Top 5 beste Sonic games - Waar moet Sonic Forces aan tippen?

  SEGA werkt nu aan Sonic Forces, voormalig getiteld Project Sonic. Een mooie gelegenheid om eens te kijken naar eerdere Sonic games. Van welke titels kan deze nieuwe Sonic game nog wel iets leren? Je leest onze top 5 beste Sonic games.

  Door de jaren heen zijn er een heleboel Sonic titels verschenen. Opvallend is dat de titels vaak óf ongelooflijk goed, óf ongelooflijk slecht zijn. In deze lijst zul je zeker geen titels als Sonic Boom: Rise of Lyric tegenkomen, een game die een positie wist te scoren in de slechtste games van 2014. Wel zul je hier enkele pareltjes op het gebied van Sonic games voorbij zien komen.

  5. Sonic & All-Stars Racing Transformed

  De top 5 beste Sonic games gaat van start met een racetitel met onder andere Sonic in de hoofdrol. In de game speel je met verschillende Sonic personages waaronder Sonic, Tails, Knuckles en Dr. Eggman. Verder introduceert de game ook verschillende personages uit andere SEGA games, waaronder Amigo (Samba De Amigo).

  Samen racen ze door diverse stages op het land, zee en zelfs in de lucht. Tijdens deze races wordt gebruik gemaakt van voertuigen die zich aanpassen aan de stages.

  Mocht je Mario Kart zat zijn, maar toch snakken naar een vrolijke racegame, dan is Sonic & All-Stars Racing Transformed een leuk alternatief. De game kreeg maar liefst een 8,5 in onze review. Opvallend is hoe de titel vele malen sterker is dan zijn voorganger Sonic & All-Stars Racing. Zo wist Sonic & All-Stars Racing maar een 6,5 binnen te halen.

  Ook op Metacritic weet Sonic & All-Stars Racing Transformed hoog te scoren. Hier kreeg de titel maar liefst een 7.9 op PC en een 8.2 op consoles als Xbox 360.

  Sonic & All-Stars Racing Transformed is in 2010 uitgekomen op PC, PS3, Xbox 360 en Wii.

  4. Sonic Generations

  Sonic Generation mengt het beste van de klassieke Sonic, met het beste van de hedendaagse Sonic. Zo ga je op pad met Sonic én Sonic. Nee, dit is geen typefout: je gaat namelijk op pad met zowel de klassieke als moderne Sonic.

  In Sonic Generations worden Sonic en zijn vrienden op vreselijke wijze onderbroken tijdens een picknick ter ere van Sonics verjaardag. Al snel ontmoet Sonic in de game zijn klassieke variant, die ons nostalgisch terug doet denken aan de goede oude Sonic. De klassieke Sonic en de hedendaagse Sonic moeten vervolgens hun krachten bundelen om te zorgen dat de wereld langzaam weer in de kleurrijke wereld veranderd die we van Sonic gewend zijn.

  Het kleurrijke Sonic Generations wist maar liefst een 7,5 te scoren in onze review. De game wordt voornamelijk met dit cijfer beloond om haar geweldige snelheid en mooie graphics. De 3DS-versie van de game wist zelfs hoger te scoren! Sonic Generations kreeg op de Nintendo 3DS maar liefst een 8,0.

  Op metacritic scoore de game een 7,7 op zowel PC als Xbox 360. De Nintendo 3DS-versie van de game scoorde daarentegen weer lager. Hier kreeg Sonic Generations op de 3DS een 6,6.

  Sonic Generation is in 2011 verschenen voor zowel de PC, PS3, Xbox 360 als 3DS.

  3. Sonic Colours

  Sonic Colours vormde het opstapje voor Sonic Generations. Zo combineert de game al de 2D-gameplay van de klassieke Sonic met 3D-gameplay uit meer hedendaagse Sonic titels. Je doorloopt zes werelden die telkens wisselen tussen 2D en 3D.

