)

  In Johannesburg vecht de politie tegen criminelen met robots. Deon Wilson wil ervoor zorgen dat robots gevoelens krijgen. Wanneer Deon Wilson bezig is met experimenteren met nieuwe software op een van de robots, wordt hij overvallen. Zijn robot word gestolen en hij moet van de dieven helpen met het herprogrammeren van de robot. Deze criminelen willen de robot gebruiken voor slechte doeleinden.

  Op zich was dit geen hele slechte film. Ook in onze review over de film Chappie, scoorde de film een acht. Toch zou het geen raar idee zijn om deze in het lijstje te gooien van films die remakes moeten krijgen. Waarom, vraag je?

  De film is een mix tussen sci-fi en comedy, wat geen slechte eigenschappen zijn. Maar soms komen er stukken in voor die wel wat beter hadden gekund. Er had bijvoorbeeld iets meer diepgang in de film kunnen worden gestopt en ook had de film iets korter gekund. De film was leuk, als je van sci-fi met wat humor houdt.

  Door sommige mensen wordt gezegd dat regisseur Blomkamp als een lachertje wordt gezien doordat hij deze film heeft gemaakt. Misschien is een remake van deze film dus nog niet eens zo een slecht idee. Niks ten nadele van de film, hij was leuk, maar had wel wat beter gekund op verschillende punten. Denk dan aan dingen als het verhaal, de effecten en het genre waar Chappie tussen valt.

  Relativity Media

  Romeo + Juliet (1996)

  Er zijn al heel wat verschillende remakes van de films van dit beroemde verhaal van William Shakespeare, maar waarom zou het verhaal er dan eigenlijk nog een film moeten krijgen? In deze moderne versie van het verhaal speelt het zich af in LA. De families Montagues en de Capulets hebben een eeuwige strijd in de zakenwereld. De families ontploffen zodra zij ontdekken dat Romeo Montague en Juliet Capulet verliefd op elkaar zijn geworden.

  Je kan in deze film genieten van de jonge Leonardo DiCaprio die destijds menig vrouwenhart op hol liet slaan met zijn speelse uitstraling en halflange lokken. Verder is Romeo + Juliet een leuke film en zeker een aanrader. Het is dan ook jammmer dat deze film veel te lang geleden is gemaakt. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, zijn er al ontzettend veel verfilmingen van dit tragische verhaal.

  Het wordt dus weer eens tijd dat dit verhaal een remake krijgt. Het is ook mooi meegenomen als Dicaprio weer in de film zou spelen, maar je kan natuurlijk niet alles hebben. Bovendien is de man inmiddels heel wat ouder en misschien niet meer die mooiboy van toen. Toch hopen wij dat er nog een nieuwe versie gaat komen van dit prachtige verhaal.

  MGM

  The Silence of the Lambs (1991)

  Deze film gaat over Hannibal Lecter, een seriemoordenaar die ook wel te herkennen is aan de bijnaam “Hannibal the Cannibal”. Deze bijnaam heeft hij te danken aan het feit dat hij zijn slachtoffers vermoordt en opeet. Wat het mooie aan deze man is, is dat hij ontzettend intelligent is en zelf een fantastische psychiater is. Hierdoor besluit de FBI hem te benaderen, wanneer ze hulp nodig hebben bij het oplossen van een zaak.

  Je hebt natuurlijk al een soort remake op Netflix genaamd Hannibal met in de hoofdrol Mads Mikkelsen, maar toch zitten er verschillen tussen de film en de serie op Netflix. Wij zouden graag een remake willen zien van de film, die het verhaal precies aanhoudt. De film was namelijk zo indrukwekkend en lang geleden, dat het wel tijd wordt voor een remake.

  De remakes van dit soort films zou wel een stuk beter zijn als Mads Mikkelsen net als in de tv-serie de hoofdrol krijgt, al zou iemand anders de rol net zo goed kunnen vertolken. Een remake van The Silence of the Lambs zou het leven wel een stuk beter en leuker maken in ieder geval.

  Welke films zijn er die volgens jou echt remakes moeten krijgen?

  Wij hebben natuurlijk een lijst in elkaar gezet, maar het zou ook kunnen dat de film waar jij een remake van zou willen hebben er niet tussen staat. Welke film is dat dan? Laat het weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.