5 redenen waarom Life een Venom prequel is

Article
zondag, 26 maart 2017 om 9:00
xgn google image
Theorieën komen in alle vormen en maten. Sommige zijn goed doordacht en sommige zijn uit het luchtledige gegrepen. Een interessante nieuwe theorie is dat de film Life een prequel is op de Venom film. Wij noemen vijf redenen waarom Life een Venom prequel is.
De horrorfilm Life van Sony Pictures is sinds deze week te zien in bioscopen door heel Nederland. Deze ruimtefilm gaat over een alien die naar onze planeet wordt gehaald. Er gaat nu een theorie de rondte dat de alien uit Life wel eens Venom zou kunnen zijn, de Spider-Man schurk die volgend jaar een eigen film krijgt. Dat klinkt in eerste opzicht misschien wat ver gezocht, maar er zijn overduidelijke tekenen waarom deze theorie wel eens echt zou kunnen zijn.

5. Life gebruikt Spider-Man 3 footage

De theorie vond zijn oorsprong nadat een Reddit gebruiker een scene uit de trailer van Life herkende. De beelden die daarin gebruikt zijn, zijn namelijk afkomstig uit Spider-Man 3, de enige film waarin Venom ook voorkomt. In de beelden zie je voor een seconde mensen naar de lucht kijken. In Spider-Man 3 redt Spidey in deze scene Gwen Stacy.
Het gebeurt wel vaker dat studio's beelden hergebruiken in andere films om zo kosten te besparen. Dat uitgerekend Spider-Man 3 gekozen is om deze beelden te leveren is opvallend.
108252

4. Venom screenplay van dezelfde schrijvers

Life is geschreven door Rhett Reese en Paul Wernick. Deze twee heren hebben al connecties met Marvel via Deadpool. Voor die film schreven zij namelijk het script. De twee schrijvers hebben in een ver verleden ook een script geschreven voor een Venom film, die er toen nooit is gekomen.
Aangezien de twee ook de screenplay van Deadpool 2 schrijven zijn ze nog steeds verbonden aan superhelden. Deze connecties zouden ervoor gezorgd kunnen hebben dat de schrijvers benaderd zijn om via Life een geheime Venom prequel te schrijven.
108253

3. Sony geeft Venom en Life uit

De filmstudio achter het pas verschenen Life is Sony. De Venom film wordt ook door Sony gefilmd en in 2007 heeft Sony Spider-Man 3 uitgebracht. Sony heeft een samenwerkingsverband met Marvel om Spider-Man te laten verschijnen in Marvel films. Spider-Man Homecoming dat deze zomer verschijnt, is daar een resultaat van.
De Venom film is vooralsnog aangekondigd als een soloproject van Sony, waar Marvel dus minder invloed heeft over de gang van zaken. Dit zou ervoor gezorgd kunnen hebben dat Sony meer vrijheid heeft om met Life een connectie te maken met het Marvel universum.
108254

2. Niemand wil de theorie ontkennen

Nadat de Venom prequel theorie bekend werd, zijn Sony, de schrijvers en de regisseur van Life allemaal ondervraagd over de mogelijke connectie. Opvallend is dat niemand de theorie wil ontkennen. Sony antwoordde op de Venom prequel theorie door de Venom film release aan te kondigen in oktober 2018.
De schrijvers en regisseur van Life vinden de theorie wel grappig. Toen ze ernaar gevraagd werden moesten ze lachen en noemden ze zelf ook redenen op waarom Life een Venom prequel is. In hun verhaal praatten ze er omheen en uiteindelijk ontkennen ze de theorie niet.
108255

1. Het verhaal past perfect als Venom prequel

Het plot van Life draait om een groep astronauten in het International Space Station die voor het eerst een buitenaards wezen vinden. Het is een alien symbiote die zich aan andere wezens bindt om deze over te nemen. Dit loopt uit op een horrorscenario en de astronauten vrezen voor hun leven. Uiteindelijk vluchten ze terug naar de aarde met de alien.
Venom is ook een alien symbiote die mensen overneemt. Qua gedrag en beweging lijkt Venom ontzettend op de alien in Life. Als de symbiote op aarde toevallig tegen Eddie Brock aanloopt, is het Venom karakter compleet.
Natuurlijk gaat het hier maar om een theorie en is het goed mogelijk dat Life en Venom niets met elkaar te maken hebben. Geloof jij dat de twee films verbonden zijn en dat Life stiekem een Venom prequel is?