  In de game heeft Dr. Eggman een immens groot amâââââusementspark gebouwd dat een opzetje moet vormen om voor altijd te stoppen met zijn carrière als superschurk.Tenminste, dat is hoe hij het naar de buitenwereld presenteert. Dr. Eggman heeft moeite om goed te zijn en kan het daarom niet laten om de buitenaardse Whisps te ontvoeren. Hij wil hun energie misbruiken om de wereldmacht te grijpen, waar jij samen met Sonic een stokje voor moet steken.

  Sonic Colours is in 2011 uitgegeven voor de Nintendo Wii. Deze Sonic game kreeg ook zijn eigen Nintendo DS-versie. Dit maakt Sonic Colour een Nintendo exclusieve Sonic-titel.

  Sonic Colours werd door ons gerecenseerd met een 7,5. Sonic Colours heeft dit cijfer voornamelijk te danken aan hoe de game doet denken aan de klassieke Sonic games. Op metacritic kreeg Sonic Colours een 7,8 op Wii en een 7,7 op DS.

  2. Sonic CD

  Als een na laatste kijken we naar Sonic CD, een Sonic game die je zowel naar het heden, verleden als toekomst neemt. De stages zijn zo opgebouwd dat je uiteindelijk switcht via speciale paaltjes, waar je met topsnelheid langs rent. Wanneer je naar een andere tijdzone gaat verandert de layout van de level, maar verandert ook de achtergrondmuziek.

  Sonic CD werd in 1993 uitgebracht voor de Dreamcast. Drie jaar later werd het spel heruitgegeven op de PC en is het spel ook naar Android, PlayStation 3, Xbox 360, iPad, iPhone,Windows Phone en Ouya gebracht.

  Interessant aan Sonic CD zijn haar geanimeerde cutscenes die toentertijd zijn gemaakt door Toei Animation. Deze cutscenes oogden alsof je naar een ouderwetse tekenfilm zat te kijken. Terwijl Sonic met grote snelheden over platforms rende klonk er onder elk filmpje een liedje.

  Nieuw in deze games zijn de 3D-special stages. Waar de normale game 2D is, is Sonic CD in deze stages aan het experimenteren met super snelle 3D-actie. Dat snelheid en 3D op dit moment nog niet geheel samengaan, is te merken aan de stroefheid van de levels. Zo is het uiteraard allemaal nog niet zo strak als we nu van de Sonic games gewend zijn.

  1. Sonic Adventure 2

  Ook Sonic Adventure 2 kan niet ontbreken aan deze lijst top 5 beste Sonic games.

  Sonic Adventure 2 geeft je namelijk de mogelijkheid om het verhaal van verschillende perspectieven te bekijken. Zo kun je het verhaal meemaken vanuit helden Sonic, Knuckles, Tails en Amy, maar je kunt ook het verhaal volgen vanuit de dark side via personages als Shadow The Hedgehog, Rouge The Bat en de superschurk Dr. Eggman.

  In de multiplayerstand is het verder nog mogelijk om met de speelbare personages Amy, Rose, Metal Sonic, Tikal The Echidna, Chaos, Chao en Eggrobo aan de slag te gaan.De Dreamcast-versie kende nog het exclusieve character Big The Cat. De Nintendo Gamecube-versie kende het exclusieve personage Dark Chao.

  Sonic Adventure 2 werd in 2001 oorspronkelijk uitgegeven voor de Sega Dreamcast en de Nintendo Gamecube. Later werd de game in 2012 heruitgegeven voor de PC, PS3 en Xbox 360. Het spel is een van de meest verkochte games voor de Gamecube.

  Opvallend is hoe onze community Sonic Adventure 2 becijfert. Zo wist deze Sonic-titel door jullie stemmen maar liefst een 8,9 te behalen. Op Metacritic scoort de game zelfs 10'en.

  Sonic Generations

  Verkijgbaar vanaf 4 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.